Sanovnik torta – šta znači sanjati tortu?

Torta je na javi simbol nekog veselja, srećnog događaja, te neke vrste slavlja i obično se priprema kao glavna poslastica za rođendane, slave, svadbe ili veridbe.

Simbolika torte može biti ili nešto slatko i lepo, ili pak neka radost i sreća, te iznenađenje, dobar život, lepe želje i srećna budućnost puna harmonije i iznenađenja.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i zančenje sna – šta znači sanjati tortu? 

Motiv torte u snovima najčešće imaju deca ili osobe koje su i na javi „opterećene“ razmišljanjima o nekom predstojećem srećnom događaju kome se raduju i koji sa nestrpljenjem iščekuju, te im i podsvest donosi u snove ovu poslasticu, a koja ima vrlo zanimljiva značenja i tumačenja kada se sanja.

Sanjati kako vidite tortu u snu 

Kada ste u svom snu videli tortu, a bez obzira na njenu „namenu“ ili veličinu i oblik, te nezavisno od toga da li je ukrašena ili nije, to na javi simbolizuje neko skorašnju veoma lepu i prijatnu vest ili pak neko iznenađenje koje će vam prirediti draga osoba ili emotivni partner.

Prema drugom tumačenju istog ovog pomenutog sna, torta koju ste videli na javi simboliše i vašu potrebu i želju da sebe izdignete i izdvojite iz „široke mase“, te da se istaknete nekim svojim vrlo dobrim osobinama, ili pak uspehom, znanjem, lepotom ili bogatstvom. 

Sanjati kako pravite odnosno „mesite“ tortu 

Ukoliko u snu za nekoga vi svojeručno „mesite“ tortu, na javi je to znak da se veoma trudite da u nekoj sferi uspete i da se ostvarite, dok prema nekim drugim tumačenjima takav san ima značenje da ćete imati u bliskoj budućnosti neke iznenadne ali vrlo drage goste, koji će vas obradovati i sa kojima ćete provesti veoma lepe trenutke u druženju i razgovoru. 

Sanjati kako jedete tortu 

Ako u snu jedete tortu, na javi to simbolizuje neka nova i lepa poznanstva ili prijateljstva, te pak i neki srećan događaj ili veselje u vašoj kući ili pak prinovu ili unapređenje koje ste dugo očekivali i priželjkivali.

Prema nekim drugim tumačenjima istog sna, kada vi u snu jedete tortu, to je znak da ćete na javi da se u nekoga ko je vrlo umiljat i slatkorečiv, te za koga verujete da vam želi dobro, veoma brzo i „gorko“ razočarate, te da ćete dugo patiti i biti ljuti na sebe zbog sopstvene lakomislemosti i baš prevelikog poverenja koje imate u ljude uopšte. 

Sanjati kako nekome poklanjate tortu 

Ukoliko u svom snu vi nekoj osobi koja vam je nepoznata poklanjate prelepo ukrašenu i od srca i napravljenu tortu, na javi to simbolizuje vašu veliku nezavisnost i nespremnost da se skrasite i da se „vežete“ za svog dugogodišnjeg partnera, u smislu zajedničkog života ili braka.

Sa druge strane, ako sanjate da nekome koga poznajete ili volite, u snu poklanjate tortu, na javi je to simbol vaše nesebičnosti, plemenitosti i darežljivosti, te da ćete svu svoju dobrotu i nesebičnu i osećajnu prirodu pokazati tako što ćete pomoći nekome ko se našao u nevolji ili u nekakvoj vrlo teškoj situaciji. 

Sanjati kako ukrašavate tortu 

Kada u svom snu vi ukrašavate tortu, i kada vam je veoma stalo da ona izgleda što „bogatije“ i što lepše, na javi je to vrlo često simbol vaše površnosti i lakomislenosti, te potrebe da se svima predstavite u što boljem svetlu, ali ste sasvim nesvesni činjenice da će vaš „lažni sjaj ubrzo da se pokvari i zbledi“.

Prema nekim drugim tumačenjima pomenutog sna, njegova konotacija u zbilji može da implicira da ste vi vrlo sitničava osoba koja je opterećena detaljima ili nekim nebitnim činjenicama, te da i često zbog toga propuštate da sagledate širu sliku nekog problema, i pravite greške ili odustajete. 

Sanjati da ste dobili tortu na poklon 

Ako ste u svom snu od neke vama drage ili poznate osobe, dobili na poklon tortu, na javi takav san označava da je nekoj osobi do vas iskreno stalo, te da se trudi da vam pokloni svoju naklonost i ljubav, ali da su njena osećanja sa vaše strane sasvim neuzvraćena i da se ona trudi bez izgleda za uspeh.

Takođe, san u kome ste od neke osobe na poklon dobili tortu, ali je u snu ne poznajete ili je prvi put vidite, može da označava na javi da ste vrlo poštovana i cenjena osoba i da je drugim ljudima stalo do vašeg mišljenja i saveta, te da uživate u statusu i ugledu koji imate u „očima drugih“. 

Sanjati kako ste ispustili tortu 

Ako ste u svom snu ispustili tortu koja se od „pada“ na tlo sasvim pokvarila i raspala, to je na javi simbol da ćete uspeti da svojom nepažnjom ili prokockate nečije poverenje i ljubav, ili da ćete vi zbog brzopletosti napraviti poslovne propuste i greške zbog kojih će vas neko kritikovati ili vrlo grubo poniziti pred kolegama ili saradnicima. 

Sanjati veliku rođendansku ili svadbenu tortu 

Ako sanjate veliku rođendansku tortu, na kojoj su upaljene svećice i koja je vrlo lepo ukrašena i šarena, to je na javi simbol velike radosti i nekih promena koje vas uskoro očekuju, te znak da će vam neko ko vam je blizak doneti veliku radost i da će vas učiniti vrlo ponosnim.

Kada u snu vidite svadbenu tortu, koja ima više spratova i na čijem je vrhu figurica „mladenaca“, to je u zbilji simbol ili nekog skorog i velikog veselja, te znak da ćete dobiti bračnu ponudu, kao i moguću priliku za promenu posla ili za unapređenje i novčani dobitak. 

Sanjati kako kupujete tortu 

Ukoliko u snu kupujete tortu za sebe, na javi je to simbol vaše potrebe da sebi date oduška i da sebe na neki način obradujete i rasteretite, jer ste duže vreme bili pod stresom zbog posla ili pak zbog nekih privatnih problema.

Kada u snu pak kupujete tortu u poslastičarnici ili u super-marketu, ali je ta torta namenjena za neku drugu osobu, na javi je to simbol bogatstva ili velikog blagostanja u narednom periodu, ali i znak vaše potrebe i iskrene želje da nekome darujete novac ili bilo kakvu vrstu pomoći, jer ste vi vrlo humana i velikodušna osoba, te ne možete da uživate ukoliko ste svesni da postoje one osobe koje su u velikoj nemaštini i koje su nesrećne ili koje pate i muče se.

Loading...
loading...