Sanovnik zubar – šta znači sanjati zubara?

Na javi su zubari osobe koje i nisu posebno „omiljene“ kako među decom tako ni među odraslima, te su simbol neke nužnosti ili potrebe da se nešto popravlja, te da se nešto izgubi i slomi, kao i motiv koji pak i često svi povezuju sa bolom, patnjama, neprijatnostima ili nekom vrstom moranja i rada protiv svoje ili volje ili želje.

Sa druge strane, zubar je na javi osoba koja implicira onog „nekoga“ koji nešto pokvareno ili popravlja ili pak ume neku smetnju koja stvara bol i patnju da „uklanja“ ili da je se „reši“, pa bi trebalo da simbolizuje i neki vid spasavanja, oporavka, rešavanja problema, te napredak posle perioda stagnacije ili nevolja.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati zubara?

Mada snovi sa zubarom kao nekom dominantnom osobom ili motivom u određenoj specifičnoj situaciji, nisu posebno učestali i obično predstavljaju snove onih osoba koje imaju podsvesni i/ili iracionalni strah od zubara, ovakvi snovi su po pravilu upečatljivo loše simbolike, te je retkost da je njihovo tumačenje ili značenje u zbilji implikacija nečega pozitivnog ili dobrog.

Sanjati kako vidite zubara u svom snu

Ukoliko ste u svom snu videli zubara, a koji nije bio u nekoj konkretnoj ili određenoj i specifičnoj „radnji“ ili situaciji, na javi je to vrlo loš simbol i znači da ćete imati skore velike sukobe ili konflikte sa članovima najbliže porodice, te da ćete se vrlo verovatno u nekoga razočarati i da ćete imati vrlo jaka i „pomešena“ osećanja ljutnje i besa, te tuge i izdaje, pa ćete reagovati afektivno umesto da pokušate da lične sukobe razrešite mirnim putem i dogovorom.

Sanjati kako idete kod zubara na neki vid „intervencije“

San u kome idete kod zubara, obično na javi ima dobru i pozitivnu konotaciju, te i znači neke dobre vesti i „poručuje“ da nemate razloga za brige i nerviranje, jer ćete ubrzo da pronađete odlično rešenje za neke probleme koji vas duži period opterećuju i „zadaju vam glavobolju“.

Sanjati kako vam zubar vadi pokvaren ili bolan zub

Tumačenje sna u kome vam zubar vadi zub, pre svega zavisi od činjenice da li je sam „proces“ vađenja zuba bolan ili nije, da li vas je zub pre intervencije boleo, bio „natečen ili je pak bio bezbolan, kao i od toga da li rana posle vađenja zuba dugo i obilno krvari, ili u snu krvi uopšte i nema.

Dakle, ukoliko vas je intervencija vađenja zuba u snu jako bolela ili je pak rana nakon toga dugo krvarila, na javi to simbolizuje da ste vi osoba koja sve proživljava i doživljava veoma srčano ili lično, te da ste ili pod stalnim stresom ili ste u strahu i „grču“, te da treba da se opustite i da manje dramatizujete stvari.

Međutim, ako vas vađenje zuba u snu uopšte nije zabolelo, ili rana od zuba nije ni krvarila, na javi je san simboličan i označava da ste osoba koja je vrlo flegmatična i koja se ne sekira i ne nervira preterano oko svih problema, jer znate da ćete ih uz malo zalaganja i truda rešiti za kraće ili due vreme, te da nema ni potrebe da sebi stvarate „tenziju“ i da se opterećujete.

Sanjati kako vam zubar popravlja pokvaren zub

Generalno je značanje sna u kome vam zubar popravlja pokvarene zube pozitivno i dobro, te implicira neke promene na bolje, ali je tumačenje ovakvih snova obično u vezi sa brojem zuba koji su pokvareni, te sa time da li prilikom popravke ili pak pre nje pokvareni zub/zubi bole ili ne.

Dakle, ukoliko vam zubar u snu popravlja zub, te vi ne osećate nikakav bol ili neprijatnosti, na javi je to simbol vaše zrelosti i sposobnosti da racionalno sagledate činjenice i da prihvatite realnost  ili nužnost i neophodnost promena, bez preteranih analiziranja i preispitivanja, jer ste svesni da su promene važne i da predstavljaju rešenje nekih problema i znače boljitak i napredak.

Sa druge strane, ako vas u snu popravka zuba boli, te vi osećate da želite da „pobegnete“ sa stolice, na javi san implicira da su promene koje vas ubrzo očekuju veoma važne i velike, te da ćete biti možda ili prinuđeni ili željni da donesete neke krucijalne ali veoma teške odluke, sa kojima možete da povredite sasvim svesno ili sebe ili drage ljude, ali ste sa druge strane shvatili kolika je važnost promena i njihova značajnost i ptreba da se ipak i „dogode“.

Neka druga tumačenja sna u kome vam zubar popravlja zub, imaju simboliku koja i nije naročito dobra, te se osdnose na to da vas uskoro može zadesiti neka bolest ili pak neprijatn vesti i događaji, ali da ste vi takođe i vrlo sumnjičavi u nečije iskrene i dobre namere i da će se ispostaviti da su sve te vaše sumnje na kraju i bile „opravdane i osnovane“.

Sanjati sebe kako sedite na zubarskoj stolici i zubar vam „pregleda“ zube

Ukoliko u svom snu sedite na zubarskoj stolici i osećate i strah i neprijatnost od pregleda i popravke ili od vađenja zuba, takav san označava da ćete na javi da napravite velike greške u poslu koji radite, te da ćete nekoga da razočarate i da ćete imati probleme i neuspehe koji će vas puno „koštati“, pa da je poželjno ili da budete oprezniji i staloženiji, ili da ne otkrivate svakome svoje ideje ili planove, jer je moguće da vas i neko od saradnika sabotira ili vam želi zlo i nevolje.

Drugo tumačenje ovog sna, iako je takođe negativno, odnosi se na privatni ili emotivni aspekt života, te i označava da imate lažne prijatelje kojima ne smete da verujete, kao i da će vas partner i/ili bračni „drug“ ili prevariti i izdati, ili će vas veoma razočarati i osramotiti nekim svojim delima ili rečima.

Sanjati kako vam zubar menja prirodne zube protezom ili pak „veštačkim“ zubima

Kada u snu svoje prirodne zube zamenjujete „veštačkim“ ili pak stavljate umesto njih protezu, na javi to označava veliku promenu koja „ide na gore, ili po zlu“, te san implicira da duže vreme nećete imati sreće niti uspeha ni u jednom životnom polju, kao i da vas očekuju veliki problemi i teške situacije sa kojima vi i nećete umeti ili nećete uspeti da se „nosite“ i da se snađete, te da ćete da se sasvim „pogubite“ i da baš srljate u nove i još veće nevolje i poteškoće.

Sanjati kako ste u svom snu vi lično zubar

Kako je na početku teksta i napomenuto, snovi o zubarima imaju obično dosta negativnu ili pak lošu simboliku, te ni san u kome ste vi lično zubar nije izuzetak od pravila, pa se odnosi na javi na neke ili zdravstvene tegobe ili povrede i bolesti koje će da „pogode“ ili vas, ili pak neke članove vaše najuže porodice.

Sanjati kako se plašite da idete kod zubara u svom snu

Ako se vaš podsvesni i realan strah od zubara prenosi i u vaše snove, te vi i dok sanjate imate strah od zubara ili njegovog „posla sa vama“, na javi je to obično motiv koji ima negativnu konotaciju i oslikava vaše vrlo teške i mučne trenutke u budućnosti, kao i vrlo neprijatno iznenađenje i loš utisak koji će na vas da ostave nečije reči ili postupci, a kojima se niste nadali i koji su vas ili povredli ili veoma rastužili.

San može često da označava da ste okruženi osobama koje su lažljivci i veliki licemeri, te koji vama vrlo i zavide i žele nešto što je vaše pa vas ogovaraju, sabotiraju ili ponižavaju kod drugih ljudi, i tako vam vrlo lako narušavaju društveni ugled i status koji ste dugo i naporno „izgrađivali“.

Sanjati kako čekate da „dođete na red“ u zubarskoj ordinaciji

Ukoliko u snu čekate svoj red kako biste popravili ili izvadili zub, te se vaš strah sve više povećava sa tim „predugim“ iščekivanjem neminovnog i neophodnog, na javi je to simbol koji je vrlo loš i znači da nema one osobe koja je vaš sasvim iskren i odan prijatelj, te da ste vrlo usamljeni i niste sposobni da sebi lako „pronađete“ nekoga ko će da vam bude oslonac, uteha ili da vam da savet ili pomogne u nevoljama.

Sanjati da gledate kako zubar nekoj osobi popravlja zube

Kada sanjate da u svom snu vidite neku drugu poznatu ili nepoznatu osobu kako sedi na zubarskoj stolici i vi posmatrate kako joj zubar popravlja zube, na javi je to po pravilu san koji ima negativnu simboliku, te i implicira da ste u realnosti sumnjičavi u vezi neke osobe i njenih namera, te da vam vaša intuicija govori da se neke osobe pazite i da vam je ona ili lažni prijatelj ili veliki neprijatelj, i da je najbolje da verujete u svoj „osećaj“.

Loading...
loading...