Sanovnik sveštenik – šta znači sanjati sveštenika?

Sveštenik ili kaluđer je na javi „veza“ između duhovnog i svetovnog, osoba koja je „Božiji sluga ili izaslanik“, te ima pravo da oprašta grehe i da prihvata iskrena ljudska kajanja, kao i da usliši i molitve vernika koji su mu se obratili za pomoć ili podršku, u momentu kada im je potrebno neko „duhovno pročišćenje“, savet, uteha, mir ili prosvetljenje.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati sveštenika? 

Najčešće u snovima sveštenika vide one osobe koje se zbog nečega kaju, ili koje žele da im neko o koga su se ogrešili iskreno i oprosti, ili da im neko pokaže pravi put, te se i tumačenja snova o svešteniku, mogu smatrati pozitivnim ili negativnim, a shodno određenoj situaciji u kojoj se ova figura u snu i doživljava ili sanja.

Sanjati da u snu vidite sveštenika uopšte 

Kada ste sanjali da u snu vidite sveštenika, na javi je to simbol pokajanja, preobražaja, boljitka i napretka, te označava da ste neko ko je spreman da prihvati i savete i pomoć drugih, kako bi pak postao bolja osoba i ponos svojih najmilijih. 

Sanjati da u snu razgovarate sa sveštenikom 

Ako ste sanjali kako u snu razgovarate sa sveštenikom, na javi to ima značenje da ste se pokajali zbog nečega što ste rekli ili uradili, te da želite da se iskreno i izvinite onima koje ste na bilo koji način i povredili ili uvredili, i da postanete bolja osoba koja će raditi pošteno, i znati da ceni one i prave vrednosti, i ljudske osobine koje su odraz vrline i dobrote. 

Sanjati da se u snu svađate sa sveštenikom 

Kada ste sanjali kako se vi u snu raspravljate sa sveštenikom, te ste se poneli vrlo ružno i iskazali mu nepoštovanje, na javi to označava da ste potpuno nesvesni pravih kvaliteta i pravih prijatelja, i da ste se sasvim udaljili od onoga što je dobro i od ljudi koji vas vole i koji vas podržavaju uvek i u svemu, te da treba da se „zamislite“, da li ste na pravom putu, i da se trgnete, i vratite na dobru stranu, a dok još niste previše „zastranili i počinili neoprostive greške“. 

Sanjati da se podsmevate svešteniku u snu 

San u kome ste se vi podsmevali nekom svešteniku, te ste ga vređali i rugali se njegovom delu i radu, na javi ima konotaciju da ste neoprezni i vrlo bahati, te da mislite da ste vi „svemogući“ ili „nedodirljivi“, te da ćete uskoro postati žrtva nečije manipulacije i prevare, jer ste bili lakoverni i jer ste previše verovali da vas niko ne može da nasamari. 

Sanjati da ste u snu vi „svešteno lice“ 

Kada ste sanjali da ste vi u snu sveštenik, te da treba nekome da oprostite grehe, na javi ima baš suprotnu simboliku, te implicira da ste sew zbog nečega vrlo pokajali ili da vas veoma grize vaša savest jer ste nekome učinili zlodela i naneli mu veliku nepravdu. 

Sanjati da sveštenik ne želi da vam oprosti grehe 

Ukoliko ste sanjali da sveštenik ne želi da vas sasluša, niti da vam da „oprost grehova“ iako se vi iskreno kajete i molite, na javi označava da ste osoba koja nije odgovorna, niti sposobna da se baš ozbiljno i zrelo ponaša, te da ste neko ko je i manipulator i lažljivac, a da samo glumite da ste baš i poštena i časna osoba, koja ne želi da ikoga uvredi i koja ume i hoće da se pokaje za nedela. 

Sanjati da vam je sveštenik došao u kuću 

San u kome vam je sveštenik došao u kuću, na javi je loš simbol koji označava da se pred vama i nalaze vrlo nepovoljni dani, te da ćete biti i vrlo tužni i nesrećni, kao i da postoji veliki rizik, da i vi ili neko od vama dragih osoba, oboli od teške bolesti i da „padne u postelju“. 

Sanjati da vidite sveštenika koji je pijan 

Kada ste sanjali sveštenika koji je na službi sasvim pijan, i uopšte ne zna šta govori, ima na javi i jasnu konotaciju da ste vi neko ko je sasvim nepromišljen i brzoplet, te da dozvoljavate da vas ili savetuju ili usmeravaju osobe koje su podle i pokvarene, i ništa dobro iz takvih odnosa nećete niti dobiti niti postići, već ćete sebe samo da osramotite, i unizite u očima poštenih osoba oko vas. 

Sanjati da sveštenika koji je nemoralan i „pokvaren“ 

San u kome ste vi videli sveštenika koji se ponaša sasvim nemoralno, i/ili u suprotnosti sa svojim vrlo „duhovnim i svetim“ činom, na javi označava da ste pred nekim velikim iskušenjima i da baš imate neke ponude da lako steknete neka dobra, ili da se upustite u emotivnu vezu sa nekim ko je ili zauzet, ili vam je na neki drugi način sasvim „nedostupan“.

Ovakav san implicira, da treba da se oduprete svojim željama i nagonima, i da pokušate da kako umete i znate, sačuvate „čist obraz“, jer su sve radnje koje su nepoštene, na kraju vrlo ili „skupo plaćene“, ili narodnim jezikom rečeno – prave više štete, nego dobra i koristi.

Loading...
loading...