Sanovnik tigar – šta znači sanjati tigra?

Iako je tigar životinja koja pripada porodici mačaka, on ni u kom smislu nije bezazlen ili umiljat, već je naprotiv simbol opasnosti i divljine, slobode i nesputanosti, te i želje i potrebe da napadne i da ubije kako bi se prehranio ili odbranio, ili kako bi zadovoljio svoje nagone koje mu je priroda i odredila u „lancu ishrane“ i u hijerarhiji životinjskog sveta.

Tigar je na javi simbol neustrašivosti, borbenosti i snage, te i velike agresivnosti i potrebe da se snađe, da preživi i samim tim simbol je nekoga ko ne bira način ili sredstva da dođe do svog ili plena ili da olako uništi svoje neprijatelje, bez imalo samilosti i straha od suočavanja sa nekim ko je od njega možda čak i jači i veći.

Sa neke druge strane, tigar je kao životinja i simbol lukavstva, brzine i spretnosti, ali ima i neku sklonost da ono što mu je „lako dostupno“ ili za šta ne mora da ulaže napore i trud, samo olako ili „ostavi“ ili da mu takav „plen“ ni u kom smislu ne privlači pozornost.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati tigra? 

San u kome je tigar kao životinja predominirajuća figura, nije ni toliko čest, ali je za onoga ko ga sanja je pak vrlo uznemirujuć i strašan, te označava možda i neki realan ili sasvim posvesni strah od opasnosti, od nevolja ili pak onog nekoga, ko osobu koja tigra i sanja, sasvim ugrožava ili čini veliku pretnju i u javi.

Sanjati kako u svom snu vidite tigra na slobodi 

San u kome vidite tigra u njegovom „prirodnom staništu“, koji ima svu slobodu i sasvim je veliki i lep, ali i opasan i zastrašujuć, u realnosti označava da su oko vas osobe koje vam se lažno i vrlo lako „podvlače pod kožu“ i pretvaraju se da su vam prijatelji i da vam žele dobro i uspeh.

Pomenuti san ima konotaciju da je potrebno da na javi budete oprezni i obazrivi, te da ne verujete svakome i da svoje tajne, ili planove i ideje ne otkrivate olako, jer su vaši neprijatelji vrlo opasni, i vrebaju svaku priliku da vas sasvim „upropaste“, i da vam preotmu sve vaše zasluge i rezultate. 

Sanjati da vidite tigra koji je zarobljen u kavezu 

Kada u snu vidite tigra koji je lišen slobode, te je sasvim iznuren i nesrećan u kavezu u koji je ili uhvaćen ili zarobljen, takav san ima indikaciju na javi da ste vi uspeli da pobedite nekoga ko vam je velika konkurencija u poslu, te da ste sasvim lako prebrodili sve probleme i neprilike, i da su ili vaši nadređeni, ili porodica i prijatelji na vaše uspehe vrlo ponosni, i ne mogu da sakriju radost ili veliku sreću što ste vi postali osoba „od ugleda i pozicije“. 

Sanjati kako vas je u snu napao tigar sa namerom da vas povredi ili ubije 

San u kome vas je napao tigar, bilo u smoodbrani, bilo kao predator koji u vama vidi samo plen, u zbilji implicira da vam ubrzo sledi veoma loš period u svim poljima života, te da ste u nekom ili riziku ili problemu koji ne znate kako da premostite, i da ćete morati da se nevoljno oslonite na i pomoć i savete osoba koje ne cenite previše, ili kojima pak uopšte ne verujete, i smatrate da su ili jako opasni ili pak sasvim korumpirani i pokvareni kao ljudi. 

Sanjati kako u snu čujete tigra ali ga ne vidite 

Ukoliko u svom snu čujete „riku“ tigra, ali ga ne vidite jer se ili kamuflirao ili je u daljini, takav san je na javi simbol vaših bezrazložnih strepnji od nečega što je novo ili nepoznato, te da svaku priliku za napredak treba da shvatite kao avanturu i da sebi priuštite jednu vrstu lakoće i smireno da radite na svom putu ka vrhu i ka nekoj dobroj poziciji i boljoj materijalnoj satisfakciji. 

Sanjati da vas tigar juri i da vi od njega bežite 

Kada vas u vašem snu juri tigar koji je sasvim „razjaren“ i agresivan, te vi od njega bežite koliko „vas noge nose“, taj san u zbilji ima konotaciju da ste u velikom strahu od neke situacije ili osobe i da je potrebno da se sa sobom suočite, kako ne biste napravili neke pogreške i time sebi uništili jako dobre prilike koje su vam se ukazale.

Neka druga tumačenja istog sna, mogu da pretpostave da ste na javi vi osoba koja baš strahuje od toga da će biti povređena ili ponižena, te i da uporno izbegavate da se sa osobama koje su prema vama ohole i vrlo bezobrazne i suočite, i da jasno iskažete svoj stav i da im date do znanja da ste i sposobni i spremni da pred njih „hrabro stanete“, i da ih se više uopšte ne bojite i nemate nameru da stalno od njih bežite. 

Sanjati da ste u snu pošli u lov na tigra 

San u kome ste pod „punom opremom“ pošli u lov na tigra, te da se u isti mah tome i radujete ali vas i plaši neizvesnost ishoda takvog vašeg „pohoda“, taj san na javi označava da ćete imati neke veoma dobre poslovne ponude i prilike da napredujete i da se istaknete, te da treba da dobro i baš precizno analizirate sve ponuđene šanse, kako ih ne biste brzopleto odbili, te se posle toga veoma pokajali jer ste reagovali nesmotreno i ishitreno. 

Sanjati da ste ubili tigra u svom snu 

Kada ste vi u svom snu ubili tigra, te imate nameru da kao „suvenir“ ponesete njegovu glavu i/ili kožu, takav san u realnosti znači da ste osoba koja je uspela da se izbori za sebe, te da ste vi vrlo spretni da se izvučete iz opasnih i rizičnih situacija, i da ćete takvim svojim stavom da postignete velike uspehe u poslu, te i da se obogatite i da napredujete na bolje radno mesto.

Sa druge strane, neki sanovnici i tumači ovakav san smatraju predskazanjem uspeha u privatnom ili emotivnom aspektu života u realnosti, te se po njima pretpostavlja da ćete otpočeti neku novu vezu, ili pak da ćete sa sadašnjim partnerom da počnete zajednički život, ili da stupite u brak. 

Sanjati da vam je tigar u snu kućni ljubimac i da se sa njim igrate ili ga mazite 

San u kome je tigar koga ste videli vrlo pitom i miran, te vam dopušta da ga „dresirate“ i da se sa njim igrate ili da ga pomazite, pa ste uspeli da ga „pripitomite“ kao svog kućnog ljubimca, na javi ima značenje da nad nekim osobama iz svoje okoline imate svojevrsni uticaj i dominaciju, te i da ste uspeli da savladate neke svoje podsvesne sumnje ili strahove, koji su vas veoma dugo „kočili“ ili sputavali, te vam stvarali dodatne probleme i usporavali napredak ka vašem osnovnom cilju.

Pomenuti san takođe po nekim drugim tumačenjima, može u realnim okolnostima da implicira da ste vi osoba koja je dosta snishodljiva, i sklona da se dodvorava osobama koje su u nekom smislu „moćnije ili uspešnije“, te da imate sklonost da nekome ugađate i da mu „činite po volji“ ako ga i volite ili ako vam je to neko blizak i vrlo drag. 

Sanjati da se tigar od vas plaši i da on beži dok ga vi jurite 

Ako je u vašem snu tigar veoma plašljiv, te kada pokušate da mu se približite ili ga „pojurite“, on od vas počne panično da beži, takav san na javi ima simboliku da ste osoba koja je veoma jaka ili neustrašiva i hrabra, te da ste spremni da se za svoje ciljeve borite, i da se suprotstavite svakome ko vam je „smetnja ili prepreka“, na putu ka uspehu i ostvarenju sopstvenih ideala ili želja.

Pomenuti san takođe može da ima konotaciju, da vi u realnom životu nikada niste skloni da baš lako odustajete i da ste sasvim odlučni i uporni, ali da vaša vrlina koja je predstavljena verom ili sigurnošću u sebe i svoje postupke i znanje, nikako ne oslikava to da ste egoistična osoba koja je ohola i beskrupulozna, niti pak označava da ste spremni da nekome nanesete zlo ili da ga nekako i povredite, a kako biste po svaku cenu dobili ono što ste naumili. 

Sanjati da vam je tigar ušao u kuću 

San u kome vam je tigar koji je vrlo veliki i opasan ušao u kuću, i vi ne smete da otvorite vrata kako vas on ne bi napao, već ga samo „nemo posmatrate“ sasvim paralisani od straha, na javi ima simboliku koja je dosta jasna, te upozorava da se čuvate nekih opasnih i zlonamernih osoba, koje su vam kućni prijatelji ili susedi, a koji vam svakodnevno dolaze „na kafu“, ali vam potajno žele i zlo i mogu vam doneti neke velike nevolje.

Međutim, po nekim drugačijim tumačenjima, pomenuti san može da ima i pozitivnu simboliku, te da označava da ćete vrlo brzo da ostvarite neke zavidne rezultate i napredak u poslu, ili da ćete da se obogatite, i da tako sebi i svojoj porodici obezbedite lagodan i bezbrižan život za duži period. 

Sanjati mrtvog tigra koga niste vi lično ubili u snu 

Kada sanjate da je tigar u vašem snu mrtav, ali da ga niste vi ubili već da ste ga u svom snu već videli kao mrtvog, na javi obično ima konotaciju da će neko ko vam je dobar prijatelj da vas ili ubrzo prevari ili da vas izda, a zbog svoje sopstvene koristi, ili jer je na vas zavidan i ljubomoran.

Loading...
loading...