Sanovnik strah – šta znači sanjati strah?

Sam strah kao simbol je dosta teško opisati, jer se radi o jednoj vrsti osećanja, a koje pak jasno i implicira nešto što je nezgodno, nejasno, nepredviđeno i teskobno po osobu koja strah oseća, pa se ovakva emocija javlja u slučaju neke opasnosti, pretnje, neprilike ili nevolje koja ne može da se realno ili sagleda, ili da se razreši.

Postoji realan strah koji uzrokuje neka stvarna pretnja ili opasnost odnosno problem, kao i strah koji je iracionalan ili nerealan, i koji nema neki osnov i više je podsvesna projekcija nekih stanja u čoveku, dok je fobija strah koji je i preveliki i prenaglašen, a koji ima i/ili nema realan uzrok.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati strah? 

Strah kao pojava ili motiv vrlo se lako i često sreće u snovima, pa se pak oni i nazivaju „noćnim morama“, i po osobu koja sanja su sasvim neprijatni, i takav „strah od straha“, ima dosta tešku ili negativnu simboliku, jer strah teško može da se materijalizuje, pa su tumačenja ovakvih snova ili povezana ili kombinovana, sa interpretacijom straha u snu, sa strahom od takvog sna na javi.

Sanjati kako u snu osećate strah uopšte 

Kada ste sanjali kako u snu imate osećaj straha, te ne postoji nikakav konkretan razlog ili događaj koji ga je uzrokovao, ima na javi konotaciju da ste podsvesno projektovali u snove, neke strahove koje imate i u realnom životu, te da se na taj način borite u snu, protiv onoga što vas „muči“ i/ili vas zabrinjava i opterećuje na javi.

Sanjati da imate strah od sopstvene smrti 

Ukoliko ste usnu sanjali da se bojite svoje smrti, te da se budite i srećni ste „što ste još uvek živi“, ima na javi konotaciju da ste ili bolesni ili da ćete se uskoro razboleti i da je potrebno da se više i posvetite svom zdravlju, i da izbegavate stres i napšetost koji vas svakodnvno okupiraju.

Sanjati strah od smrti neke vama poznate ili vrlo bliske osobe 

Ako ste sanjali da se plašite za život neke osobe koja vam je na javi ili poznata, i/ili vam je član uže porodice, emotivni partner ili najbolji prijatelj, to na javi implicira da ste svesni da nemate i vremena ili dovoljno sluha za nečije probleme i patnje, te da treba da se više posvetite nekome ili koga volite ili ko vam je poznanik i bliska osoba, te da svoju nežnost i pažnju, barem povremeno i iskažete, a kako bi osobe koje vas vole i o vama brinu, i znale da vi mislite na njih i da im makar uzvraćate istom merom.

Sanjati strah od smrti neke vama sasvim nepoznate osobe ili nekog vašeg neprijatelja 

Kada ste sanjali da strahujete u snu od smrti nekoga ili koga uopšte ne poznajete ili ko vam je baš jasna konkurencija, ili pak i neprijatelj na javi, to implicira u realnom životu neke vaše pogreške i loš odnos sa dragim osobama, zbog koga nemate mira i spokoja, te se i kajete jer ste nekoga pak i olako uvredili ili osramotili, i imate potrebu da se izvinite i da zatražite oproštaj i pomirenje.

Sanjati da imate strah od velike visine 

Ukoliko ste sanjali da se u snu bojite neke velike visine, te da strepite od pada u provaliju ili od povreda ukoliko se survate u bezdan, na javi to ili označava da i u zbilji imate strah od visine ili pak ima konotaciju da ste uplašeni, i da strepite od nekih novih poslovnih projekata.

Naime, ovakav san označava da ste prihvatili neke izazove, a za koje niti ste dovoljno sa znanjem „potkovani“, niti ste kompetentni niti pak i stručni, ali ste ih prihvatili iz „puke potrebe“, i/ili pak iz želje da se dokažete, i da se baš pokažete pred drugima, te ste sasvim „paralisani“ od strepnje i da ćete se osramotiti, i da ćete biti vrlo grubo iskritikovani ili ismejani.

Sanjati da imate strah od neuspeha i sramote 

Ako ste sanjali da se u snu bojite da nećete imati uspeha, i/ili da ćete se nekako i osramotiti pred svima, na javi takav san implicira da ste opterećeni tuđim mišljenjem i da se previše ponižavate i prilagođavate, onome što neko smatra ispravnim i dobrim, iako se vi sa tim uopšte ne slažete.

Naime, pomenuti san ima često značenje da ste očajni jer ste pod prevelikim pritiskom i dajete ili svoj maksimum ili trošite vreme i energiju, ali da nikako ne uspevate da se ostvarite, te da nećete ni dobiti pomoć od prijatelja i bliskih saradnika, i bićete sasvim prepušteni sebi i borbi sa svima i sa samim sobom.

Sanjati da imate strah od letenja 

Kada ste sanjali da vi osećate u snu strah od letenja, te da ste sasvim nesigurni i uplašeni, ako vi nemate „čvrsto tlo pod nogama“, to na javi ima značenje da ćete se suočiti sa nekim velikim i/ili nepredviđenim preprekama i u poslu i u emotivnom životu, te da ste sasvim neostvareni i veoma neispunjeni, i da vas opterećuju neke prevelike ambicije, i težnje da ostvarite nešto nerealno i/ili potpuno neostvarivo i nemoguće.

Sanjati da u snu vi imate strah od neke konkretne osobe 

Ukoliko ste sanjali da se u snu bojite nekoga koga ili poznajete ili ne poznajete na javi, ali vam i njegova pojava, ili obraćanje i kontakt koji ostvarujete izaziva strah u snu, to implicira u realnosti da ste vrlo introvertna i nekomunikativna osoba, te da ste nepoverljivi, i da imate potrebu da sebe i zaštitite i umirite, i da se zbog toga „povlačite u sebe“, i sve svoje strahove projektujete u snove.

Loading...
loading...