Sanovnik stepenice – šta znači sanjati stepenice?

Stepenice simbolišu postepeni uspeh i „put ka vrhu“ ili pak „strmoglavi pad“ sa neke vrlo dobre i ugledne pozicije koja je sa mukom i naporom stečena.

Sa druge strane, stepenice mogu da označavaju i strpljenje, postupnost i razumnost, ali i napor i veliku snagu koja je potrebna da se uz svaki stepenik neko simbolično „uspenje“.

Takođe, kada neko silazi niz stepenice, na javi to može da predstavlja ili njegovo olakšanje i put ka nekoj nižoj ali lakšoj poziciji, ili pak veliki pad samopouzdanja, gubitak volje ili snage za novi početak ili za dalju borbu.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati stepenice? 

San u kome su stepenice dominantan ili osnovni motiv, vrlo je čest i takođe jako simboličan, te se oni koji ovakve snove često sanjaju, najčešće preispituju na javi da li ih očekuje uspeh ili poraz, te da li će napredovati ili nazadovati, odnosno da li će u životu da budu „gazda ili sluga“. 

Sanjati da vidite stepenice u snu 

Kada u svom snu vidite stepenice, one simbolizuju na javi veliku želju za usponom ili za nekim promenama, te vaše nezadovoljstvo trenutnim životom ili radnim mestom, i potrebu da sve vrlo „korenito“ promenite, ali vas u isto vreme promene koje priželjkujete i veoma plaše.

Sanjati kako se penjete uz stepenice 

Ukoliko se u svom snu penjete uz stepenice, na javi je to simbol vašeg postepenog ali sigurnog puta ka uspehu, te potrebe da se preispitate i da sve dobro razmotrite i da ne budete brzopleti ili lakomi i nezajažljivi, već da će vam samo postupnost i pošten pristup „korak po korak“ i doneti željene rezultate. 

Sanjati kako silazite niz stepenice 

Kada u svojim snovima silazite niz stepenice, to je na javi obično loš simbol i označava da ste zbog nekih grešaka u riziku da izgubite dosadašnju poziciju, ili da ćete biti vrlo nezadovoljni ili pak nesrećni zbog nekih događaja u skorijoj budućnosti, te da ćete sresti ili upoznati osobu koja može biti uzrok vašeg „nazadovanja“ i gubitaka novca, ugleda ili čak i vašeg radnog mesta. 

Sanjati stepenice koje se u daljini „gube“ i kojima se ne vidi kraja 

Ako u snu vidite vrlo dugačke stepenice ili se pak penjete uz njih, a one nemaju kraja i dosežu u „beskonačnost“, to simbolizuje vaše prevelike želje i ambicije na javi, a kojima vi vrlo verovatno niste „dorasli“, te da će neki vaš trud biti vrlo veliki i dugotrajan, ali sasvim uzaludan i beznadan. 

Sanjati pokretne stepenice 

Kada se u svom snu „vozite“ uz ili niz pokretne stepenice, to je na javi simbol da nešto želite da postignete sa malim zalaganjem ili trudom, te da očekujete da uspete u životu ali na sasvim lak i vrlo lagodan način, bez da se za nešto pomučite i da sebe u celosti u nešto „uložite ili date“. 

Sanjati stepenice koje su „vijugave“ 

Kada su stepenice koje vidite u svom snu, ili kojima koračate vrlo „vijugave“ ili „idu u krug“, to je na javi simbol da ćete uprkos vrlo nepredvidivim i promenljivim situacijama sa kojima ćete da se susrećete, uspeti da ostanete istrajni u odlukama da se promenite i da primenite neke svoje ili nove ideje ili sasvim drugačije „poglede i stavove“, te da će takav pristup da vas vrlo krivudavim i produženim putem, na kraju ipak dovede do vrha. 

Sanjati kako ste pali niz stepenice 

Ukoliko ste u svom snu pali niz stepenice, na javi to simbolizuje ili neki skori gubitak, ili pak i moguću bolest ili nekakvu prevaru od strane osoba kojima ste vrlo verovali, ili se odnosi na neka nova poznanstva sa osobama koje su sasvim beskrupulozne i vrlo pokvarene i koje će vas sasvim lako iskoristiti i prevariti.

Po nekim drugim tumačenjima, san u kome ste sanjali kako ste vi pali niz stepenice može biti na javi i simbol značajnog gubitka ugleda ili bogatstva i statusa koji ste imali u društvu, te i nekog ili neverstva ili laži i manipulacija od strane emotivnog partnera ili supružnika.

Sanjati kako trčite uz ili niz stepenice 

Kada u svom snu trčite uz stepenice, a pri tome imate strah da ćete se svakog trenutka saplesti ili pasti, to je na javi simbol da ste u nekim odlukama vrlo brzopleti ili nesmotreni, te da vas ta takva nepažnja može koštati željenog uspeha i da vrlo lako cilj može da vam „isklizne iz ruku“ jer se vi i bojite da prema njemu krenete „krupnim ali sigurnim koracima“.

Sa druge strane, ako ste u snu vi ona osoba koja trči uz stepenice bez ikakvog razmišljanja da se možete na njima saplesti i strmoglaviti unazad, u zbilji to znači da ste potpuno „izgubili kompas“ i da imate veliku potrebu da se istaknete ili da se dokažete, ali bez ikakvog plana, bez potrebnih vrlo detaljnih ideja i znanja ili bez razrađenih detalja, te da srljate u propast ali da to ne želite da vidite.

Ako u svom snu trčite niz stepenice, i u toj brzini ne razmišljate da možete lako pasti ili čak i lako „izgubiti glavu“, potrebno je da na javi budete vrlo oprezni i da sebi ne dozvolite da vas „ponesu“ emocije i da vam nadvladaju razum i logiku, jer ćete u tom slučaju imati vrlo velike poslovne i/ili novčane probleme koje nećete moći dugo da rešite. 

Sanjati kako ste se sapleli ili pak okliznuli na stepenicama 

Ako ste se u svom snu sapleli na stepenicama, bez obzira na to da li ste se uz njih peli ili ste pak silazili niz stepenice, na javi je to simbol neke prepreke ili vašeg ličnog nedostatka volje, snage ili samopouzdanja da istrajete i da se izborite za svoj put ka vrhu, ili da ste se prebrzo povukli u sebe i da ste se „predali“ samoći i jadikovanju, ako ste se u snu sapleli dok ste niz stepenice silazili.

Ukoliko ste se u svom snu okliznuli niz stepenice i pri tome ste pali ali se niste povredili, to je na javi simbol nekog problema ili gubitka koji je nadoknadiv i koji vam nije neka velika prepreka ili zbog koga previše ne žalite.

Sa druge strane, ako ste se okliznuli na stepenicama, ali pri tome niste pali već ste nekako i uspeli da „ostanete na nogama“, u zbilji je to simbol vaše velike snage i hrabrosti da stoički podnesete i neke prepreke i poraze koji vas budu zadesili, ali da ćete uspeti zahvaljujući svojoj volji i čvrstom stavu da se povratite na prethodnu poziciju i da vas niko u tome neće moći zaustaviti. 

Sanjati da se stepenice urušavaju ili da su stepenici neravni 

Kada sanjate da se u vašem snu stepenice ruše, ali da vi niste na njima već da ste samo „nemi posmatrač sa strane“, to je znak da ste na javi uspeli da izbegnete neku veliku opasnost ili pak nevolju, te da u budućnosti morate biti puno oprezniji, posebno po pitanju osoba kojimaverujete i na koje se oslanjate.

Sa druge strane, ukoliko vam se u snu stepenice urušavaju pod nogama, te vi pokušavate da se niz njih spustite ili pak da se popenjete na gore i da ostanete nepovređeni, to je na javi simbol koji je veoma loš i negativan, i on verovatno označava neko veliko „nazadovanje“ u životu, ili na bolest ili čak i smrt osoba koje su vam vrlo drage i bliske.

Loading...
loading...