Sanovnik zagrljaj – šta znači sanjati zagrljaj?

Zagrljaj je na javi simbol pozdrava, prijateljstva ili ljubavi, ali može da bude i zagrljaj kao znak i utehe i deljenja razočarenja i bola sa nekim, te da implicira neko pomirenje nakon sukoba, ili da i bude zagrljaj koji je simbol želje da nekom ukažemo poverenje, da mu poželimo uspeh i sreću, ili da se nekom zahvalimo za pomoć ili za učinjena dobra dela.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati zagrljaj? 

Iako zagrljaj u snu nije toliko čest motiv, njegova simbolika može da bude veoma zanimljiva i da zavisi od toga koga mi u snu grlimo, i da li volimo ili ne volimo sam čin grljenja sa nekim, te da li i imamo neka osećanja prema osobi koju grlimo, ili smo pak „lažno predusretljivi“ i baš prema nekome ljubazni iz navike ili iz čiste kurtoazije.

Sanjati da vidite zagrljaj „uopšte“ u svom snu 

Ukoliko ste sanjali da vidite dve osobe koje se u vašem snu grle, nevezano za to da li su vam pak one poznate ili su potpuni stranci, na javi ima značenje da nekome zavidite i na uspehu i na sreći, i da pokušavate da mu napakostite pod „maskom“ lažnog prijateljstva, te želite da mu preotmete i posao ili emotivnog partnera, i vrlo ste pokvareni i proračunati u svom ponašanju.

Po nekim drugim tumačenjima ovog sna, on implicira da ste u realnosti sasvim usamljeni i vrlo i tužni i nesrećni, te ste razočarani u svoje drage osobe, jer smatrate da su vas sasvim nepravedno i zapostavile i odbacile, i ne uspevate da pronađete mir i baš teško patite, jer vas niko ne razume.

Sanjati zagrljaj sa svojim emotivnim partnerom

Ako ste sanjali da u snu grlite svog emotivnog ili bračnog partnera, i da mu tako izražavate ljubav i nežnost koju prema njemu osećate, te delite trenutke bliskosti i „toplinu zagrljaja“, to na javi ili ima značenje da ste vrlo rasterećeni i emotivno ispunjeni, ili da ćete doživeti neke velike uspehe i materijalne dobitke, te da ćete imati vrlo povoljne poslovne prilike koje ćete da iskoristite.

Sa druge strane, pomenuti san može da označava da ste vrlo nezadovoljni odnosom sa svojim ili bliskim ili dragim ljudima, te da ste zapostavljeni i da svoje potisnute emocije i želju da se sa pak sa njima verbalno sukobite, potiskujete u sebe i projektujete u svoje snove.

Sanjati zagrljaj sa najboljim prijateljem 

Kada ste sanjali da se u snu grlite sa svojim dragim i starim prijateljem, koga ili niste videli dugo, ili ga pak vi ispraćate na put, te mu zagrljajem izražavate neku zahvalnost za pomoć, podršku ili utehu, ima na javi konotaciju da ste pred vrlo nepovoljnim periodom i velikim preprekama, te da ćete shvatiti da uopšte ne možete da se oslonite na osobe koje ste smatrali bliskim, i kojima ste vi verovali i uvek pomagali, te ste razočarani i veoma tužni i bezvoljni.

Sanjati zagrljaj sa „neprijateljem“ ili sa osobom koja je prema vama bila loša i zla 

Ako ste sanjali da se u snu grlite sa svojim neprijateljem, odnosno sa nekom osobom koja vam je ili ranije priređivala pakosti, ili vas je izdala i povredila, ima na javi simboliku koja je sasvim ili lepa i iznenađujuće je dobra, te implicira da ćete da sklopite neka nova poznanstva i da steknete vrlo i lepa i korisna prijateljstva, te da postoji šansa da u nekoj „novoj osobi“ pronađete nekog ili savršenog i sasvim idealnog emotivnog partnera, koji je baš „po vašoj meri“.

Pomenuti san često označava da ste vi osoba koja je realno vrlo komunikativna i društvena, te da lako sklapate nova prijateljstva i da uvek brinete da održavate kontakte sa ljudima koje volite, te i da im ukoliko je potrebno pomognete, ili da ih podržite i utešite kada imaju bilko kakav problem.

Sanjati zagrljaj sa osobom kojoj u snu ne vidite lice ili joj „ne razaznajete lik“ 

Kada ste sanjali da se u svom snu grlite sa nekom osobom, a čiji lik uopšte ne uspevate da sasvim jasno razaznate, jer je on ili mutan ili vam ta osoba upoorno u snu „zaklanja svoje lice“, ima baš u javi negativnu simboliku, i označava da treba da budete vrlo oprezni jer vam preti neka opasnost.

Naime, po nekim sanjaricama i sanovnicima, ovakav sanm implicira da ste pred nekim velikim ili izazovima ili iskušenjima, te da ste okruženi ljudima koji vam ne žele dobro, i trude se da vas i/ili izazivaju ili provociraju, a kako biste se sa njima sukobili, te tako bili poniženi i osramoćeni.

Sanjati zagrljaj sa osobom koja vam je nepoznata odnosno koja je potpuni stranac 

Ukoliko ste sanjali da se u snu grlite sa nekim koga uopšte na javi ne poznajete, te je osoba koju ste zagrlili neko ko vam je stranac, i koga prvi put i vidite u svom snu, na javi ima značenje da ste veoma usamljeni i da vam je potreban prijatelj, ili neko kome ćete moći da se izjadate i poverite.

Često je pomenuti san odraz činjenice da ste osoba kojoj je na javi nedostajala pažnja ili bliskost sa roditeljima, ili sa braćom i sestrama u toku odrastanja, te možde kasnije niste nikako uspeli da se sasvim i „otvorite“ prema svom emotivnom partneru, ili pak prijateljima i poznanicima, i sve je rezultiralo time da ste sve svoje emocije i nezadovoljstva potiskivali u sebe, i da ste baš sasvim  zbunjeni, i ne znate da li da se radujete ili da budete tužni, a kada vam neko uputi „lepu reč“ i/ili vam pokloni pažnju.

Loading...
loading...