Sanovnik smrt – šta znači sanjati smrt, da je neko umro?

Smrt je na javi simbol gubitka, bola, nesreće i tuge, te sinonim za „prestanak života“ ili „gubitak bitke sa prirodnim tokom stvari“, pa ima konotaciju nečega što je sasvim neminovno i očekivano u određenim godinama, i protiv čega ne postoji „lek“, ili se pak ne može naći način da se smrt ili pobedi ili bilo kako i spreči.

Narodna poslovica često „kaže“ da je jedino „smrt izvesna i jasna“, i da se sve ostalo u životu pak može rešiti i „prebroditi“, što implicira da se ne treba previše opterećivati nekim nevažnim i dosta trivijalnim problemima i nevoljama, jer uvek može biti „gore“ i uvek može da se desi veća muka.

Sanovnik i sanjarica – tumačanje i značenje sna – šta znači sanjati smrt tj da je neko umro? 

Svaka osoba se realno boji smrti, te se ona u snovima dosta često „javlja“ kao motiv, bilo kao vid podsvesnih briga i strahova za sebe i svoje bližnje, ili kao činjenica da je neko svestan da mu se i „kraj“ približava, te sanja smrt u nekim njenim „oblicima“ i varijantama koje su poznate iz starih spisa, legendi ili verovanja (smrt kao neko sa crnim plaštom, i sa srpom bez lica i bez oblika).

Sa druge strane, neki tumači snova, navode da smrt u snu, često ima na javi neku dobru i odista i pozitivnu simboliku, ali sve u zavisnosti od toga „kako“ se smrt sanja, te u kojoj se konkretnoj ili situaciji ili konotaciji, ona u snu vidi i „doživljava“.

Sanjati da je umrla osoba koju vi poznajete 

Ukoliko ste sanjali smrt neke vama poznate osobe, to na javi ima konotaciju da ste se u nekoga veoma razočarali, i da ste potpuno prema osobi koju poznajete i promenili mišljenje i stav, te da ste razočarani i povređeni, i da nemate nameru da joj greške i uvrede, uopšte ikada i oprostite.

Sa druge strane, tumačenja ovog sna mogu da budu i nešto „direktnija“, te da impliciraju da se vi brinete za nekoga ko vam je poznanik na javi, a ko je ili bolestan ili „na samrti“, te da se stalno ili raspitujete da li je ta osoba dobro, ili da iščekujete momenat kada ćete čuti tužne, i potpuno teške i uznemirujuće vesti, o smrti osobe koju ste u snu „već i videli kako umire“.

Sanjati smrt osobe koju uopšte ne poznajete i koja vam je potpuni stranac 

Ako ste sanjali da je umrla neka osoba koju na javi uopšte ne poznajete, te vam je i u snu njen lik sasvim nepoznat i „stran“, ili je pak nejasan i „zamućen“ u vašem sećanju, taj san ima u zbilji baš „zanimljivu“ simboliku, i označava da vi živite život „po svom“ i da vas nikako ne zanimaju tuđe i mišljenje i stav.

Naime, ako ste sanjali ovakav san, to i označava da vi ne dozvoljavate da vas bilo kakve sporedne stvari i okolnosti sputaju i da promene vaše ciljeve i namere, i da ste odlučni da istrajete i da se ili izborite, ili suočite sa svim što vam je neka „smetnja“ ili prepreka ka napretku i ostvarenju.

Sanjati da ste vi umrli u svom snu 

Kada ste sanjali svoju sopstvenu smrt, to na javi ima implikaciju da ste čvrsto oslučili da sasvim sebe promenite i da zaboravite na prošlost i sve što vas je ikada opterećivalo i mučilo, te da opet „nađete svoj put“, i da se ne osvrćete, već da gledate u budućnost koja je pred vama.

Pomenuti san često označava da ćete da se rešite svojih poroka i loših navika, te da ste spremni i svesni da su pozitivne i dobre stvari pred vama, i da nećete odustati i pokolebati se pred svakim i problemom i nedoumicom, te da ćete dati svoj maksimum da se ostvarite kao osoba i da napokon i sasvim „odrastete“, te i da „sazrite“ u svakom smislu te reči.

Sanjati smrt svog emotivnog partnera 

Ukoliko ste sanjali da je umrla osoba koju ste voleli kao partnera ili bračnog saputnika, te da ste i sasvim neutešni i tužni, na javi je taj san simbol da ste svesni koliko vam neko znači i koliko vam je potreban u životu, i da ste rešeni da promenite svoj odnos prema onome koga volite, i da dajete više pažnje, nežnosti i razumevanja kada su vaši zajednički trenuci u pitanju.

Sanjati da je u vašem snu umrlo više poznatih ili nepoznatih osoba 

Kada ste sanjali da oko sebe vidite više osoba koje su umrle, te da ste uspaničeni i da patite ili vas „hvata jeza“ od prizora koji je preda vama, na javi je to simbol da ste pred nekakvim velikim i/ili novim promenama, te da ćete se naći u situaciji u kojoj ćete da izgubite samokontrolu, i da neke i drage ili sasvim nepoznate osobe uvredite, i da se zbog toga ubrzo i strašno i pokajete.

Drugačije tumačenje istog sna je daleko pozitivnije, te implicira da ćete uskoro upoznati neke baš nove i neobične osobe, među kojima mogu biti vaši potencijalni emotivni partneri i/ili pak budući poslovni saradnici, kao i neki novi prijatelji koje ćete steći, i kojima ćete verovati „za ceo život“.

Sanjati da vam je u snu umrla majka 

Ako ste sanjali da vam je u snu umrla majka, na javi je to simbol da ste svesni da je vreme da se i osamostalite i da postanete „svoj čovek“, te i da ćete uvek voleti i poštovati osobu koja vam je ili bila najbolji oslonac i/ili najveća podrška u životu.

Sanjati da je u snu umro vaš otac 

Kada ste sanjali smrt svog oca, na javi je to implikacija da ste vi jako rešeni da se oslobodite baš velikog straha od autoriteta, te da se izborite za sopstvena mišljenja i stavove i da prihvatite svoje i greške i odgovornost, kao i da se suočite sa sobom, i da shvatite koliko uistinu i vredite.

Sanjati da su vam umrli u snu baba ili deda 

Ukoliko ste u snu sanjali gubitak babe ili dede, na javi je to znak da ste ostali sasvim prepušteni svojim strahovima i odgovornostima, te da nemate više nikakvu „zaleđinu“ i da morate da se baš dosta potrudite da se dokažete i da uspete, jer ste osoba koja je odrasla i koja treba da se ponaša i odgovorno i da sama popravlja sve svoje „brljotine“, i da se iskreno pokaje za sramotu i nemoral.

Sanjati smrt svoje sestre ili brata 

Ako ste sanjali da vam je u snu umrla rođena sestra, na javi je taj san simbol podrške i ljubavi, te i želje da se sa osobama koje su vam drage nikada ne „udaljite“ i da uvek ostanete bliski i sasvim povezani, uprkos tome „na koje vas strane život odnese“, i koliko budete patili i grešili u životu.

Sa druge strane, ako vam je u snu umro rođeni brat, te ste to vrlo teško podneli i ne možete da se i smirite zbog svog gubitka, na javi implicira da ste osetili svu patnju i bol koju donosi samoća, te i želite da se sa nekim više povežete i da znate da možete da računate na pomoć i/ili podršku vama dragih ljudi, kada vam u nekom momentu bude teskobno, i kada ostanete sasvim sami i nesrećni.

Sanjati smrt nekog deteta 

Iako je smrt deteta u snu, bilo da je ono vaše ili nečije „tuđe“ i nepoznato dete, vrlo traumatično i bolno iskustvo, takav san u zbilji ima konotaciju da ste osoba koja je spremna da bude zrela i baš odgovorna i „odrasla“, te da ćete uprkos svemu pokušati da „sačuvate dete u sebi“, i da osetite ili bezbrižnost ili „lakoću postojanja“, i nevinost koja je odlikovala vaše odrastanje i detinjstvo.

Sanjati sebe kako se pretvarate da ste umrli 

Ukoliko ste sanjali da se u snu pravite da ste mrtvi, to ima na javi značenje da ste osoba koja je ili sklona lažima ili manipulacijama, te da vas zbog takvih osobina retko ko iskreno i voli, te i da ste baš i usamljeni i da nemate prave i iskrene prijatelje.

Sa druge strane, pomenuti san može da se protumači i kao odraz vaše velike potrebe da započnete sasvim novu „fazu“ u svom životu, te da ste odlučni da se popravite i da ne ponavljate neke ranije propuste i greške, i da ste iz nekih pređašnjih iskustava „izašli“ dosta zreliji i pametniji.

Sanjati da je umrla neka osoba koja ni na javi nije više „među živima“ 

Kada ste sanjali da su u snu umrle osobe koje ni na javi nisu više žive, to označava da želite da se sa njima ponovo sretnete i da se oprostite „na pravi način“, ili to implicira da vi niste još sasvim spremni da podnesete činjenicu da ste nekoga zauvek izgubili, i da ga nećete ponovo ni videti niti čuti,  te da su vam ostala samo sećanja i uspomene na zajednički provedene trenutke.

Sanjati da je u vašem snu neka odavno mrtva osoba „oživela“ i da sa vama razgovara 

San u kome ste videli neku osobu koja je na javi umrla, kako je u snu opet živa i kako sa vama ili razgovara, ili provodi vreme u sreći i lepom raspoloženju, implicira da imate neke veoma opasne i velike neprijatelje, koji na vas utiču sasvim negativno i loše, i manipulišu vašim poštenjem i/ili „časnim obrazom“, te vas navode na neke pogrešne korake, zbog kojih ćete da pretrpite velike ili novčane gubitke, ili pak da osramotite svoje poslovne partnere, te i prijatelje i članove porodice.

Loading...
loading...