Sanovnik trudnoća – šta znači sanjati trudnoću?

Trudnoća ili „drugo stanje“, simbol je rađanja novog života, promena, te i sazrevanja sebe kao ličnosti, produženja vrste, i doživljaja posve novog osećaja majčinstva i nepoznate veze sa onim drugim živim bićem koje je bilo „deo vas“.

Upravo iz napred navedenih razloga, snove o trudnoći mnogo češće sanjaju žene od muškaraca, jer oni simbolizuju njihovu spremnost da se ostvare kao majke, ili pak njihov podsvesni strah za već rođeno potomstvo, koji može biti ili racionalan ili sasvim nerealan ili bezrazložan.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati trudnoću? 

Trudnoća ili trudnice u nečijim snovima, imaju najčešće vrlo izraženu i raznovrsnu simboliku, a tumačenje takvih snova zavisi prevashodno ili od neke „situacije“ koja je sanjana, ili pak od toga da li trudnoću sanjaju muškarci ili žene, te i za kakve je okolnosti ona tečno „vezana“.

Sanjati da ste u snu videli trudnu ženu 

Kada ste u svom snu videli trudnicu koju u javi uopšte ne poznajete, to znači da ste vi sami vrlo verovatno sasvim poželeli da se ostvarite kao roditelj (ne može se reći kao majka, jer takve snove mogu često da sanjaju i muške osobe), ili pak prema nekim drugim tumačenjima, takav san može da znači da ste spremni da sagledate svoje trenutne životne okolnosti i da ukoliko ste njima dosta nezadovoljni preduzmete radikalne promene i postupate sasvim drugačije i vrlo neočekivano.

Ukoliko ste u snu videli ženu koja je „u drugom stanju“, a ta osoba vam je ili prijateljica ili član porodice ili pak vaš bračni odnosno emotivni partner, odnosno jednom rečju kada je u snu trudna neka osoba koju vi poznajete i u zbilji, to se simbolično tumači kao vaša potreba da se „ogradite“ od tuđih mišljenja ili uticaja na vaš sopstveni život, te da prestanete da se osećate inferiorno ili da obraćate pažnju na svačije komentare, zlurade sugestije ili ogovaranja koja su sasvim neistinita.

Sanjati da u snu vidite trudnog muškarca 

Simbolika sna u kome je neki muškarac u „drugom stanju“, zavisi pre svega od toga da li takav san sanja ženska ili muška osoba.

Naime, ukoliko neka žena sanja da svog muža, brata, prijatelja ili poznanika u snu vidi kao onog ko je trudan, to je verovatno simbol da je ta osoba uradila nešto neprihvatljivo i sramotno, te i da ga se ona žena koja ga sanja stidi na javi i da sa njim želi da prekine baš svaku vrstu kontakta, te da ne može da mu oprosti nekakve krupne pogreške koje je počinio.

Sa druge strane, ukoliko muškarac sam sanja da je ili on ili pak neki drugi pripadnik muškog pola trudan, to znači da će se vrlo uskoro na javi ili on ili neko njemu jako blizak suočiti sa nekom ili vrlo neprijatnom ili posve neobičnom i iznenađujućom situacijom, a koja će da ima vrlo veliki te i negativan uticaj na njega, i koju neće biti u stanju ni da razume niti će znati kako da se u datoj prilici „postavi“.

Neka tumačenja pak navode, da trudan muškarac u snu znači veliku promenu za upravo tu osobu koja je u snovima „u drugom stanju“, te da ga u skorije vreme očekuje puno pozitivnih promena, smeha, veselja, radosti i lepih iznenađenja.

Sanjati da ste vi u „drugom stanju“ u snu 

San u kome sebe vidite kao trudnicu, u najvećoj meri ima raznovrsnu simboliku, a u zavisnosti od toga da li ste srećni ili ste u strahu od trudnoće, kao i od toga da li ste na javi zaista trudni ili niste.

Dakle, ukoliko ste na javi u drugom stanju i sebe i u snu sanjate kao trudnicu, to je verovatno vaš podsvesni strah od porođaja i briga da li će vaše potomstvo biti zdravo i dobro, te se takva svesna projekcija vašeg uma često prenosi i u snove.

Sa druge strane, smatra se da trudnice na javi koje sebe sanjaju kao trudne i u snu, imaju razloga da budu srećne jer će uskoro da dobiju vrlo lepe vesti ili pak neki veliki novčani dobitak ili divan poklon.

Kada ženska osoba koja na javi nije trudna, sebe sanja u „drugom stanju“, to može da simboliše ili spremnost za ulogu majke, ili pak potpunu nespremnost za tako veliku životnu promenu te i u tom smislu nesigurnost i kolebanje u vezi sa odlukom o zajedničkom životu ili braku.

Drugačije tumačenje napred pomenutog sna, može da ima simboliku velikog i vrlo neočekivanog poslovnog uspeha, novčanog dobitka, preseljenja u novi stan ili pak otpočinjanje emotivne veze sa nekim ko vam se dugo dopada, te će u svakom slučaju u jednom ili više životnih polja, neredni period da vam bude vrlo „plodonosan“.

Ukoliko sebe sanjate da ste trudni, ali ste u snu u velikom strahu od trudnoće i porođaja, te niste ni želeli da imate dete, to znači da ste na javi vrlo uplašeni za svoju budućnost i da ste uvek vrlo oprezni i pažljivi, jer ste po prirodi veoma nesigurni u sebe ili ste sasvim nezreli da se borite sa svakodnevnim problemima na koje nailazite.

Sa druge strane, ako sebe u snu vidite „u drugom stanju“ a zbog toga vi osećate ili stid ili veliku neprijatnost, znači da ste na javi veoma nespremni na prihvatanje kompromisa i da za sebe uvek smatrate da ste u prevu, pa iako vas drugi ljudi iz vaše okoline često kvalifikuju kao sebičnu, ili kao samoživu i bezobzirnu osobu, vi lično smatrate da imate svako pravo da svoj život uredite i živite onako kako to „vama odgovara“.

Kada ste u snu zbog svoje sanjane trudnoće veoma srećni i zadovoljni, to simbolizuje da ćete i na javi biti veoma srećni zbog nekih lepih vesti ili pak događaja, te da ćete u narednom vremenskom periodu živeti sasvim opušteno i bez ikakvih brihga ili zdravstvenih i drugih životnih problema.

Sanjati da usnu više niste trudni, a da niste ni rodili niti „izgubili“ bebu 

Ukoliko ste u snu sebe najpre videli kao trudnicu u „poodmaklim stadijumu“, a onda sebe već u narednom trenutku videli bez „trudničkog stomaka“, te vas je takva „situacija“ u snu rastužila ili rasplakala, to znači da ćete na javi izgubiti nešto ili nekoga koga ste veoma voleli, bilo zbog bolesti ili zbog odlaska na daleki put, te da ćete biti vrlo usamljeni i nesrećni duži vremenski period.

Sa druge strane, ako imate isti san koji je već opisan, ali vas činjenica da više niste trudni veoma raduje i veseli, to na javi ima značenje da ćete se oporaviti od nekih problema ili da je došao kraj nekom veoma lošem periodu koji vas je dugo „opterećivao“ i crpeo vam energiju, i da će se vaš život sasvim normalizovati, ili da ćete pak vi ili neko vama blizak uskoro ozdraviti posle neke baš duge ili teške bolesti, a u trenutku kada ste skoro prestali da se nadate boljitku, te se i „pomirili sa sudbinom“ koja vas je zadesila. 

Sanjati da ste ili imali spontani pobačaj ili da je plod u vama „preminuo“ 

Ako sanjate da ste imali spontani pobačaj, te da ste rodili mrtvu bebu, to ima na javi da imate neke velike poslovne probleme, te da će se vaši planovi „izjaloviti“ a poslovne ideje propasti, ili pak da ćete u skorije vreme imati velikih finansijskih poteškoća.

Ukoliko u snu sasvim „neosetno“ izgubite bebu, te nemate nikakav osećaj da ste je izgubili, znači da ste na javi sasvim pomireni sa nečim što ste „prokockali“ i da ste svesni da nećete imati drugu šansu, ali da vas to ni malo ne obeshrabruje, već da ste svesni da morate da „krenete dalje“.

Kada ste u snu imali spontani pobačaj, koji je bio praćen velikim bolom kao i nesrećom i tugom zbog gubitka, takav san simbolizuje vaše veliko kajanje na javi, a zbog toga što ste nekoga vama bitnog jako povredili ili izneverili, i za koga ste svesni da nikada neće moći da vam u potpunosti oprosti ili ponovo veruje.

Kada je u snu u kome ste trudni, „plod“ u vama iznenada prestao da se „pomera“ te ste postali svesni da je vaša beba umrla u vašem stomaku, to može da simbolizuje vaš podsvesni strah od tog događaja i na javi, ili pak preveliki strah od porođaja i od njegovih mogućih komplikacija.

Sa druge strane, isti san može i da se protumači kao veše izgubljene nade na javi, i sasvim jasan znak da ste se „predali“ i da ne želite ili nemate snage da se više borite, te da ste odustali od neke želje ili od nekih svojih ideala.

Sanjati kako se u snu porađate 

Ukoliko sanjate da se u snu porađate, i da se porođaj odvija bez ikakvih komplikacija, toi je znak da ste na javi vrlo spremni da se suočite sa onima koji vam ne žele dobro, te da svima pokažete koliko ste jaki i koliko umete da se izborite za sebe.

Kada sanjate da se porođaj zakomplikovao i da postoji rizik da izgubite svoju bebu, to na javi simbolizuje vaše realn strahove od nekih nedaća ili bolesti, te vašu spremnost da se posvetite svim osobama koje volite i da im budete oslonac i podrška u svakom momentu.

Ukoliko u snu sanjate da se sasvim sami porađate i da pored sebe ne vidite nikoga ko može da vam pomogne, to može biti znak da se na javi veoma bojite samoće i napuštanja, i da strahujete da možete da ostanete bez nekoga koga volite, ili da osiromašite i ostanete bez posla.

Sanjati da ste trudni i da nosite blizance ili „trojke“ 

Ukoliko ste u snu trudni, i saopšteno vam je da ćete roditi blizance ili „trojke“, to je znak da će se neki vaši problemi na javi ili pogoršati ili umnožiti, te da pošto niste na vreme reagovali, možete da očekujete veoma težak i neizvestan loš period u bliskoj budućnosti.

Prema nekim tumačenjima, san u kome nosite dvoje ili više dece u svom stomaku, na javi može da označava da ćete imati probleme i sukobe ili svađe sa više ljudi, koji nisu u pravu ali koji su od vas nadmoćniji ili lukaviji, te će vam doneti velike nevolje.

Sanjati da vam je majka ili sestra u drugom stanju 

Ukoliko vam je u snu majka ili sestra u drugom stanju, a od njih to nikako ne očekujete, znači da na javi neke stvari nikako niste u stanju da prihvatite i da ste veoma razočatrani ili povređeni baš nekim postupcima vama najbližih osoba u koje ste imali puno poverenje i za koje ste iznenađeni što su postupili na sasvim nemoralan i neprimeren način.

Prema nekim drugim tumačenjima, ako vam je u snu majka ili pak starija sestra trudna, a na javi je već duže vreme neka od njih bolesna, očekuju vas vrlo tužne vesti o pogoršanju bolesti ili pak o skoroj smrti majke ili vaše starije sestre. 

Sanjati da ste rodili bebu koja je „čudnog izgleda“ ili je invalid i bolesna 

Ako ste u snu rodili bebu koja nije zdrava ili koja ima neku vrstu hendikepa, ili pak uopšte ne liči na „ljudsku bebu“, to je znak da ćete na javi biti vrlo neprijatno iznenađeni nekom vešću ili da će vas pak veoma razočarati neke osobe koje su vam bliske i drage, te da je moguć skori raskid neke veze, prekid prijhateljstva, svađa sa roditeljima, napuštanje posla ili pak razvod braka.

Loading...
loading...