Sanovnik skakavac – šta znači sanjati skakavca?

Skakavac je na javi najčešće štetan insekt, koji u rojevima pustoši useve i poljoprivredna dobra, te je sinonim za siromaštvo, zlonamernost, štetu, bolest, nepoštenje, neke „pošasti“ i poteškoće, i vrlo se često smatra životinjom koja je simbol za lenjost, kao i za stalno iskorišćavanje tuđeg rada i uloženog vremena ili truda.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati skakavca? 

U snovima je skakavac dosta čest motiv, te tumačenja i značenja snova o skakavcu imaju obično i lošu i/ili negativnu simboliku, pa će u daljem tekstu biti i opisane najčešće konkretne situacije, u kojima se skakavac sanja, te i simbolika snova o skakavcima, i njeno najvernije značenje na javi.

Sanjati kako u snu vidite skakavca 

Ukoliko ste sanjali da u snu vidite jednog skakavca, na javi to označava da ste na neki način vrlo i „sputani“, i da ne uspevate da se pokažete i dokažete, te da suviše dopuštate da vam drugi ljudi nameću stavove i mišljenja, i uopšte nemate hrabrosti da se izborite za sebe. 

Sanjati kako u snu vidite roj skakavaca 

Ako ste sanjali da u snu vidite čitav roj skakavaca, to implicira u realnosti da ste pred vrlo teškim i velikim problemima i preprekama, te da ćete doživeti i poslovne neuspehe i velike finansijske ili materijalne gubitke, a pre svega jer niste postupali racionalno i pažljivo, već ste bili brzopleti i/ili nepromišljeni u svojim odlukama i delima. 

Sanjati kako u snu vidite velikog zelenog skakavca 

San u kome ste videli jednog velikog zelenog skakavca, koji vam je sasvim blizu i koji vas plaši, ima na javi konotaciju da treba da nešto promenite i preduzmete u svom životu, jer nikakav uspeh i postignuća, neće da dođu „sami od sebe“, dok samo na njih čekate, a ne ulažete nikakav trud. 

Sanjati da vidite skakavca koji u vašem snu skače vrlo visoko 

San u kome ste videli kako skakavac visoko skače, i da se bezbrižno i sasvim neoprezno kreće u vašoj blizini, ima na javi značenje da ćete pokušati da „preskočite“ neke probleme i prepreke, te da će to kasnije puno da vas „košta“, i da rezultuje velikim neuspesima i gubicima na svim vašim životnim poljima. 

Sanjati kako u vašem snu skakavac leti 

Kada ste sanjali kako u vašem snu skakavac leti, na javi to ima pozitivnu simboliku, i označava neko skoro ispunjenje nadanja i snova, te dobitak nekog nasleđa ili nagrade za uloženi rad i trud. 

Sanjati kako vi pokušavate da uhvatite skakavca 

Ukoliko ste sanjali da u snu jurite skakavca, sa namerom da ga uhvatite, na javi ima konotaciju da ste pred nekim svađama i sukobima sa dragim i bliskim osobama, te da ćete postupiti sasvim loše i da ćete nekoga povrediti i udaljiti od sebe, i da vam kasnija izvinjenja i kajanja, nikako neće biti od koristi, jer ste bili vrlo bezobzirni i oholi. 

Sanjati kako vas je u snu ujeo skakavac 

Ako ste sanjali da vas je u snu ujeo skakavac, na javi ima značenje nekih lažnih prijateljstava i/ili velikih razočarenja u osobe od kojih ste najmanje očekivali da će da vas iznevere i da vam olako i bez razmišljanja, u nevolji i nerilikama „okrenu leđa“. 

Sanjati kako jedete živog skakavca 

San u kome ste vi jeli živog skakavca, ima simboliku koja je na javi loša i koja implicira skore ili zdravstvene tegobe ili povrede, te može da se odnosi i na povećani stres i nervozu, i da bude neko upozorenje, da malo više pažnje posvetite sebi, te da se manje nervirate i opterećujete glupostima.

Sanjati kako ste vi u snu ubili skakavca 

Kada ste sanjali da ste u snu ubili skakavca, to na javi označava da ste vi uspeli da shvatite ko su osobe koje vam ne žele dobro, i da ste se od njih sasvim distancirali i uspeli da se oslobodite neke i njihove negativnosti i pakosti, te da ćete biti u budućnosti sasvim spokojni i mirni, i svesni da se možete osloniti samo na sebe i na svoju porodicu, a ne na prijatelje ili poznanike, koji vas mogu i olako izmanipulisati i izneveriti kada vam je najteže.

Sanjati kako u snu čujete zvuk skakavaca ali ih ne vidite jer su „skriveni u travi“ 

Ukoliko ste sanjali kako čujete zvuk skakavaca u snu, ali ih ne uspevate da vidite jer su se dobro i sakrili i „kamuflirali“ u travi, na javi ima implikaciju da ste opterećeni onim što o vama govore ili misle drugi ljudi, te da previše pažnje i energije trošite da „zadovoljite nečije kriterijume“, a baš i to vas veoma usporava u postizanju napretka, i ograničava vaše slobode izbora i lične stavove.

Loading...
loading...