Sanovnik tepih – šta znači sanjati tepih?

Tepih označava na javi nešto što je meko i udobno, te predmet koji ulepšava neki prostor i čini da se oseti „kućna“ atmosfera, ali može da simbolizuje i neke tajne ili skrivanja, te da pak nekada ili predstavlja neke probleme i nevolje, a kada se poslovično i kaže da se „nešto gura ispod tepiha“.

Simbolika tepiha je po svemu zanimljiva, ali i dosta teška za „objasniti“, te obično indikuje neke vrednosti doma ili porodice, označava nešto što je zaštita od hladnoće ili što sprečava da se nečija stopala „suoče“ sa hladnim betonom ili parketom, te ima značenje neke prljavštine i nepoštnja, pa i skrivanja i sukoba sa samim sobom, posebno ako se tepih ne čisti redovno, te je pun prašine i/ili prljav i „ućeban“.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati tepih? 

San u kome je tepih dominantan motiv, ima različita značenja u sanjaricama i sanovnicima, koja su pak određena time da li je on u snovima nov ili pohaban, da li je čist ili je jako zaprljan, te da li ga neko istresa ili usisava, pa su i tumačenja takvih snova vrlo zanimljiva i simbolična, i biće pak detaljnije objašnjena u nastavku ovoga teksta.

Sanjati da u svom snu vidite tepih 

Kada u svom snu vidite tepih uopšte, bez obzira na to da li je on u kući ili je napolju, da li je „leteći“ ili je „običan“, te da li je stari ili novi, pohaban ili prljav i pocepan, na javi san uvek ima pozitivnu simboliku i znači da ćete ostvariti uspehe i finansijski dobitak, te i da ćete vi imati baš dobre i verne prijatelje koji će vam uvek i rado pomoći u neprilici, ili da vas uskoro očekuje neka nova emotivna veza, ili pak skori brak i osnivanje sopstvene porodice i/ili potomstvo. 

Sanjati da vam je tepih vrlo lep i ukrašen šarama i raznim motivima 

San u kome je vaš tepih moderan i ukrašen vrlo „bogato“, najsavremenijim ili najpopularnijim motivima i simbolima, na javi pretpostavlja da ste vi osoba koja ima sklonost da se preterano hvali i da drugima potencira svoje uspehe i vrednosti, te da lako na takav način možete da sebi stvorite neke neprijatelje, koji će da vam ugroze sve što ste stekli, svojom zlobom i nekim vrlo lošim i nemoralnim postupcima.

Drugačije tumačenje ovog sna je prema nekim sanjaricama, indikacija da ste vi ili trenutno vrlo srećni i uspešni, ili da ćete u baš bliskoj budućnosti uspeti da ostvarite veliki napredak, te da ste predani svojim ciljevima, i da želite da se pokažete i dokažete kao neko ko je vredan i ko ima sve potrebne kvalitete za neku bolju, ili pak za rukovodeću poziciju u poslu kojim se bavite. 

Sanjati da vam je tepih u kući veliki, čist i udoban 

San u kome je tepih koji je smešten u vašem domu sasvim lep, uredan, čist i prostran, označava na javi da ste u sdašnjosti vrlo ispunjeni i srećni na svim poljima, te i da vas u budućnosti takođe očekuje veoma lep period, pun poslovnih i privatnih uspeha, te bogatstvo, napredak, nova ljubav i druženje i veselje sa prijateljima i sa porodicom. 

Sanjati da je tepih u vašem domu prljav i sasvim neodgovarajuće veličine 

Ako sanjate da je vaš kućni tepih sasvim mali ili pak preveliki za prostor u kome se nalazi, te da je uz sve to i prljav ili neuredan, takav san na javi implicira da ste osoba koja nikoga ne poštuje i koja je sasvim nevaspitana i bezobzirna, te da imate komplekse i da smatrate da ste od svakoga i vredniji i bolji, u svemu što radite ili mislite.

Sa druge strane, po nekim sanjaricama isti ovaj san može da ukazuje da ste vi trenutno na javi u nekim velikim problemima i nedoumicama, te da ćete pretrpeti velike materijalne gubitke ili da ćete da načinite sasvim neoprostive i „grube“ greške u poslu, te i da nekog svog saradnika i/ili dobrog prijatelja uvredite, pa i da olako izigrate njegovo poverenje. 

Sanjati sebe kako ležite ili sedite na tepihu 

Ukoliko u svom snu sedite na kućnom tepihu ili ste na njega pak legli i sasvim ste se opustili, taj san u realnom životu ima simboliku neke bezbrižnosti i opuštenosti, te označava da ste vi osoba koja je veliki konformista i hedonista i da jako volite da uživate i da se prepustite odmaranju i/ili miru i harmoniji, kada god vam se za tako nešto i ukaže prilika. 

Sanjati da vam je tepih pohaban ili star i pocepan 

Kada je tepih u vašem snu sasvim star i „neugledan“, te je u nekim delovima i sasvim pohaban ili poderan, na javi ima simboliku da ćete se ubrzo suočiti sa velikim nevoljama i problemima, te da vas očekuju neke vrste gubitaka, bilo da se radi o dobijanju otkaza ili osiromašenju, te vašim baš pogrešnim i nepromišljenim odlukama i postupcima, ili da je pak u pitanju pogoršanje zdravlja te i moguća smrt neke osobe, koja vam je voma bitna ili draga u stvarnosti. 

Sanjati da u snu kupujete novi tepih 

San u kome vi kupujete sasvim nov i lep tepih, te ga unosite u svoju kuću, na javi označava da ste uskoro pred nekim velikim i lepim odlukama i iznenađenjima, te da ćete „uneti u svoj dom“ ili u svoje srce, neke radosti, novčani dobitak, poslovni napredak ili da ćete doživeti neku novu ljubav ili pak vrlo zanimljivo poznanstvo. 

Sanjati kako u snu usisavate ili istresate tepih 

San u kome vi usisavate ili pak istresate tepih, ili ga perete i na neki drugi način čistite od prašine i prljavštine, to implicira na javi da ćete ubrzo da rešite neke probleme ili nesuglasice sa osobama iz svoje okoline, te i da vas očekuje veliki poslovni uspeh i unapređenje, kao i da prolaze neki baš teški i nepovoljni dani, i da će period koji sledi biti pun pozitivnih događaja, promena na bolje, sreće, radosti i prosperiteta u svim aspektima vašeg života.

Po nekim drugim tumačenjima sanovnika i sanjarica, kada u snu čistite tepih, to implicira da ste sasvim čvrsto odlučili da raščistite sa nekim ili sa nečim iz vaše prošlosti, te da želite sasvim nov i dobar početak, koji simbolizuje i rađanje novih nada i želja za neko „bolje sutra“ koje vas čeka.

Sanjati kako brišete smeće ili prašinu i „gurate je pod tepih“ 

San u kome vi čistite pod i svu prljavštinu i prašinu umesto da bacite napolje, vi jednostavno ili „stavite pod tepih“ ili pak tepih „pomerite na mesto koje je neočišćeno ili zaprljano“, ima na javi jasnu simboliku, i znači da ste sasvim nespremni da se sa nekim strahovima i/ili problemima vi i suočite, te da ste skloni da se iza nekoga ili nečega skrivate i da se osećate sigurnije ako imate uz sebe nekoga ko vam je sigurna podrška ili oslonac.

Kada u snu pod tepih „bacate“ svoje smeće ili prljavštinu, to takođe može na javi da simboliše da ste nezreli i da imate velike tajne i nedoumice, koje pokušavate da sakrijete, ili da se pretvarate da ste nešto što niste, te da stalno strepite da će neko da otkrije vaše „pravo lice“ ili pak skrivene i/ili podle i pokvarene namere. 

Sanjati da su po vašem tepihu razbacane stvari ili da je nešto prosuto po njemu 

Ukoliko su u vašem snu po tepihu rasute neke igračke, ili pak upotrebni predmeti iz domaćinstva, taj san najavljuje neke nove i iznenadne promene, te moguće unapređenje, sklapanje braka, kao i bogatstvo ili pak skoro potomstvo ako ste spremni da se ostvarite kao roditelj. 

Sanjati kako ste izneli tepih iz kuće sa namerom da ga bacite 

Ako u svom snu iznosite tepih iz kuće, jer je veoma prljav ili star i pohaban, te želite da ga bacite ili da ga „spalite“, to na javi simbolizuje da postoji velika mogućnost da lako „skrenete sa pravog puta“ jer se niste sasvim koncentrisali na rešavanje nekog krucijalnog problema, već uporno i baš svesno pokušavate da ga potisnete i/ili „zaobiđete“, ali će vas on ipak „sustići“ kada se najmanje budete nadali.

Po nekim drugim tumačenjima istoga sna, on implicira da ste potpuno zanemarili sebe i svoje ili zdravlje ili sreću, te da ste potpuno „zagriženi“ da ostvarite neki cilj i prosperitet, ali da u tome ili nećete uopšte uspeti, ili da će vam biti potrebno puno ulaganja, truda i volje i energije. 

Sanjati kako bosonogi hodate po tepihu 

Kada u snu hodate po svom tepihu sasvim bosi, te osećate prijatnost i udobnost, i prija vam takav osećaj „utanjanja“ stopala u mekoću i toplinu tkanine, na javi je takav san simbol neke skore i baš velike sreće i dobrih vesti, te označava da ćete biti prijatno iznenađeni nečijom pažnjom ili vrlom dobrotom, te i pohvalama na svoj račun.

Prema sasvim suprotnim tumačenjima, san u kome gazite po tepihu sasvim bosi, ima negativnu simboliku i znači da ćete zbog svoje lakomislenosti ili prevelike vere u ljude oko sebe, biti olako nasamareni i da će da vas iznevere osobe od kojih to najmanje budete očekivali, jer ste se previše i opustili i niste na oprezu ili na distanci sa nekim osobama koje su oko vas i koje vam potajno ili žele zlo ili pokušavaju da vam napakoste.

Loading...
loading...