Sanovnik šišanje – šta znači sanjati šišanje?

Šišanje na javi označava potrebu za nekim promenama, te se najčešće frizura menja kada je neko nezadovoljan ili nesrećan, ali simbolika šišanja kose je vrlo povezana i sa rasterećenjem, i često i sa rešavanjem nekih briga i problema, i sinonim je za oslobađanje od nekih muka ili za suočenje i sa svojim strahovima, i podsvesnim i potisnutim osećanjima.

Poznata je poskočica „ko te šiša“, a koja nije uvredljiva, i koja se najčešće izgovara u šali, a pak označava da nekoga za drugu osobu ili za neku situaciju ili nije briga ili da se nečim previše i ne opterećuje i ne zamara.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati šišanje? 

Snovi u kojima neko sanja da se šiša ili da on nekoga šiša, imaju različita tumačenja i značenja, a već prema pomenutim konkretnim situacijama u kojima ovakav motiv u snu dominira, te se oni i tumače pozitivno ili negativno, i imaju konotaciju koja je sasvim dobra ili potpuno loša na javi.

Sanjati kako vas u snu šiša frizer ili neka osoba koja nije „profesionalac“ 

Ako ste sanjali da vas u snu šiša neka osoba, bilo da je ona frizer, ili se pak ona uopšte ne bavi sa tim poslom, na javi označava da ste sasvim lakoverni i povodljivi i da nemate svoj stav i lično ili izgrađeno mišljenje, i svima dopuštate da vam se mešaju u odluke i da umesto vas „donose sud“.

Naime, po tumačenjima ovog sna, on označava da vam stalno neko drugi nameće svoje ideje i/ili stavove, te vama na neki način i „upravlja“, i da ste vi sasvim poslušni i radite sve što vam se pak i kaže i suflira, kao da ste „marioneta“, koja nema sposobnost da sama misli i da rezonuje.

Sanjati da vi u snu šišate neku poznati ili nepoznatu osobu 

Ukoliko ste sanjali da vi nekoga u snu šišate, iako nemate predstavu ni ideju kako da takav posao i odradite, a pri tome osobu koju šišate uopšte i ne poznajete, na javi ima konotaciju da ste neko i ko voli da nameće svoje mišljenje i da sve kontroliše i da upravlja, te ste spremni da se upustite u velike rizike, i nove i projekte i neproverene situacije, jer ste sasvim sigurni u sebe i u svoj stav i potencijale.

Sa druge strane, ako vi u snu šišate nekoga koga na javi i poznajete, ima značenje da baš želite da nekome pomognete i da mu pružite oslonac i podršku, pa i da ste vrlo plemeniti i požrtvovani, te da vas svi zbog toga vrlo vole i poštuju.

Sanjati kako se vi u svom snu sami šišate 

Kada ste sanjali da u snu šišate sami sebe, i da pokušavate da popravite neku frizuru koju je vama frizer sasvim pogrešno „napravio“, na javi implicira da ste spremni na radikalne promene, i da je i vreme da se rešite svih briga i problema koji su vas dugo mučili, te da ste odlučni da ubuduće vi baš napredujete, i da ostvarite sve svoje ciljeve i zamisli u najskorije vreme.

Prema nekim drugim tumačenjima ovog sna, on može da znači da želite da se sasvim rasteretite i da ćete upravo zbog toga i da od sebe udaljite neke lažne prijatelje, ili osobe koje su suviše loše i negativno na vas utiču, i svojim stalnim pesimizmom „narušavaju“ i vaše samopouzdanje.

Sanjati da ste u snu sasvim promenili frizuru i da sebe „ne prepoznajete“ 

Ukoliko ste sanjali da ste se ošišali i da ste sasvim promenili svoj „lični opis“, te da ni sami sebe i niste prepoznali u snu, na javi takav san označava da ste se sasvim promenili kao osoba, i da ste i prihvatili sebe i svoj izgled, stavove, različitost ili osećanja i strahove, te da ste sasvim spremni ili odlučni da „iz korena“ promenite i svoj život, i da želite samo ono što je za vas najbolje.

Sa druge strane, isti san može da označava da ste umorni od nekih starih grešaka, i da ste odlučili i da ih ostavite „iza sebe“, ali i da sasvim promenite svoj način rada ili pristup u rešavanju velikih i prepreka ili problema, jer vam dosadašnja „taktika“ nije donela očekivane rezultate i napredak.

Sanjati da ste se u snu ošišali „do glave“ odnosno da ste sasvim ćelavi 

San u kome ste se ošišali na ćelavo, implicira na javi da ste spremni da odbacite sve svoje stare ili navike i/ili uverenja, te da ste svesni da je vreme da priznatre sebi i drugima neke svoje tajne i da otkrijete svoje duboko potisnute strahove i osećanja, jer ćete samo na taj način moći da krenete ili napred, ili da zaboravite „na stare i prošle dane“, koji su vas sputavali i mučili neko duže vreme.

Sanjati da ste se u snu ošišali „na kratko“ i da se kajete zbog tako drastične promene 

Ukoliko ste u svom snu odlučili da se ošišate sasvim kratko, te ste u isti mah i zažalili, te ponovo želite da imate dugu kosu koju ste odsekli, na javi ima konotaciju da ste osoba koja je vrlo sklona da se dvoumi i da bude neodlučna ili čak i neozbiljna u svom poslu, te da ste zbog toga često i/ili na meti kritika ili ogovaranja, te da je potrebno da se „saberete“ i da pokažete stabilnost i čvrst ili odlučan stav.

Po nekim drugim tumačenjima navedenog sna, on ima značenje da strahujete od nečijeg mišljenja ili osuda, te da se zbog toga premišljate i po pitanju nekih sasvim nebitnih odluka ili situacija, te i da ste skloni da „na prečac“ menjate neke odluke i/ili stavove, jer uvek mislite da je „ono neko“ tj drugo ili novo rešenje, bolje i svrsishodnije od onog prethodnog.

Loading...
loading...