Sanovnik vrata – šta znači sanjati vrata?

Vrata simbolizuju izlaz ili spas, kao i neke nove prilike i otvaranje novih mogućnosti, ali mogu biti i sinonim za neuspeh i poraze, ako vam neko „zalupi vrata pred nosom“, te se vi osetite i vrlo neprihvaćeno i izostavljeno i shvatite da su vam promakle neke šanse i da su se pred vama sasvim i stvorile neke prepreke koje vam „zatvaraju put“.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati vrata? 

Iako su u snovima vrata kao motiv sasvim retka, na javi se tumačenja mogu vrlo različito shvatiti i interpretirati, a zavisno od toga da li su u snu vrata otvorena ili zatvorena, te da li ona „vode“ ili u svetlost ili u tamu, kao i da li su nova i lepa, ili su stara i polomljena vrata, koja „škripe“ i koja i izazivaju osećaj nezaštićenosti i izloženosti „spoljnim uticajima“.

U nastavku teksta pogledajte šta znače snovi u kojima se pojavljuju vrata.

Sanjati kako vi u snu vidite vrata „uopšteno“ 

Ukoliko ste vi u snu videli neka vrata, na javi je to najčešće simbol neke prepreke, bilo realne ili pak one podsvesne, koja je „u vama“ i koja vas sputava i blokira, te da ste vi osoba koja je vrlo i nesigurna i sklona da lako odustaje pred svim problemima, i da niste ni hrabri ni odvažni, te kada nešto i želite da postignete, u vama postoji totalni nesklad između želja, reči i dela.

Sanjati da u snu vidite „širom“ otvorena vrata 

San u kome su pred vama vrata koja su sasvim otvorena, na javi implicira da ste vi pred novim ili izazovima ili prilikama, te da ne smete da propustite šanse koje su vam se ukazale, kako se pak vi ne biste kajali, i sebi naknadno i „prebacivali“ što ste doneli pogrešne odluke u nekom trenutku.

Nekada pomenuti san, može da označava da ste vi sasvim spremni da sebe promenite, te da baš i želite da svoju prošlost ostavite „iza sebe“, i da krenete napred, i pokažete sebi i drugima koliko i „možete i želite“, i sa takvim stavom ni uspeh neće izostati.

Sanjati kako u snu vidite pred sobom zatvorena vrata 

Kada ste sanjali da su ispred vas neka zatvorena vrata, te da ste vi u nedoumici da li da se vratite ili da pokušate da ih otvorite, ima na javi simboliku da ste neke pogodnosti ili priliku za uspeh vi olako propustili, te da ste zbog toga sasvim nervozni i uznemireni, ali ste svesni da nećete vratiti vreme i propuštene šanse, te da treba da se usresredite na nove početke, i da krenete napred.

Po nekim tumačenjima ovog sna, on može da implicira da postoje neke okolnosti ili osobe koje ili pokušavaju da vas spreče da postignete rezultate, ili se vi pred njima povlačite, jer su od vas bolje i uticajnije, te ne želite da im se zamerate i da sebi stvarate neprilike.

Sanjati da vam je u snu neko „zalupio“ vrata „ispred nosa“ 

Ukoliko ste sanjali da vam je neko zalupio vrata na koja ste pokušali da uđete, te da su ona lupila „tik ispred vašeg lica“, na javi ima konotaciju da ste osoba koja se oseća neprihvaćeno i sasvim i odbačeno, od strane svoje okoline, a jer ste neko ko ima sopstveni stav i mišljenje, te se lako i ne uklapate u norme i pravila koja nameće društvo u kome živite.

Takođe, ovakav san može da označava da ste vi osoba koja je previše povređivala druge kako bi i uspela da ostvari neke svoje ciljeve, te kada ste postali napokon svesni svojih postupaka, i iskreno zatražili od nekoga oproštaj, bili ste sasvim ignorisani i to vas je i uznemirilo, i/ili vrlo ražalostilo.

Sanjati da vi u snu otvarate vrata i da kroz njih ili ulazite ili izlazite 

Kada ste sanjali da u snu otvarate neka vrata, to generalno ima simboliku da ste napokon spremni da sasvim „upoznate“ i promenite sebe, kao i da pronađete više vremena i strpljenja za osoba koje su vam bliske i drage, a koje ste na neki način i zapostavili, jer ste preokupirani obavezama.

Sa druge strane, ako ste u snu otvorili vrata, kako biste „ušli“ u neku prostoriju, na javi implicira i neke nove mogućnosti i prilike, koje treba da iskoristite na najbolji način, jer su one vaša šansa za ostvarenje i za napredak.

Međutim, ako ste u snu vi otvorili vrata i kroz njih „izlazite napolje“, odnosno napuštate neku i/ili prostoriju ili „tražite izlaz“, na javi ima simboliku da ste osoba koja je sasvim introvertna i vrlo ili usamljena i zatvorena, te da će vam se uskoro ukazati prilika da se sa nekim upoznate i da olako i ostvarite neku komunikaciju, i da uspete da steknete sigurnost u sebe i da generalno počnete da ili više verujete ljudima, ili da budete otvoreniji i srdačniji u međuljudskim odnosima.

Sanjati kako vi u svom snu zatvarate neka vrata „za sobom“ 

Ukoliko ste u svom snu vi zatvorili neka vrata, na javi ima značenje da ste odlučno ostavili sve ili probleme ili nedoumice iza sebe, i da želite da pokažete neki vid napretka ili postignuća, te da ste sigurni u svoje odluke, i da hrabro „istupate“ napred, bez ikakve bojazni da ćete „potpasti“ pod ili tuđi uticaj ili dominaciju, te i da ste sasvim spremni i dovoljno hrabri, da preuzmete inicijativu, ili pak da  „živite život po samo svojim pravilima“.

Loading...
loading...