Sanovnik svekrva – šta znači sanjati svekrvu?

Svekrva je osoba koja je majka našeg bračnog partnera, i koja je na javi najčešće simbol svađe, i glavni uzrok neslaganja između bračnih partnera, te „mirođija u svakoj čorbi“ i glavni krivac za „narušavanje bračne idile“ i za česte razvode braka.

U „narodnim verovanjima“, svaka svekrva je nužno loša osoba, puna mržnje i sebičnosti, ona je koja određuje „šta i kako“ treba da se u nečijem braku radi, te se zbog toga i ubraja u najmanje omiljene ličnosti sa „liste bliskih srodnika“.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati svekrvu? 

U snovima je svekrva, nasuprot tumačenjima „sa jave“, veoma često vrlo pozitivan motiv, te je i simbolika koju ona oslikava u raznim situacijama koje neko sanja, vrlo lepa, dobra ili poželjna i ima dosta dobra značenja i tumačenja u zbilji, po onoga ko je sanja ili po njegove najbliže osobe.

Sanjati da vidite svoju svekrvu 

Kada ste u snu videli svoju svekrvu, na javi je to vrlo negativan simbol, te označava da vas neko ogovara ili da će vas posetiti neka osoba koju ne volite i koja vam ili ne želi dobro ili koja vas i ogovara i potcenjuje.

Međutim, neka druga tumačenja pomenutog sna, mogu da znače da ćete se u bliskoj budućnosti i pomiriti sa nekom osobom sa kojom ste već dugo u svađi, a koja će vam doći u kuću i zamoliti da joj oprostite sve ono što vam je „nažao“ učinila. 

Sanjati nečiju tuđu svekrvu 

Ako ste u snu videli nečiju tuđu svekrvu, bilo da je na javi poznajete ili da je samo simbol koji se sanja i da ne znate ništa o osobi koju sanjate, na javi taj san simbolizuje da ste vrlo nepravedni ilizavidni prema nekome ko vam je prijatelj ili poslovni saradnik, i da želite da zauzmete nečije tuđe mesto, uprkos tome što ga niste zaslužili.

Prema simbolici već pomenutog sna, potrebno je da se vi na javi zapitate da li ste u pravu u vezi nekih sopstvenih stavova i razmišljanja, te da sebe preispitate da li je vaša ljubomora i želja da se istaknete i uspete, vredna gubitka nekog velikog prijateljstva i ugrožavanja nečijeg prijateljstva ili ljubavi i poverenja. 

Sanjati da razgovarate sa svekrvom 

Ako u snu razgovarate sa svojom svekrvom, znači da ćete se na javi uskoro sukobiti sa svojim ili bračnim partnerom, ili sa bratom odnosno sestrom, a najverovatnije po pitanju novca ili nasleđa.

Sa druge strane, san u kome sa svekrvom vodite „civilizovan“ razgovor, odnosno da se sa njom ne svađate ili da se međusobno ne vređate, može da označava i da ćete se uskoro predomisliti u vezi sa nekim poslom, te da ćete zbog svoje nepromišljene odluke ili ostati bez unapređenja ili da ćete osiromašiti i morati da štedite i da se snalazite za sopstvenu egzistenciju. 

Sanjati da se svađate sa svekrvom 

Kada se u snu svađate sa svojom svekrvom, to na javi znači da vas u skoroj budućnosti očekuje ili rešenje nekih problema, ili pak neki miran period u kome ćete sa svima biti u odličnim ličnim odnosima, te da nećete biti u situaciji da se sa bilo kim prepirete niti da se oko bilo čega svađate i sukobljavate, te da tako narušavate svoje zdravlje i životnu harmoniju kojoj ste dugo težili. 

Sanjati da vam je svekrva otišla iz kuće 

Ako vam je su snu vaša svekrva otišla iz kuće, a u kojoj je sa vama dugo živela, u zbilji je takav san simbol nekog vašeg skorog putovanja, ili pak rešavanja nagomilanih novčanih dugova ili pak nekih starih razmirica i problema.

San u kome vam je svekrva otišla iz kuće uvređena ili uplakana, jer ste je vi uvredili ili ponizili, u zbilji simbolizuje veliku bračnu svađu, bolest vašeg bračnog partnera ili nekog člana porodice, ili pak neku veliku promenu koja će vam doneti probleme i neočekivanu izdaju ili neverstvo. 

Sanjati da vas svekrva voli i podržava 

San u kome vas svekrva voli, podržava i prema vama je pažljiva i dobronamerna, po tumačenjima je jednako „neverovatan“ kao i slična situacija na javi, te označava period u kome ćete biti često izloženi tuđoj ljubomori, zavisti, ogovaranjima, prevarama i spletkama, kao i da ćete morati da se i vi lično pretvarate da ste u dobrim odnosima sa nekim za koga znate da je vrlo pokvarena i loša osoba, ali je po vas takav odnos najbolji i najpoželjniji, jer je osoba kojoj se dodvoravate veoma ili opasna ili pokvarena i može vama i vašim najmilijima naneti veliko zlo ukoliko je „razljutite“. 

Sanjati kako ste „sluga“ svojoj svekrvi 

Kada ste u snu vi sluga svoje svekrve, te joj se na razne načine ulagujete, dodvoravate, služite je i u svakom smislu joj ugađate, na javi simbolizuje vašu plemenitost i potrebu da svakome od srca i pomognete, kao i vašu veliku zahvalnost prema nekome ko je vama pomogao u nevolji i nesreći.

Sa druge strane, pomenuti san takođe može da označava da ste vi lično na javi vrlo snishodljiva i nekada i lakoma i naivna osoba, te da se trudite da svakome ugodite i da često nemate hrabrosti da se suprotstavite onima koji vas „gaze“ ili vas samo grubo iskorišćavaju i ponižavaju. 

Sanjati kako vas svekrva u snu „služi“ i gosti 

Ukoliko ste u snu u sasvim suprotnoj situaciji, odnosno kada je vaša svekrva ona koja vas služi, i osoba koja vam sprema hranu i koja vas vrlo ljubazno ugošćava i „tetoši“, na javi to simbolizuje da ste vi sasvim svesni sebe i svojih karakternih kvaliteta i vrlina, te da ne dopuštate nikome da vas omalovažava, ponižava ili da vam uskrati poštovanje koje ste zaslužili.

Pomenuti san označava da ste vrlo „oštri“ prema osobama koje vas na bilo koji način povrede, te da nemate sažaljenja i milosti prema tuđem bezobrazluku, pokvarenosti ili pak pokušajima da vas unize i obezvrede u bilo kom smislu te reči.

Loading...
loading...