Sanovnik staklo – šta znači sanjati čitavo ili razbijeno staklo?

Staklo je na javi simbol nečega istovremeno i krhkog i jakog, nečega što dugo ostaje „čvrsto“ ali i lako može da se raspukne, te simbolizuje nešto prozirno, otvoreno, nepretvorno i jednostavno ali i baš korisno, kao i nešto što je kao celina bezopasno, dok je kao „krhotina“ sposobno da nanese ili povrede ili da jako zaboli onoga ko se na njega poseče ili na njega „zgazi“.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati čitavo ili razbijeno staklo? 

Snovi o staklu, te o predmetima koji su od njega napravljeni, simbolišu neku vrstu iskrenosti, ili nečega što je sasvim čisto, što propušta svetlost ili dozvoljava da se „pogleda“ i u tamu, te se oni odnose na one osobe koje imaju potrebu da budu jake i stabilne, ali im je u podsvesti sklonost ka ili unutrašnjim sukobima sa samim sobom, ili su skloni da pod teretom ili u strahu „pucaju“, te da sebe ili druge lako povrede i uvrede posebno kada se od nekog zla brane ili čuvaju sebe i bližnje.

Sanjati da u svom snu vidite staklo koje je „celina“ i koje nije razbijeno 

San u kome je staklo jedna „celina“ koju vidite ili pak kroz koju gledate, označava po pravilu u realnosti neke vrlo osetljive emocije ili podsvesne strahove i sumnje koje u sebi krijete, ali takođe može svakog trenutka da simbolično „pukne“, i da to označi da ste rešili da se sasvim suočite i sa sobom i sa drugima, te da ne želite da se pretvarate da ste mirni i ravnodušni na javi.

Takođe se smatra, da je san u kome je staklo „čitavo“ i predstavlja jednu lepu celinu, oličenje baš lepih i srećnih momenata u skorijoj budućnosti, te da implicira neki novčani dobitak, poslovni ili uspeh ili napredak i da znači neku vrlo lepu i radosnu vest ili događaj uopšte. 

Sanjati kako u snu gledate kroz zamagljeno ili prljavo staklo 

Kada je staklo kroz koje u snu gledate sasvim prljavo ili zamaglilo, te vi uprkos svim naporima i ne uspevate da bilo šta vidite, takav san u zbilji označava da ste zbunjeni i da ste sasvim u nekom polju „zastranili“ i da postoji velika šansa da se polakomite na neke lakše zarade ili na prečice ili olakšice u poslu, te da ste osoba koja previše veruje svakome, pa da će vas osobe koje su veoma podmukle i pokvarene sasvim lako navesti na nekakav „pogrešan put“.

Pomenuti san takođe može da znači da ste prema nekoj osobi ili u nekom poslu vrlo pristrasni ili da ne želite realno da sagledate svoje ili tuđe sposobnosti, jer imate potrebu da se nekome veoma dopadnete ili dodvorite, te da vas takvo ponašanje može veoma koštati u svakom aspektu života. 

Sanjati kako gledate kroz čisto i sasvim prozirno staklo 

Ukoliko u svom snu gledate kroz stakleni prozor ili pak kroz neki drugi predmet od stakla, a koji je sasvim čist i koji na sebi nema niti jednu „mrlju“, na javi označava da ste vrlo pedantna osoba i da ste spremni da u svemu postupate časno i čestito, te da vas upravo zbog toga i očekuje veoma i svetla i srećna budućnost, i da sebi nikako nećete dopustiti da se polakomite na novac ili položaj i da tako sebi u karijeri ili životu generalno, „ukaljate“ ugled i poštenje. 

Sanjati da čistite staklo u svom snu i stah vas je da ga ne razbijete 

San u kome vrlo predano čistite prozore ili pak polirate staklene čaše ili drugo upotrebno posuđe, ima u realnosti konotaciju da se vi trudite da neke svoje propuste nadoknadite ili pak da popravite greške koje ste već napravili.

Takođe, ovakav san ima po nekim sanovnicima i sanjaricama i značenje koje se odnosi na to da ste spremni da sasvim „raščistite“ sa svojom prošlošću, te da počnete život iznova, i da od sebe udaljite sve pokvarene i zlobne osobe, koje su vas ranije povredile ili uvredile, te da su za vas i poštenje i čast osnovne životne vrednosti, koje su vam „vodilja“ i izbor za dalji napredak i rad. 

Sanjati da je staklo u vašem snu „naprslo“ ili oštećeno 

Ako u snu vidite polomljeno staklo, a koje pak niste vi lično razbili ili niste doveli do njegovog naprsnuća, na javi taj san ima konotaciju da ćete da prekinete neke poslovne ili prijateljske i/ili emotivne veze i odnose, jer ste shvatili da su razlike prevelike i da niste u stanju da preko nekih stvari „pređete“ i da se pravite da je sve u redu, te da potiskujete svoje nezadovoljstvo ili sumnje u nekoga ili u nešto. 

Sanjati da ste vi razbili staklo u svom snu 

Kada ste u snu vi lično slučajno ili pak namerno, razbili neko staklo, bilo da je u pitanju prozor, čaša, flaša ili neki drugi predmet, takav san u zbilji implicira da vas očekuje neki dosta negativan i loš period u privatnom aspektu života, te da ste vrlo zabrinuti za svoje zdravlje ili pak za dobro članova svoje bliže porodice.

Sa druge strane, pomenuti san može da označava da ćete sa nekim osobama da se sukobite i da imate veoma žustre rasprave i verbalne konflikte, a koje ste pak vi sami inicirali zbog nekog ili ličnog nezadovoljstva, ili zbog toga što vas je osoba kojoj ste vi verovali prevarila i pokušala da vam ugled i poziciju u društvu naruši svojim lažima i ogovaranjima.

Sanjati da vidite na jednom mestu dosta „krhotina“ od razbijenog stakla 

Ukoliko u svom snu vidite veliku količinu „srče“ odnosno komadića polomljenog stakla koje je na „gomili“ i koje je prikupljeno na jednom mestu, to u realnom životu označava da ćete vi posle nekog velikog „brodoloma“ u ljubavi ili u poslu, uspeti da se priberete i da ćete sakupiti hrabrost i snagu da krenete dalje, ili da započnete neke nove i drugačije životne izbore i puteve. 

Sanjati kako u snu jedete ili žvaćete staklo 

San u kome jedete staklo, te su vam usta puna komadića koje žvaćete uprkos tome što krvarite ili vas jako boli i usna duplja i grlo ako ste te staklene deliće progutali, na javi takav san simbolizuje da ste veoma nežna i ranjiva osoba, koja nije u stanju da se adekvatno suoči sa svojim strahovima i sa slabostima koje duboko u sebi nosi.

Pomenuti san može da označava da ćete u nekim životnim situacijama, uspeti da olako uvredite ili povredite drage osobe, a kako biste zaštitili sebe i sprečili da neke vaše nedoumice ili strepnje, te i velike tajne koje skrivate „izađu na videlo“, i tako vas u očima drugih i unize i osramote. 

Sanjati kako pijete nešto iz staklene čaše ili da je čaša od stakla sasvim prazna 

Ako u svom snu pijete vodu ili neko drugo piće iz vrlo tanke staklene čaše, te se bojite da je vi ne ispustite ili da je ne razbijete, na javi ima simboliku da ste u nekim aspektima svog života veoma srećni i zadovoljni, ali da ste u stalnom strahu da vi sami svojim pogreškama ne pokvarite i/ili da ne narušite mir i harmoniju koje ste uspeli da postignete.

Sa druge strane, ako je čaša od stakla u vašem snu sasvim prazna, to je simbol da ste na javi vrlo nezadovoljni i neispunjeni, te da vam je budućnost sasvim neizvesna i da se baš bojite da ćete se osećati „isprazno“ ili promašeno u privatnom životu ili da nećete da budete srećni u poslu koji ste odabrali kao svoju profesiju, te da vam novac neće doneti nikakvu satisfakciju i veliku sreću. 

Sanjati da ste se posekli na polomljeno staklo 

San u kome ste se slučajno posekli na slomljeno staklo, te vas rana veoma boli i krvari, na javi je simbol nekog vašeg realnog straha ili emotivnog bola, te izdaje i razočarenja u osobe kojima ste i verovali i koje su vam bile oslonac, a olako su vas „prodale“ ili pak izneverile u nekom životnom polju.

Sa druge strane, po nekim tumačenjima pomenuti san može da ima i vrlo pozitivnu konotaciju, te da na javi označava da ste osoba koja je vrlo hrabra i snažna u svojim opredeljenjima, te da će da vas veoma poštuju i cene osobe sa kojima sarađujete ili koje vas površno poznaju, a zbog vaših i poštenih postupaka i dela koja ste uspeli da trudom i radom postignete, i ostvarite u profesiji koja vam je osnovno životno zanimanje. 

Sanjati sebe kako bosonogi hodate po razbijenom staklu 

Ukoliko u svom snu vi bosi hodate po komadićima razbijenog stakla, te vam se oni „zarivaju“ u stopala koja krvare i koja vas veoma bole, ali vi ne odustajete i nastavljate da gazite preko stakla, na javi taj san simbolizuje da ste spremni na velike rizike i žrtve kako biste postigli neki cilj.

Pomenuti san ima konotaciju da je vaš put ka uspehu veoma „trnovit“ i pun prepreka i problema, ali da ste vi odlučni da idete ka svojim planovima sasvim časno i pošteno, iako će vas takav izbor dosta namučiti i oduzeti vam i vreme i energiju pre nego što svoje naume i uspete da realizujete. 

Sanjati kako u snu umesto razbijenog stakla kupujete novo 

Kada ste vi u svom snu razbili neki upotrebni predmet od stakla, ili pak stakleni prozor ili vrata, te da imate potrebu da zamenite ono što ste polomili nekim novim staklenim predmetom odnosno elementom, na takav san implicira da ste u nekom svom životnom polju napravili greške, i da ste u svojoj ambiciji malo i „zastranili“ sa nekog uobičajenog i „utabanog puta“.

San ukazuje na to da se vrlo i trudite da sve što ste pokvarili i popravite, i da svoje životne tokove ponovo „dovedete u red“, kao i da vratite u prvobitno stanje neke stvari koje ste uspeli da svojom lakomošću ili brzopletošću baš mnogo „upetljate“ i da sebi donesete samo velike „glavobolje“. 

Loading...
loading...