Sanovnik udes – šta znači sanjati udes?

Saobraćajna nezgoda ili sudar odnosno udes, vrlo je traumatično iskustvo, naročito za one koji su je ili preživeli ili pak u njoj izgubili nekoga ko ime je bio osobito blizak ili drag.

Najčešće se snovi kojima je glavni motiv saobraćajni traumatizam, smatraju „noćnim morama“, i njih sanjaju po pravilu osobe kojima je takva situacija ostavila neku psihičku traumu ili pak neki fizički invaliditet i tragičan gubitak.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati udes? 

Osobe koje sanjaju saobraćajnu nezgodu ili udes, imaju vrlo teške snove i čak i kada se oni dese slučajno i bez realnog razloga, za onoga ko ih sanja imaju vrlo neprijatan osećaj i daju produženi utisak straha i nemoći, koji se manifestuje čestim nesanicama zbog strepnje od ponavljanja istih snova.

Sanjati da ste videli udes 

Ukoliko ste u svojim snovima bili svedok saobraćajnog udesa, a u kome niste bili neposredni ili direktni učesnik, u javi to može značiti da ćete u skorijem periodu biti vrlo srećni i da možete da očekujete neki uspeh i dobitak.

Međutim, san u kome ste bili očevidac udesa, može značiti neku nevolju za vaše bliske prijatelje ili članove porodice, te simbolizuje potrebu da nekome pomognete i da pokažete svoju plemenitu stranu i požrtvovanost.

Ukoliko je u vašem snu o saobraćajnom udesu bilo povređenih ili pak mrtvih osoba, to simboliše neki skori materijalni dobitak ili bolje plaćen posao na javi, iako je pak sam san bio traumatično te i bolno iskustvo, on u suštini nema loše značenje.

Sanjati da ste imali odnosno doživeli udes

Kada sanjate da ste vi lično doživeli saobraćajni udes, u kome pri tome niste teško povređeni, nije preporučljivo da otputujete iako ste planirali, jer nećete uspeti da ostvarite željene planove i da se sa putovanja vratite zadovoljni.

Kada ste u saobraćajnom udesu koji ste u snu vi izazvali, doveli do teških povreda ili pak smrti nekoga koga ne poznajete, to znači da zbog nekih svojih postupaka ili reči osećate kajanje ili vas „grize savest“, ali niste spremni da se suočite sa sobom i da sebi priznate da ste napravili grešku.

Kada je pak u vašem snu u kome ste vi izazivač i učesnik u udesu, stradao ili je teško povređen neko od vama bliskih ljudi, to znači da vas uskoro očekuju veliki problemi i patnje, koji su jako teški i koje ste najverovatnije vi prouzrokovali nekim svojim nasavesnim postupcima, ali je za kajanje već prekasno.

Sanjati da ste teško povređeni ili da ste poginuli u saobraćajnom udesu 

Kada ste u snu o saobraćajnoj nezgodi vi lično ostali mrtvi ili ste teško povređeni, to znači da vas u realnosti očekuju velike promene na koje niste spremni i koje će vas sačekati sasvim i veoma iznenađenog i nespremnog, ali koje ćete biti prinuđeni da prihvatite kao neminovnost i realnost.

Kada ste u snu u kome ste doiživeli udes, ostali invalid u bilo kom smislu reči, to je najčešće simbol da ste u nekim svojim postupcima pogrešili i da ćete dugo i postupno morati da rešavate posledice koje ste prouzrokovali svojim nemarom, ohološću ili bezobzirnošću.

Sanjati da ste u udesu izgubili voljenu osobu ili člana porodice 

Kada ste u svom snu u saobraćajnoj nezgodi ostali bez nekog člana porodice ili ste izgubili svog emotivnog ili bračnog partnera, to je simbol da ste u stalnom strahu da se onome koga volite ne dogodi nešto loše, posebno ukoliko je osoba koja vam je bliska već bolesna ili je preživela neku vrstu traume.

Sa druge strane, san u kome ste izgubili nekoga ko vam je vrlo važan i drag, može da označava i vašu preteranu posesivnost i privrženost nekome, tako da je potrebno da se malo distancirate od onoga koga volite, jer se on oseća sputano i ograničeno, iako to nije u stanju da vam prizna kako vas ne bi povredio.

Sanjati da vam je u udesu stradalo ili je teško povređeno dete 

Ukoliko ste roditelj i u snu vidite smrt ili tešku povredu sopstvenog deteta, sam san je dovoljno težak i osećaj straha je dugotrajan i prenaglašen, ali takav san ipak nije simbol nečega lošeg ili je znak da će vaše dete biti povređeno ili bolesno u skorije vreme, već da će se naprotiv vrlo dobro osećati i da će biti uspešno u školi, sportu i da će ga svi hvaliti i učiniti vas ponosnim roditeljem. 

Sanjati da ste doživeli udes motorom 

Kada sanjate da ste učesnik udesa motorom, to je znak da ste u životu sasvim beznadežni i da ne znate kako da se izborite sa problemima, ali ste vrlo često brzopleti i prenagljujete u odlukama te vas to puno puta košta i donosi vam nevolje.

Sanjati da prebrzo vozite auto i da ćete se uskoro sudariti sa drugim automobilom 

Ako sanjate da vas upravo očekuje direktan sudar sa nekim učesnikom u saobraćaju, jer vi vozite neprilagođenom brzinom, to simboliše da niste dovoljno koncentrisani i pažljivi, te da površno ili olako shvatate ili rešavate probleme sa kojima se susrećete, a što vas može koštati novca, gubitka radnog mesta ili pak gubitka dobre reputacije i ugleda koji imate u društvu.

Kada ste u svom snu, vi u prebrzoj vžnji direktno krivi za povredu ili smrt neke osobe, to je pak znak da će vas uskoro „ophrvati“ velike nevolje i da vam neko čini zlo, ali da ste vi toga potpuno nesvesni.

Sanjati da branite nekoga ko je izazvao udes 

Kada u snu branite osobu koja je izazvala saobraćajnu nezgosu, iako ste svesni da je ona kriva i da sasvim grešite u svojim stavovima, to je simbol vaše tvrdoglavosti ili neprihvatanja realnih činjenica sa kojima ste suočeni, te vaše potrebe da se inatite i da se suprotstavljate autoritetima mada ste svesni da niste u pravu.

Kada u snu branite dobrog prijatelja koji je krivac za udes i kada lažno za njega svedočite, to je znak da ste vrlo plemenita i dobra osoba koja je za najdraže osobe spremna da „pogazi sebe“, te da se u potpunosti žrtvuje i zalaže za dobrobit drugih ljudi.

Sanjati da ste izazvali udes i potom pobegli sa mesta događaja 

Kada sanjate da ste pobegli nakon što ste prouzrokovali saobraćajnu nezgodu, to je simbol vašeg bega od realnosti, ili pak straha i potrebe da se nekome opravdavate za svoje postupke, iako znate da ćete biti omalovažavani ili kritikovani, i da će vas okolina ismevati kao nekoga ko je kukavica ili je nesposoban da se suoči sa svojim egom i da reši probleme bez tuđe pomoći.

Sanjati da niste pomogli nekome ko je povređen u udesu 

Ovakav san je najčešće simbol strepnje i straha da nećete uspeti da pomognete nekome ko vam je jako blizak, a ko je bolestan ili ko je nemoćan, te strepite od gubitka i rezonujete sasvim pogrešno i bežite od osobe kojoj ste potrebni kao oslonac i posrška.

Neukazivanje pomoći nekome ko je povređen, ima i konotaciju da sebe smatrate lošom osobom i nekim ko je bezvredan ili ko nije dostojan drugih u nekom smislu ili životnom aspektu, te je vrlo bitno da se oslobodite kompleksa „manje vrednosti“ i da sebi povratite dostojanstvo i pozitivan stav i pogled na život.

Sanjati da ste kao pešak ili biciklista povređeni u udesu 

Kada vas je u snu povredio neki vozač automobila, dok ste vi bili pešak ili ste vozili bicikl, znači da se u suštini uvek osećate manje vrednim od drugih ljudi, te da se ponašate snishodljivo i uvek se prilagođavate nekim tuđim potrebama ili željama, te nemate svoj stav i niste u stanju da se pak izborite za sebe i svoje potrebe i da budete srećni i zadovoljni sobom kao takvim.

Imate često vrlo izraženu pritajenu želju da sa drugima postanete ravnopravni, ali su vam ciljevi često nerealni, i težite da se obogatite ili da postignete bolji položaj na društvenoj lestvici tako što koristite druge ljude, što vas po pravilu košta prijateljstava ili vas pak u očima drugih prikazuje i kao lošu i bestidnu osobu.

Loading...
loading...