Sanovnik spomenik – šta znači sanjati spomenik?

Kada se na javi pomisli na spomenik, on obično označava „nadgrobnu ploču“, koja je simbol ili nečije smrti, te obeležje gubitka, nesreće ili tuge, ali vrlo se često zaboravlja da spomenici mogu biti i „istorijski ili kulturni“, te označavati neka minula vremena, nečije herojstvo ili postignuća, i biti značajan podsetnik na vremena koja su prošla i koja su iza sebe ostavila neki upečatljiv trag.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati spomenik? 

Iako spomenik u snu nije toliko čest motiv, njegova simbolika je povezana sa samom „vrstom“ i značenjem spomenika kao obeležja, te i sa nekim situacijama i događajima u kojima se spomenik vidi ili doživljava kao dominantna figura.

Sanjati da u snu vidite nadgrobni spomenik 

Iako je san u kome ste videli nadgrobni spomenik vrlo neprijatan sam po sebi, on u javi ima pak dobru simboliku i označava neka skora i lepa poznanstva, iz kojih se mogu „izroditi“ neka lepa prijateljstva ili pak emotivna veza, te da treba da budete malo više srdačna i komunikativna osoba i da se družite i da upoznajete nove ljude, i tako za sebe stvarate neke bolje i pozitivne prilike. 

Sanjati da u snu vidite neki istorijski spomenik 

Ako ste sanjali da u snu vidite neki istorijski spomenik, to označava vašu potrebu da budete neko uticajan i važan na javi, te da se trudite da postignete neke velike ciljeve i da ostvarite i kapitalna dela, koja će imati „traga“ u vašoj okolini, i zbog kojih ćete biti poštovani i hvaljeni. 

Sanjati da u snu vidite sopstveni spomenik 

Kada ste sanjali da u snu na spomeniku vidite svoje ime, sliku i datum smrti, na javi je to simbol i vaših strahova i stalnih strepnji od neuspeha i poraza, te da treba da se postavite malo drugačije u svojim ambicijama i idealima, i da verujete u sebe i u svoja postignuća, jer kada pozitivno idete i ka svom cilju, veće su prilike da ćete uspeti da ga i uspešno postignete i ostvarite sve svoje želje. 

Sanjati da je u vašem snu spomenik porušen 

Ukoliko ste sanjali da u snu vidite spomenik koji je porušen, na javi to simbolizuje da ste osoba i koja je sklona da se dvoumi i da se povlači pred svakom i najmanjom preprekom i problemom, te i da treba da u sebi „prelomite“ i da se trgnete, pa da se srčanije i strastvenije borite za svije ideje. 

Sanjati da plačete nad spomenikom neke vama poznate osobe 

Kada ste sanjali da u svom snu plačete nad spomenikom nekog svog poznanika i/ili prijatelja, ima na javi konotaciju da ste spremni da nekome ko je u nevolji ili neprilici i pomognete, te da ste pak i osoba koja je plemenita i dobrodušna, i da uvek više dajete drugima, nego što mislite na sebe.

Sanjati kako nosite spomenik na svojim leđima 

Ako ste sanjali da nosite na leđima neki vrlo težak spomenik, na javi implicira da vas nešto vrlo i muči i opterećuje, te da ne uspevate da prevaziđete neke svoje greške iz prošlosti i da sebe stalno i preispitujete i analizirate, i da se često sasvim udaljavate od realnih problema i prepreka na koje nailazite, te ih samo dodatno otežavate i nagomilavate.

Sanjati kako vi u snu pravite neki spomenik 

San u kome ste vi osoba koja treba da napravi neki spomenik, bez obzira koja je njegova namena, ima na javi značenje da ste vrlo veliki detaljista i sitničava osoba, koja se i trudi i radi, ali stalno i sebi pronalazi neke mane i nedostatke, te gubite vreme sasvim nepotrebno, i sami sebi usporavate i otežavate napredak, ka ostvarenju ciljeva i planova.

Sanjati da se smejete nečijem spomeniku 

Ako ste sanjali da se u snu podsmevate nečijem spomeniku, te se ponašate vrlo ružno i nemarno, na javi označava da ste osoba koja je vrlo gorda i ohola, te da sebe smatrate više vrednim i boljim od drugih, a da ste u suštini puni kompleksa i nesigurnosti, koje ste samo naučili da vrlo vešto ili dobro prikrivate i kamuflirate.

Sanjati kako vi u snu rušite neki spomenik 

Ukoliko ste sanjali da ste u snu vi namerno srušili neki spomenik, na javi to označava da ste vrlo i skloni da nekoga precenjujete i idealizujete, te da se uvek olako i razočarate, onda kada shvatite i da neko kome ste pridavali preveliki značaj i važnost, nije onakva osoba kakvom ste je i smatrali.

Loading...
loading...