Sanovnik tuča – šta znači sanjati tuču?

Verbalni sukobi su savremeni i legitimni način za rešavanje problema ili razlike u mišljenjima i stavovima, dok se tuča smatra vandalskim i primitivnim činom, i odražava najčešće nedostatak argumenata ili kukavičluk osobe koja je spremna da se sa nekim na taj način „obračunava“.

Psihološki „gledano“, snovi u kojima je tuča jedan od glavnih motiva, odraz su velikog ili dugo „nakupljanog“ nezadovoljstva ili besa, pa kada oni kulminiraju, osoba nije u stanju da razmišlja racionalno i trezveno, i ponaša se u skladu sa primitivnim nagonima i afektom.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati tuču? 

Kako je napred i napomenuto, snovi u kojima se kao jedan od primarnih motiva javlja tuča, dosta su česti i rezultat su psihogenih reakcija naše podsvesti na neka duboka nezadovoljstva i ljutnju, a situacije u kojima se neko može u snu naći u tuči, vrlo su raznovrsne i dosta različito se i tumače.

Sanjati da ste videli osobe koje se tuku, ali da vi lično u sukobu ne učestvujete 

Kada u snu vidite dve ili više osobe koje se tuku, ali se u sukob ne mešate i ne pokušavate da zavađene strane razdvojite, na javi to simboliše ili vašu želju da zavadite nekoga ili pak veliku potrebu da se preterano uplićete u tuđe probleme, iako na to nemate nikakva prava.

Kada vidite u snu tuđi sukob tj tuču, to može lako da znači da sebe preispitujete te da se borite sa samim sobom, i da niste u stanju da rešite neke sopstvene unutrašnje nedoumice i konflikte.

Sanjati da se sa nekim tučete 

Ukoliko se u snu tučete sa nekim koga ne poznajete, vrlo uskoro vas očekuju nevolje na poslu ili u porodici, i neke neprijatne vesti ili događaji će vam u potpunosti narušiti mir.

Sa druge strane, kada se u snu tučete sa nekim koga poznajete, to je po pravilu simbol nekih vaših nepromišljenih odluka ili postupaka, a zbog kojih ćete se ubrzo pokajati i čije loše posledice ni lako ili pak nikako nećete uspeti da popravite.

Sanjati da ste povređeni u tuči 

Ukoliko ste sanjali da učestvujete u nekoj velikoj ili masovnoj tuči, i da ste tom prilikom pretrpeli povrede, najverovatnije ste u životu doživeli neko veliko razočarenje i poraženi ste od osobe koja vam je bila vrlo bliska i draga.

Sa druge strane, ako ste u tuči koju ste sanjali, zadobili vrlo teške povrede od kojih se morate vrlo dugo oporavljati, to u zbilji ima značenje vaše potrebe da nekoga zaštitite, da mu pomognete i da se zauzmete za nekoga ko je slabiji i nezaštićen.

Sanjati kako vas je neko istukao 

Kada sanjate da vas neko tuče, bilo da je u pitanju prijatelj, otac, majka, brat, šef ili vaš emotivni partner, to je simbol kritike vaših postupaka i ponašanja u javnosti, i nezadovoljstvo koje neko oseća zbog vašeg izbora ili pogrešnih stavova, te se vas zbog toga vrlo stidi i ne podržava vas.

Kada vas u snu neko tuče, to simbolizuje obično da vas neko ko vam je drag ne smatra dovoljno vrednim, te da vas stalno osuđuje ili vas nipodaštava, iako se trudite da mu u svemu ugodite i da budete dostojni njegovog poverenja ili ljubavi.

Sanjati da tučete emotivnog ili bračnog partnera

Nasuprot vrlo ružnoj konotaciji sna u kome ste vi osoba koja tuče nekoga koga voli, na javi taj san ima sasvim lepo i dijametralno suprotno značenje, odnosno simbolizuje veliku slogu i vrlo izraženu harmoniju u emotivnoj vezi ili u bračnoj zajednici.

Vaš emotivni partner, koga ste u snu tukli, na javi pak ima sreće što je zavrednovao vašu ljubav i poverenje, jer ste za njega spremni da sve žrtvujete i da se potčinite svim njegovim potrebama ili željama.

Sanjati da tučete svoje ili tuđe dete 

San u kome ste pretukli neko dete, posledica je ili nekih pritajenih osećanja straha i nemoći na javi, ili pak vašeg bola zbog skorašnjeg gubitka neke osobe koja vam je bila vrlo posebna i draga.

Dete je simbol nevinosti i čistote, te ako ste u snu „digli ruku“ na nekog ko je slabiji i nemoćan, to znači da ste vrlo nezadovoljni sobom, te da se jako kajete zbog nekih svojih postupaka i da ste poželeli da se sa nekim pomirite i da se nekome koga ste povredili iskreno izvinite i zatražite mu oproštaj.

Sanjati da vas tuče emotivni partner ili najbolji prijatelj 

Kada sanjate da vas tuče emotivni ili bračni partner, ili pak najbliži prijatelj, to simbolizuje da će vas neko od pomenutih osoba izdati i grubo prevariti kada se tome budete najmanje nadali, ali vi ipak nećete lako moći da prihvatite realnost te ćete dugo živeti u zabludi da ste voljeni i da ste ili pogrešno čuli, ili da vas neko laže o neverstvu i izdaji vaših najdražih osoba.

Sanjati da ste pretukli nekoga ko je od vas u fizičkom smislu jači i nadmoćniji 

Ukoliko ste u svojim snovima pretukli neku osobu koja je od vas jača ili pak fizički snažnija, to znači da imate sasvim dovoljno energije i hrabrosti da promenite nešto u svom životu, te da ste spremni da se suočite sa svim svojim strahovima koji vas sputavaju u daljem napretku i sreći.

Ovakav san može takođe da znači i osvešćenje i potrebu za promenama koje ste dugo odlagali zbog straha od neuspeha, ali ste shvatili da je borba sasvim neminovna ukoliko želite da sebi i vašim dragim ljudima pokažete koliko ste sposobni i vredni pažnje i ljubavi. 

Sanjati da ste pobedili u nekoj tuči 

Kada sanjate da ste iz neke tuče izašli kao pobednik, to je simbol da ste pobedili sebe i svoje strahove i sumnje, te da ste spremni na „novo poglavlje“ u svom životu, kao i da želite da se udaljite od osoba koje vas sputavaju, koje vam ne žele dobro ili koje vas na bilo koji način ograničavaju.

Sanjati da ste ubijeni u nekoj tuči 

Ukoliko ste u snu sebe videli kao ubijenog u nekoj masovnoj tuči, to je znak da je potrebno da se sasvim menjate, jer će vas sopstvena pogrešna uverenja i stavovi odvesti stranputicom, i možete upasti u velike probleme i nevolje.

Sanjati da se tučete sa roditeljima ili bratom odnosno sestrom 

Tuča sa najbližim članovima porodice, obično označava probleme koji su vezani za raspodelu porodičnog nasleđa ili ostavštine u novcu, tako da je poželjno da se preispitate da li grešite i da mirnim putem pokušate da rešite probleme koje imate sa svojom familijom, jer su oni najvažnije osobe u vašem životu i sasvim je besmisleno sa njima biti u bilo kakvom sukobu i svađi.

Loading...
loading...