Sanovnik stopala – šta znači sanjati stopala?

Stopala su deo tela koji služi za hodanje i sinonim je za neki „put“, napredak, kretanje prema i/ili od nekog cilja, te simbolizuju potrebu da se neko stalno prilagođava, da se menja, te i da bude u pokretu, kako bi uspeo da ostvari postignuća i napredak, i da prestane da „stoiji u mestu“ i da se oseća beskorisno ili inferiorno u odnosu na druge.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati stopala? 

Kao deo ljudskog tela, stopala su relativno čest simbol u snovima, a sama značenja i tumačenja takvih snova zavise od toga da li i kako neko u snu vidi svoja ili pak tuđa stopala, te da li su ona bosa ili su čista, prljava, prevelika ili premala, i najčešći snovi i njihova najpribližnija značenja, biće opisana u nastavku redova koji slede.

Sanjati da u snu vidite stopala uopšte 

Ukoliko ste sanjali da u snu vidite stopala uopšte, na javi to implicira neki put koji ćete izabrati, te možete ili pogrešiti ili postupiti ispravno, ali ste sveni da ste sami odgovorni za sve svoje i/ili uspehe i padove, te razmišljate zrelo i racionalno, i ne dopuštate da na vas utiču tuđa mišljenja i da vam neko drugi ukazuje ili na greške, ili da vam pokazuje „put kojim vi treba da krenete“. 

Sanjati da u snu vidite svoja sopstvena stopala 

Kada ste u snu videli svoja stopala, to simbolizuje na javi da ste osoba koja je savim i stabilna i sigurna u sebe i svoje postupke i odluke, te da na svim poljima ostvarujete napredak i uspehe. 

Sanjati da vidite tuđa stopala 

San u kome ste vi videli tuđa stopala, označava na javi da nekome previše verujete i dopuštate da na vas utiče i da vam nameće svoje mišljenje i stavove, koje vi uvek „slepo“ sledite iako ste vrlo i često svesni, da je takav izbor sasvim pogrešan, i da će vam doneti velike nevolje i probleme. 

Sanjati da su vam u snu stopala prljava i neuredna 

Ako ste sanjali da su vaša stopala u snu vrlo prljava i neuredna, na javi ima konotaciju da ste vrlo i nepromišljeni i brzopleti, te da treba da se staložite i da razmišljate racionalnije i svrsishodnije, i da je potrebno da budete dosta oprezniji i obazriviji kada se upuštate u neke nove poslove ili pak i u nova poznanstva i partnerstva. 

Sanjati da su vaša stopala u snu vrlo negovana i čista 

Ukoliko su vaša stopala u snu vrlo čista i uredna, to na javi ima značenje da ste uvek neko ko bira i pošten i ispravan put za svoja postignuća, te da ste sasvim otvorena i iskrena osoba koja misli ili radi sasvim dobro i kvalitetno, te da ne treba da strahujete za svoju budućnost, jer ćete radom i/ili velikim trudom, vi uspeti da postignete sve što ste zamislili i poželeli da se ostvari. 

Sanjati da vidite tragove svojih stopala u snegu ili u blatu 

San u kome ste vi videli tragove svojih stopala koji su ostali iza vas u snegu ili u blatu, odnosno uopšte na putu kojim ste hodali, na javi ima jasnu simboliku da želite da ostvarite neka velika i vrlo zapažena postignuća, te da ste pomalo i sujetni i imate potrebu da o vama svi misle i govore samo pozitivno i dobro, te da vas veličaju, hvale i da vas cene i poštuju kao nekoga ko je u svemu „izvanredan“ i sasvim savršen i nedostižan. 

Sanjati da u snu perete svoja stopala 

Kada ste sanjali da u snu vi perete svoja stopala, na javi je to simbol da ste osoba koja ima vrlo ili veliku želju ili potrebu da se nađe drugima na usluzi i da svima nesebično pomogne, te da vas baš zbog vaše dobrote i ljubaznosti, vrlo često koriste oni koji su zlonamerni i podmukli i koji u vama i prepoznaju naivnost i prostodušnost, kojom je vrlo lako manipulisati. 

Sanjati da su vam u snu stopala nesrazmerno velika 

Ako ste sanjali da su vam u snu stopala suviše velika, na javi označava da ste neko ko ima veliku sklonost da „brza“ i da „srlja“, a kako bi postigao neke svoje ciljeve što pre, i da zbog toga često i pravite sasvim nepotrebne, i vrlo banalne greške i propuste. 

Sanjati da su vaša stopala u snu mala i da se stalno dodatno smanjuju 

San u kome su vaša stopala sasvim mala i stalno se dodatno i smanjuju u vašem snu, na javi znači da ste u stalnom strahu od nečega ili nekoga, te da ste skloni da se povlačite pred i najmanjim i/ili sasvim lakim preprekama, jer niste sigurni u sebe i svoje potencijale, te ste sasvim i inferiorna ili vrlo smetena i nesposobna osoba, da bilo šta u životu postigne sama i bez tuđe podrške i pomoći.

Sanjati da su vaša stopala u snu puna rana ili da su krvava 

Ukoliko ste sanjali da su vam u snu stopala sasvim „izranavljena“ ili okrvavljena, simbolizuje vaš sasvim pogrešan stav i pristup nekim situacijama, te sklonost da se olako upuštate u rasprave i/ili sukobe, iz kojih izađete ili vrlo povređeni ili uvređeni, a jer nemate dovoljno jake argumente, da se nekome suprotstavite, iako ste svesni da ta osoba nije u pravu i da je podla i pokvarena, a da vi ne možete da preduzmete ništa, kako biste je sprečili da drugima nanosi štetu ili nepravdu i bol.

Loading...
loading...