Sanovnik svinja – šta znači sanjati svinju?

Svinja je najčešće na javi simbol nekih pogrdnih naziva za osobe koje su bezobrazne ili veoma nevaspitane, te može da označava takođe vrlo negativan izraz koji se odnosi na ljude sa viškom telesne mase, a za koje se često i kaže da su „debele kao svinja“.

Iako su vrlo inteligentne životinje, i smatra se da su posle ljudi i pasa, najpametnija živa bića na zemlji, svinje se najčešće „tove“ odnosno prihranjuju kako bi se koristile za ljudsku ishranu, te su često i simbol halapljivosti, lenjosti, lagodnog života, gluposti ili bezbrižnosti i uživanja u svemu.

Sa druge strane, pored domaćih svinja, postoje i divlje vrste koje su simbol borbe za opstanak ali i slobode i nezavisnosti, te i opasnosti ukoliko ih neko pokuša da povredi ili im pak „dirne“ u vrlo čuvane i štićene mladunce.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati svinju? 

Svinje su u snovima relativno čest motiv, te imaju različitu simboliku i razne situacije se tumače sasvim drugačije a prema tome kakve su „tačno“, i najčešće verzije snova u kojima se vide ili u nekim „zgodama i nezgodama“ sanjaju svinje, biće na dalje detaljnije razjašnjene i rastumačene.

Pročitajte u nastavku šta znače odredjene varijacije sna sa svinjom.

Sanjati da u svom snu vidite jednu svinju 

Kada u svom snu vidite svinju koja ili mirno jede ili uživa u slobodi, to označava da ćete ubrzo biti vrlo prijatno iznenađeni na javi, te da imate izgleda da ostvarite velike poslovne uspehe ili da steknete sreću i radost na privatnom životnom polju.

Drugačije tumačenje istog ovog sna, može da se odnosi na to da vas na javi uskoro očekuje neki vrlo lep poklon ili iznenađenje od strane voljene osobe, te da je moguća i veridba ili prosidba. 

Sanjati kako u svom snu vidite veliki broj svinja 

Kada ste u svom snu videli krdo svinja koje su zatvorene u ograđenom prostoru i koje ni nemaju svoju slobodu, takav san u zbilji označava da vas neke osobe koje su vam baš bliske sputavaju ili da su na vas ljubomorne ta svaki vaš plan ili dobru ideju pokušavaju da sabotiraju i obezvrede.

Međutim, ako u svom snu vidite veliki broj svinja koje su slobodne i koje su grupisane na jednom mestu, na javi to takođe ima negativnu simboliku i znači da ćete ili da izgubite velike sume novca svojim nepromišljenim delovanjima ili kockanjem koje vam je porok, ili pak znači da ćete uskoro da se suočite sa vrlo velikim neprijatnostima i problemima, te da ćete jedva uspeti da se spasite. 

Sanjati kako u snu vidit svinju sa njenim mladuncima 

Ukoliko ste u svom snu videli svinju sa njenim prasićima, na javi je to obično simbol ili skorog ostvarenja cilja za koji ste se dugo trudili i zalagali, ili pak simbolizuje plodnost te tako označava skoro potomstvo, ili zasnivanje bračne zajednice i osnivanje porodice. 

Sanjati kako vi u snu koljete svinju 

Ako sanjate sebe kako u snu ubijate odnosno koljete svinju, na javi taj san simbolizuje veoma pozitivne promene na poslovnom polju, te označava da će se vaša neustrašivost i hrabrost isplatiti i da ćete dobiti neku vrlo dobru poslovnu ponudu, veliko unapređenje ili skoro povećanje plate.

Kada međutim sanjate sebe kako svinji odsecate glavu, te ste sasvim isprskani njenom krvlju, to simbolizuje da ćete imati velikih problema u bliskoj budućnosti, te da se čuvate nekih ogovaranja ili nečijih loših namera koje vam mogu doneti vrlo velike probleme ili sramotu i rušenje ugleda. 

Sanjati kako hranite svinju 

Ako u svom snu vidite sebe kako hranite svinju, to simbolizuje da na javi imate veoma velike šanse da uspete u nekom poslu ili da se obogatite, te da treba da se fokusirate na rad i trud i da zanemarite nečija ogovaranja i loše namere, jer ćete sigurno da postignete vrlo dobre rezultate ako date svoj maksimum.

Ovakav san takođe može da se tumači i kao činjenica da u snu hranite svinju kako biste je kasnije i pojeli kada bude dovoljno „utovljena“, te se na javi u „prenesenom“ značenju san odnosi i na to da ste vi vrlo podla ili pokvarena osoba, a koja koristi druge ljude kako bi ostvarila svoje ciljeve i ideje i da će vam se svi vaši loši postupci i zlo koje činite drugima, višestruko „obiti o glavu“. 

Sanjati kako jedete svinju 

Ukoliko u svom snu jedete neki specijalitet od svinjskog mesa, to je simbol da ste vrlo lakoverna i naivna osoba, te da će vas neko vrlo maliciozno izigrati i iskoristiti za sopstveni uspeh ili veliki napredak. 

Sanjati kako je svinja blatnjava ili prljava 

Kada je svinja koju ste videli u snu sasvim blatnjava ili je prljava, na javi je taj san simbol vaše velike dezorjentisanosti i nesređenosti u životu uopšte, te i znak nekih potencijalnih zdravstvenih tegoba koje mogu zadesiti ili vas ili članove vaše bliže porodice.

Sa druge strane, san u kome vidite svinje koje uživaju dok se valjaju u blatu, označava na javi da ste vrlo nepromišljena osoba i da ćete sebe uspeti da sasvim lako „uvučete“ u neke baš bezizlazne situacije ili ćete da „zaglibite“ u problemima koje ste izazvali svojim vrlo pogrešnim i/ili uistinu i brzopletim potezima, te da će vam biti neophodna pomoć nekih bliskih prijatelja ili osoba kojima verujete. 

Sanjati divlju svinju u šumi 

Ukoliko ste u svom snu videli slobodnu divlju svinju u šumi, na javi je pak takav san simbol vaše prevelike slobode ili činjenice da sebi dajete za pravo da svakoga kritikujete i da svakome „solite pamet“, te da vi ne obraćate pažnju da svojim rečima nekoga vrlo lako možete povrediti ili veoma uvrediti, te da ste osoba koja je vrlo bahata i nepromišljena.

Sa druge strane, ovakav san se baš često može protumačiti i kao veliki novčani dobitak ili nasleđe koje možete da očekujete u bliskoj budućnosti, ta da ćete steći veliku finansijsku nezavisnost koja će vam pomoći da se osamostalite i da imate sopstvenu i dugo željenu slobodu.

Sanjati da je svinja koju vidite u svom snu mrtva 

Kada ste u svom snu videli mrtvu svinju, to označava u realnosti neke velike nevolje i teškoće, ali i činjenicu da one nisu sasvim nerešive te da ćete vi uspeti da ih prevaziđete uz maksimum truda i zalaganja, te i uz rizične odluke koje ćete sami morati da donesete.

Sanjati da vam je svinja ušla u kuću 

Ako vam je u snu svinja ušla u kuću, te se po njoj slobodno i bez straha šeta i „razgleda“, to pak u javi ima značenje da će da vas „posluži dobra sreća i dugo zdravlje“, te da ćete se ili vi ili neko od vaših ukućana uspešno oporaviti od neke dugotrajne i teške bolesti od koje ste bolovali.

Sanjati da vam je svinja prijatelj ili kućni ljubimac 

Ukoliko vam je u vašem snu svinja dobar prijatelj sa kojim „razgovarate“ ili vam je pak ona vrlo veran i odan kućni ljubimac, takav san na javi označava da ste vrlo plemenita i velikodušna osoba koja se uvek rado brine o drugima i koja svakome humano i nesebično pomaže i rado daruje.

Loading...
loading...