Sanovnik ujak – šta znači sanjati ujaka?

Ujak je u suštini u životima većine dece vrlo bitna figura, koja je obično oličenje dobrote, velika podrška, onaj koji je uvek tu da podrži razne nestašluke ili pak da pritekne u pomoć kada se kao odrasli ljudi suočimo sa nešto ozbiljnijim nevoljama i problemima.

Snovi u kojima je ujak dominantna figura u raznim situacijama, vrlo su upečatljivi, ali ne toliko česti, i predstavljaju najverovatnije odraz jedne velike ljubavi i poštovanja koje u sebi imamo prema majčinom bratu, ili pak oličenje bola i neprihvatanja tuge ako smo tako bitnu i nama dragu osobu zauvek izgubili. 

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati ujaka? 

Kako je napred i napomenuto, snovi i situacije u kojima je ujak predominantan motiv, i nisu tako česti i verovatno odražavaju našu privrženost toj osobi, te su odraz sećanja iz detinjstva kada smo se sa ujakom smejali, igrali, kada je prikrivao naše nestašluke i kada je sa nama delio i radosti ili tuge.

Sanjati kako ste videli svog ujaka ali sa njim niste pričali 

Kada u snu vidite svog ujaka, bez da mu se obratite tj da sa njim zapodenete neki razgovor, ima značenje da ćete uskoro biti vrlo radosni i da ćete čuti neke lepe vesti koje će vam doneti veselje i neiznernu sreću.

Sa druge strane, ujak koji vam je u snu nejasnog lika, ili koji je od vas daleko, pa iako ga vidite niste u stanju da mu jasno razaznate lik, ima simboliku koja je sasvim drugačija od one prethodno navedene, i nije ni malo prijatna po vas, te znači da ćete imati ozbiljne zdravstvene tegobe i da ćete dugo da se mučite sa nekom bolešću koja može da ostavi i trajne posledice na vaš celokupni organizam.

Sanjati kako razgovarate sa svojim ujakom

Kada sanjate kako pričate sa svojim ujakom, simboliše da niste u stanju da se sami izborite sa nekim nedoumicama, te da vam je potreban savet od neke bliske osobe u koju imate poverenja, a koja je od vas iskusnija i koja vas neće izneveriti i rado će vam pomoći.

Kada vas ujak u snu grdi, ili kada na vas viče, to obično označava probleme sa autoritetom, pa je moguće da ćete se sukobiti sa svojim nadređenima, ili ćete izgubiti posao, a takođe često može da znači da ćete nenamerno uvrediti i povrediti svojim nepromišljenim rečima neku dragu osobu ili člana svoje porodice. 

Sanjati kako vam ujak odlazi na daleki put sa koga se neće vratiti 

San u kome se opraštate sa svojim ujakom koji zauvek odlazi iz vašeg života, predstavlja sa jedne strane vaš preveliki strah od gubitka osobe za koju ste jako vezani i koja vam puno znači na javi, dok takođe može da se protumači i kao dobro zdravlje i dug život za vešeg ujaka koga ste sanjali.

Sanjati kako vam je ujak na samrti ili je teško bolestan 

Kada je u vašem snu, ujak koji je još uvek živ i zdrav na javi, teško bolestan ili je umro, to nije ni malo dobar znak, te iako po nekim sanovnicima označava dug život, po nekim sasvim drugačijim tumačenjima predstavlja težak period za vašeg ujaka u kome će biti izložen nevoljama, bolesti ili nekom gubitku.

Ovakav san se može često protumačiti i kao vaš lični strah da ćete izgubiti ujaka za koga ste vrlo vezani još od detinjstva, te da treba da sa njim provodite što više slobodnog vremena i da mu posvetite pažnju, posebno ako je star i nemoćan.

Sanjati svog umrlog ujaka 

Kada sanjate svog ujaka koji je preminuo u skorije vreme ili pak koji duže nije živ, simbol je baš velikih nevolja koje ves očekuju u skorije vreme, te je potrebno da budete oprezni i da se dobro i svesno pripremite na bolest, nemaštinu ili druge poteškoće.

Kada vas vaš preminuli ujak, u snovima na nešto ili nekoga upozorava, najbolje je da sa takvim osobama prekinete kontakt, i da situacije na koje vam je ujak u snu ukazao izbegavate u najvećoj mogućoj meri, jer je to potencijalni izvor vaših nevolja. 

Sanjati ujaka koji je u bolničkoj postelji 

Ujak koji je u bolnici i koji vam je „došao“ u san, obično vas „upozorava“ na neke probleme u porodici i pokušava da vas zaštiti od nekog zla koje vam preti u budućnosti. 

Sanjati da vam ujak daje veliki novac ili vam ostavlja imanje 

Kada vam ujak u snu daje veliku količinu novca ili vam pak ostavlja neki imetak, to je simbol da se stidite nekih svojih dela, ili da ste bili nepravedni prema nekome zbog materijalne dobiti ili da ste u svađi sa svojom porodicom zbog nasleđa i imanja.

Potrebno je da sebe preispitate, jer ste u suštini veliki materijalista i novac vam je često važniji od ljudskih osećanja, te ćete ako se ne promenite ostati usamljeni i napušteni od osoba koje su bliske i koje vas vole i podržavaju uprkos svim vašim manama i pogreškama. 

Sanjati da ste vi lično ubili svog ujaka 

Kada ste u snu nekim oštrim predmetom oduzeli život svom ujaku, to je znak da će on još dugo i zdravo poživeti, ali da ćete vi imati velikih nevolja zbog svojih pogrešnih odluka i neisprevnih izbora, jer će vas „zavesti“ lažna prijateljstva i vera u pogrešne ljude koji će vas nasamariti.

Kada sanjate da ste pucali u svog ujaka iz pištolja, to simboliše da ćete čuti neku vrlo lošu vest koja će odjeknuti kao pucanj, i koja će vas i vaše najbliže osramotiti i kojom ćete biti „pogođeni kao metkom“.

Ako sanjate da ste svog ujaka ranili u predeo srca, to simboliše da ste nekoga veoma razočarali svojim postupcima i ponašanjem i da će vam uz sav trud veoma teško oprostiti i ponovo vam i pokloniti svoje poverenje i naklonost.

Sanjati da ste vi nekome postali ujak 

Ako ste u snu postali nekome ujak, to znači da ćete ubrzo da doživite neku veliku sreću i veselje, te da ćete se obradovati nečijem uspehu koji ćete doživeti vrlo emotivno i koji će vas ispuniti kao vaš lični uspeh i pobeda.

Sanjati nečijeg odnosno tuđeg ujaka 

Kada sanjate nečijeg ujaka koga ne poznajete, to znači da se neko u vas vrlo razočarao i da vam više ne veruje jer ste ga vrlo grubo iskoristili, slagali ili izneverili njegovo poverenje.

Ako pak sanjate ujaka svog bliskog prijatelja, a koga i na javi poznajete, to simbolizuje da ste vi vrlo vezani za svoju porodicu i da ste ljubomorni na tuđu porodičnu sreću, jer ste stalno u strahu da se članovima vaše porodice ne dogodi nešto loše ili da ih ne zadesi neka bolest ili nesreća.

Neka tumačenja snova pretpostavljaju da kada se sanja tuđi ujak, to može da se protumači i kao čežnja za svojom porodicom ukoliko ste negde daleko od njih, ili pak želja za pomirenjem ako sa njima niste u dobrim odnosima, odnosno ako ste u bilo kakvoj vrsti sukoba ili svađe.

Loading...
loading...