Sanovnik smokve – šta znači sanjati smokve?

Smokve su tropsko i mediteransko voće koje se koristi u svežem i/ili sušenom obliku, te su one bogate vitaminima i mineralima, i mnogima su omiljena poslastica, te i asocijacija na more, na razbibrigu, opuštanje, slast i uživanje u letu i suncu.

Kada su u pitanju ove voćke, one se simbolično interpretiraju kao neki vid plodonosnog rada, te i berićeta, bogatstva i blagodeti, ali imaju i značenje nečega što je zdravo, lepo, „životno“ i posve „rajsko“, jer su listovima smokava u hrišćanskoj svetoj knjizi „Bibliji“, Adam i Eva pokrili svoje intimne delove, kada su postali „svesni svoje nagosti“, i kada su uprkos neslaganju Stvoritelja oni počeli da se stide svog tela, i svoje prirode i „golotinje“.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati smokve? 

Snovi u kojima su smokve kao plodovi slasti i uživanja, jedan od glavnih motiuva, imaju na javi simboliku nekog bogatstva i uživanja, ali i stida i srama zbog postupaka koji su nemoralni ili pak „nagonski“, te su time i sama tumačenja snova o smokvama, veoma različita i zanimljiva, i biće i podrobnije interpretirana u daljem tekstu koji sledi.

Sanjati da vidite drvo ili plodove smokve 

Ukoliko ste u snu videli samo smokvino drvo, ili pak njegove krupne i ukusne plodove, na javi to simbolizuje neki napredak, bogatstvo i uspeh, te berićet i plodnost u svakom smislu reči.

Po nekim tumačenjima, plod smokve koji je neko video u snu, može da bude povezan sa nekom njegovom podsvesnom željom da se ostvari kao roditelj, ili da pak ako je neka ženska osoba koja je na javi trudna, a sanja da vidi smokve, ona i može da očekuje zdravo i napredno muško dete.

Sanjati kako u snu jedete zrele i krupne smokve 

Kada ste sanjali da jedete u snu neke smokve koje su vrlo krupne, dovoljno su i zrele, te slatke ili ukusne, implicira veliku emotivnu ispunjenost i sreću u sadašnjoj vezi ili pak u bračnoj zajednici.

Prema nekim drugim tumačenjima pomenutog sna, san u kome neko jede dozrele i lepe smokve, te u njihovom ukusu uživa, na javi to implicira neka skora uživanja i u plodovima sopstvenog ili rada ili zalaganja, te finansijsku dobit, unapređenje na poslu, i neka nova poznanstva i sklapanje i lepih i dugoročnih prijateljskih veza.

Sanjati kako u snu jedete smokve koje su „zelene“ odnosno nisu dovoljno zrele 

Ako ste sanjali da jedete smokve koje su nedozrele, te su samim tim kiselog ili „oporog“ ukusa, ima značenje na javi koje nije posebno dobro i pozitivno, te ukazuje da ste osoba koja je sasvim i nestrpljiva i brzopleta, te ste i vrlo nesigurni i skloni da se dvoumite i da olako odustajete od svog cilja, i od nekih dugoročnih planova.

Po nekim drugim sanjaricama i sanovnicima, kada u snu jedete nezrele smokve, to može da znači neke skore zdravstvene tegobe, ili vas i/ili nekog člana vaše porodice, te da je poželjno da pođete na neke kontrolne, ili preventivne preglede kod svog izabranog lekara.

Sanjati kako jedete „sušene“ smokve 

Ukoliko ste sanjali da ste jeli smokve u njihovom suvom obliku, te su one sasvim ukusne i veoma i slatke, na javi ima značenje da ste pred nekim vrlo lepim i srećnim periodom, bilo u poslovnom ili pak u privatnom životnom aspektu.

Sa druge strane, isti san može da znači da ste se na javi sukobili sa svojim emotivnim ili bračnim partnerom, ali da su vaše razmirice sasvim neosnovane, te da vam ubrzo sledi „slatko pomirenje“ i vrlo lepe i povoljne vesti i iznenađenja, koja ćete zajednički proslaviti, i „podeliti“ svu radost.

Sanjati da u snu vi berete smokve sa drveta 

San u kome ste se popeli na stablo smokve, te „kao dete“ uživate dok ih berete i jedete, u javi ima konotaciju da ćete se malo „pomučiti“ da ostvarite sve što ste planirali, i da su pred vama velike i teške obaveze, ali da ćete uspeti da ih „savladate“, i da uživate u sreći i napretku koji ćete postići.

Sanjati kako u snu kupujete smokve na pijaci ili u marketu 

Kada ste vi u snu kupovali smokve u marketu ili na pijaci, te ste pokušavali da odaberete samo ili one sasvim najbolje ili pak najzrelije i najkrupnije, može na javi da simbolizira da ste upoznali ili nove i veoma  dobre osobe, ili da ste sa starim prijateljima „obnovili“ kontakte, te da sasvim lepo i uživate u druženju, i u prisećanju na stare uspomene, ili pak stvarate neke nove i bolje momente za pamćenje, i „prepričavanje“ u nekim narednim susretima.

Sanjati da vi u snu prodajete smokve nekome 

Ako ste sanjali da vi prodajete smokve u svom snu, to na javi ima simboliku da ste osoba koja je i plemenita, i veoma dobronamerna i velikodušna, te da svako može da se na vas osloni, i da ćete i vi svakome rado i „od srca“ pomoći, kada se nađe u nekakvoj velikoj ili nevolji, ili u neprilici.

Sanjati da ste od nekoga dobili „punu šaku“ smokava na poklon 

San u kome vam je neko poklonio smokve, koje su sasvim lepe i krupne, te su i na „prvi pogled“ slasne i ukusne, označava na javi da ćete biti vrlo ostvareni i srećni u emotivnoj vezi i/ili u braku, te da ste pronašli „idealnog“ partnera sa kojim imate odnos pun ljubavi i nežnosti, ali i pažnje ili velikog razumevanja, i uzajamnog poštovanja i podrške u svemu.

Sanjati da vidite stablo smokve koje je prepuno plodova 

Ukoliko ste u snu zastali pred stablom smokve koje je „okićeno“ vrlo krupnim plodovima, i koje se pod njihovom „brojnošću i težinom“ savija, znači na javi vaše vrlo dobro zdravlje i napredak u svim životnim poljima.

Po nekim drugim tumačenjima, san u kome je dominantan motiv stablo smokve sasvim „prepuno plodova“, odnosno stablo koje je „prerodilo“, označava vaše veliko i skoro bogatstvo na javi, te i moguće potomstvo, ili napredak u poslu i ostvarenje svih ambicija i ciljeva koje ste sebi zacrtali.

Loading...
loading...