Sanovnik zemlja – Šta znači sanjati zemlju?

Zemlja je termin koji može da se odnosi na tlo, na planetu na kojoj živimo, kao i na imanje i izvor plodova i hrane za životinje i ljude.

U svakom smislu, zemlja na javi označava jak simbol stabilnosti, postojanosti, života uopšte, te je pak ona uvek vrlo nepresušan izvor izobilja i nesebičnog davanja drugima.

Na zemlji se grade putevi koji spajaju narode i države, u zemlju se „sahranjuje“ i iz zemlje se rađa život odnosno iz nje raste biljna hrana kao njegova materijalizacija.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati zemlju?

Kada neko sanja zemlju, to se može veoma raznoliko protumačiti a već prema osnovnom kontekstu sna i date situacije u kojoj je zemlja glavni motiv, pa će tako i najčešći snovi „o zemlji“ biti detaljnije anlizirani u narednim redovima ovoga teksta.

Sanjati da u svom snu vidite zemlju (u smislu tla)

Kada u svom snu vidite zamlju, na javi je taj san simbol velikih briga i problema te retko ima bilo kakvu dobru konotaciju i obično se vezuje za neuspehe u životu uopšte, te vrlo veliki „krah“ i na privatnom i na poslovnom polju, koji vam donosi patnje i veliku nesreću i tugu.

Sanjati kako u snu kopate ili orete (obrađujete) zemlju

Ukoliko u svom snu kopate zemlju, na javi je takav san simbol vašeg zadiranja u prošlost ili u sopstvenu podsvest, te prisećanje na neke greške ili na uspehe i stara poznanstva i prijateljstva koja još odavno vi želite da „obnovite“.

Sa druge strane, kada u snu orete zemlju, te očekujete da vam „donese“ plodove i da bude bogata i baš rodna, na javi to ima negativnu konotaciju, te označava velike probleme, nepotrebne rizike koje  vi olako preuzimate na sebe, ili pak neuspehe i brige na raznim poljima života.

Sanjati kako ležite na zemlji

Ako u svom snu ležite na zemlji, ne jer ste na nju pali, već jer ste osetili potrebu da se odmorite i opustite to u zbilji ima pozitivnu konotaciju, te označava da ćete da dobijete neko nasleđe, da ćete se obogatiti ili pak imati velike uspehe na poslu kojim se bavite i da treba da očekujete vrlo stabilan i dobar period.

Sanjati kako nogama ne dodirujete zemlju po kojoj hodate

San u kome „lebdite iznad zemlje“ odnosno ne dodirujete tlo po kome hodate, u zbilji označava da ste se previše zaneli u nekim svojim nadanjima i očekivanjima, da ste vrlo oholi i gordi ali i površni i nezreli, kao i da ste sasvim izgubili „dodir“ sa realnošću, te da ste se sasvim izolovali i da su vam „tuđi“ i prijatelji ili i članovi najuže porodice.

Sanjati da hodate po vrlo suvoj i ispucaloj zemlji

Kada je zemlja po kojoj hodate vrlo suva i ispucala, te iz nje ništa ni ne raste, na javi je simbolika tog sna vaše posustajanje u borbi sa preprekama, vaš gubitak volje da se zalažete za sebe i potreba da se jako dobro odmorite od svega i od svih, te da se osamite i da razmislite o svemu to vas muči i pritiska.

Sanjati zemlju na obući ili na „bosim stopalima“

Ukoliko vam se zemlja po kojoj hodate zadržava na obući ili vam je teret na stopalima, to ima i u javi baš jasnu i jaku simboliku nekog tereta koji nosite, te može da znači i bolest, brigu, izdaju, neverstvo, raskid prijateljstava, partnerstava ili emotivnih i bračnih veza.

Sanjati kako ste pogli glavu „do zemlje“

Iako je san u kome ste spustili glavu i „gledate u zemlju“ po kojoj hodate, mogući simbol nekog stida ili poniženja i vaše lične sramote zbog nekih postupaka, ipak na javi najčešće ima iznenađujuće pozitivno tumačenje, te se odnosi na neki manji uspeh koji ćete ostvariti, ali koji ćete uspeti da postignete nakon sopstvene promene „na bolje“, te vam je zbog toga on vrlo drag i za vas lično jako veliki i značajan.

Sanjati vlažnu ili „blatnjavu“ zemlju

Ako je zemlja po kojoj hodate blatnjava te vi u nju propadate i ne možete da hodate od težine blata koje vam je na cipelama ili odeći, taj san na javi označava najčešće veoma loše momente koji su pred vama te ima značenje teške bolesti ili pak smrti neke osobe koja vam je vrlo bliska ili koja vam je draga.

Sanjati kako vas je neko zatrpao ili zakopao u zemlju

Ako vas je u snu neko zakopao u zemlju i vi ste u velikom strahu od smrti i ne uspevate da se „iskopate“, na javi je to implikacija da ili imate lažne prijatelje ili velike otvorene neprijatelje sa kojima morate da se suočite, te može da znači da se podsvesno suočavate sa sopstvenim uutrašnjim strahovima ili da se jako borite sa samim sobom i sa prihvatanjem svojih postupaka i grešaka iz prošlosti.

Sanjati kako ljubite zemlju po kojoj hodate

San u kome ljubite zemlju, vrlo je simboličan i može da ima više tumačenja, ali najčešće se odnosi na to da ćete da doživite neko veliko poniženje ili sramotu, te da uprkos svim vašim naporima da promenite svoj život, nikako ne uspevate da rešite sve probleme i u suštini „nemate sreće“ ni na jednom polju u svom životu, i budućnost vam neće doneti ništa dobro.

Sanjati kako nekome poklanjate ili dajete zemlju (imanje)

Kada sanjate da nekome poklanjate svoju zemlju odnosno imanje, takav san opet implicira na javi neke ili velike probleme i svađe, ili označava da ste vi osoba koja je vlo ljubomorna i zavidna, te da patite za nečim što neko drugi poseduje i da ste spremni da nekoga izdate ili da se služite nemoralnim radnjama kako biste sebe uzdigli u društvu ili kako biste dobili nešto što dugo priželjkujete.

Sanjati da je zemlja krvava

Krvava zemlja u snu, označava na javi velike sukobe i svađe, probleme u porodici, nemaštinu, bolesti ili izdaju od strane prijatelja ili saradnika.

Sanjati da iz zemlje raste trava, plodovi ili cveće

Ukoliko sanjate zemlju iz koje raste cveće, na javi to implicira da će vam se dogoditi neke velike nevolje i da ćete biti nesrećni i suočiti se sa bolestima, poslovnim problemima ili nekim gubicima u svakom polju.

Sanjati da nešto iskopavate iz zemlje

Kada u snu iz zemlje nešto iskopavate, simbolika sna zavisi od toga šta ste iskopali i kada ste predmet ili nešto iz zemlje izvadili tj da li je bio dan ili pak noć.

Dakle, ako ste iz zemlje iskopali u svom snu kosti, to na javi znači da „kopate“ po svojim davnim vrlo velikim greškama, ili da kost simbolizuje neke vaše tuge, bolna sećanja ili nemire koje ste zakopali u podsvesti i koji vam nisu dali mira.

Sa druge strane, ako ste iz zemlje po mraku iskopali neko zlato ili drugo blago, na javi je to znak vaših baš velikih novčanih gubitaka, siromaštva ili rizičnih i nepromišljenih ulaganja.

Ako u snu iz zemlje iskopavate hranu tj plodove koji rastu u zemlji, na javi je to simbol da će vam se rad i trud isplatiti, te da ubrzo očekujete dobitak, unapređenje ili nagrade i nove poslovne ponude.

Sanjati kako ste pali i „udaili“ o zemlju

Ako ste u svom snu pali na zemlju, na javi je taj san simbolika vašeg straha od problema ili neuspeha, te da ćete ili osiromašiti ili da će vas neko prevariti i da ćete imati velike nevolje na poslu ili uopšte u svome životu.

Sanjati da vam je odeća prekrivena zemljom

Kada vam je u snu odeća koju nosite sasvim prekrivena zamljom, na javi je to veoma loše predskazanje i znak je da imate lažne prijatelje koji će vas olako izneveriti, ili da „nosite neki preveliki teret“ koji nemate sa kime da podelite.

Sanjati da se valjate po zemlji

San u kome se vi valjate po prašini ili pak po blatu, označava na javi vrlo loše vreme koje vam sledi, te da ste sami osoba koja je odgovorna za sve probleme i da sebe sputavate i da pogrešnim postupcima „svoju sudbinu i budućnost“ stavljate na kocku.

Pomenuti san najčešće oslikava nečiju ličnu nemoć da se izbori sa nedaćama, te sigurnu propast, bolest i vreme puno nemaštine, nesuglasica, svađa sa porodicom i sukoba sa partnerom ili prijateljima.

Sanjati kako jedete zemlju

Kada u snu jedete zemlju, taj san ima na javi vrlo negativnu simboliku, i obično znači neku bolest ili baš veliki problem, te smrt bliske osobe, ili gubitak posla ili novca, i može se reći da označava skoro uvek ili neke velike nesreće ili vašu tugu, patnju i bol.

Sanjati kako se zemlja „otvara pod vašim nogama“

Ako vam se u snu zemlja „raspukla“ pod nogama, i vi ste u strau da ne propadnete u provaliju, na javi je to simbol vaših ličnih i podsvesnih strahova od neuspeha, gubitaka, siromaštva ili bolesti, a takođe se san tumači i kao činjenica da vi ne verujete dovoljno u sebe ili u svoje kvalitete i sposobnosti, te da imate baš izraženu bojazan od nekih svojih grešaka koje ste već počinili ili vas plaši neizvesna budućnost.

Loading...
loading...