Sanovnik sestra – šta znači sanjati sestru?

Sestra je jedan od najvažnijih članova porodice, i pored roditelja je vrlo važna figura u nečijem odrastanju, osoba sa kojom se dele tajne i radosti i tuge, ona koja je uvek podrška i pravi drug i prijatelj, osoba sa kojom se često posvađamo ali koja je „naša krv“ i kojoj uvek opraštamo i koja razume sve naše najdublje strahove ili patnje.

Bilo da imamo mlađu ili stariju sestru, imamo uvek svog druga za igru, prijatelja koji će nam od srca dati pravi i iskren savet, nekoga ko je bezuslovni oslonac i podrška, ili pak osobu koja daje za nas sve i kojoj često „dugujemo“ sve što smo postigli i ostvarili u životu.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati sestru? 

Ne može se reći da je san o sestri toliko učestala pojava, osim ukoliko nemamo rođenu sestru sa kojom smo jako bliski ili za koju se brinemo, pa se naša podsvest „poigrava“ i sestru često u snu „viđamo“, ili pak ukoliko nemamo sestru ali smo uvek priželjkivali najbolju drugaricu za deljenje tajni i za podršku i pomoć kada smo u dilemi ili kada smo beznadni i neutešni.

U nastavku pročitajte razne varijacije sna u kojima se pojavljuje sestra.

Sanjati da vidite svoju rođenu sestru ali da sa njom ne razgovarate u snu 

Kada u snu ugledate svoju rođenu sestru, ali je samo „vidite“, bez da sa njom razmenite neku bilo kakvu reč, to je simbol vašeg skorog uspeha ili ostvarenja nekog cilja za koji dugo vredno radite i borite se, ili pak znak da ćete uskoro da dobijete neki vredan dar od osobe sa kojom ste bliski.

Kada vam u snu lik sestre koju ugledate nije poznat ili ga uopšte ne raspoznajete, to može da ima značenje skore svađe sa nekom bliskom osobom, ili pak patnju zbog nečije bolesti i nemogućnost da toj osobi pomognete pa vas to čini da se osećate nemoćno, izgubljeno i nesrećno. 

Sanjati da u snu razgovarate sa svojom rođenom sestrom 

Ukoliko sanjate da u svom snu razgovarate sa svojom sestrom, to znači da vam je verovatno na javi potreban iskren savet za neki problem ili poslovni poduhvate, ali da će vas bliski prijatelji ili prevariti ili lažno posavetovati, te ćete napraviti velike greške i ostati bez posla ili se zadužiti kod nekoga kome ćete vraćati veliku kamatu.

Sanjati svađu sa rođenom sestrom 

Kada se u snu svađate sa svojom rođenom sestrom, to znači najverovatnije da ste vrlo tvrdoglavi i da nikoga ne želite da poslušate, te da ćete zbog toga ubrzo ispaštati jer niste poslušali nečiji jako dobar savet ili ste uprkos tome ipak uradili „po svom“.

Sa druge strane, san u kome se svađate sa svojom sestrom, može da označava vaše kajanje u javi  i vašu svest da ste nekoga svojim rečima ili delima veoma povredili, te da želite da mu se izvinite i da iskreno zatražite oproštaj i „novu šansu“.

Neka tumačenja navode da snovi u kojima se svađate sa sestrom, mogu biti i simbol realno loših porodičnih odnosa, te da ćete se ili posvađati sa nekim od članova svoje porodice, ili da ćete pak da ih veoma razočarate ili postidite nekim svojim postupcima i pogreškama koje ste načinili.

Sanjati da vam je rođena sestra u drugom stanju 

Kada vam je sestra u snu trudna, to je najčešće simbol neke skore radosti ili neočekivano lepog i srećnog događaja koji dolazi sasvim iznenada.

Kada vam je sestra u snu izgubila bebu, i kada joj odjednom više ne vidite „trudnički stomak“, znak je neke bolesti ili gubitka drage osobe, te nevolje i nesreće koja može vrlo uskoro da vam se desi.

Kada sanjate da vam se sestra u snu porodila i na svet donela zdravo dete, to ima simboliku neke velike promene na bolje, te ćete ili dobiti povećanje plate, ili bolji posao, ili ćete se pak venčati sa osobom sa kojom ste dugo u emotivnoj vezi.

Sanjati da vam je sestra teško bolesna ili da je u bolničkoj postelji 

Kada sanjate da vam se rođena sestra teško razbolela ili da se nalazi u bolnici, to simboliše ili vaš strah od gubitka neke drage osobe, ili pak označava strah od sopstvene bolseti, povrede ili patnje.

Sa druge strane, po nekim tumačenjima, san o bolesnoj sestri koju posećujete u bolnici ili koju ste videli u teškom stanju i koja je „pala u postelju“, označava skoru smrt neke vama bliske osobe ili pak člana vaše porodice koji ćete vrlo teško podneti i zbog koga ćete jako i teško patiti.

Kada u snu vaša sestra koja je bolesna, iznenada i neočekivano ozdravi i sa vama se smeje i lepo raduje, na javi znači neki gubitak ili bolest, bilo sestre koju ste sanjali ili nekoga od članova vaše porodice.

Kada vam u snu sestra koja je bolesna ostane invalid, i kada padne na zemlju pri pokušaju da iz bolesničke postelje ustane, na javi je to simbol neke neprilike i nedaće, ili znak da će umreti neko ko vam nije blizak ali koga dugo poznajete ili koga često srećete i sa kim razgovarate.

Sanjati da vam je rođena sestra na samrti ili da je umrla 

Kada sanjate da vam je rođena sestra umrla ili da će uskoro umreti, znak je da se osećate potpuno bespomoćno u nekoj situaciji na javi, ili da ste svesni da ste pogrešili te da se kajete i patite jer su vas svi napustili i „okrenuli vam leđa“.

Sa druge strane, ako imate na javi rođenu sestru koja je živa, a čiju ste smrt u snu videli, to znači da ste za nju vrlo „vezani“ i da se plašite da je ne izgubite, ali da njoj predstoji neka velika radost i sreća, te da će imati veoma lep i dug život bez bolesti ili povreda.

Sanjati da vam je sestra otišla na daleki put i da se sa vama nije pozdravila 

Kada sanajte da vam je sestra otišla na daleko putovanje, sa koga se neće vratiti, a da vas o tome nije obavestila ili se sa vama nije pozdravila pre svog polaska, znak je da ćete biti na javi izdati od nekoga kome ste verovali, ili da ćete se rastati od emotivnog partnera, doživeti veliki novčani gubitak, ili da ćete ostati bez radnog mesta.

Sa druge strane, iznenadni odlazak sestre na daleki put koji ste videli u svom snu, može po nekim tumačenjima da znači da će se neko vama blizak uskoro teško razboleti i da će možda i umreti, te da se sa tim životnim okolnostima morate pomiriti i prihvatiti sudbinu koja vas je zadesila.

Sanjati da je vaša rođena sestra koja je na javi umrla, u snu ponovo oživela 

Ukoliko imate sestru koja je odavno umrla, a u snu je sanjate živu i zdravu, to može da bude jako izražen simbol vaše patnje i nesposobnosti da se sa gubitkom nekoga ko vam je bitan pomirite.

Prema nekim alternativnim tumačenjima, sanjati umrlu sestru koja je živa, može da predstavlja vaše skrivene želje da posedujete kvalitete i vrline kojima ste se divili i koje ste cenili kod svoje sestre, ili pak može da znači da treba da posetite sestrin grob i da se za njenu dušu pomolite.

Sanjati kako plačete za svojom sestrom koja je živa

Kada sanjate da plačete za svojom rođenom sestrom, koja je živa i zdrava, to je obično znak da imate neke iskrene i vrlo odane prijatelje koji vam pomažu u svakoj nevolji, ali koje vi ne umete da cenite dovoljno, te da treba da se njima više posvetite i da kada im je potrebno i vi uzvratite na dobrotu koju su vam nesebično pružili.

Sa druge strane, kada sanjate da plačete za svojom sestrom koja je bolesna i koja je nemoćna ili tužna, to znači da će vas emotivni partner ili neki dragi prijatelj prevariti i izdati kada to najmanje budete očekivali, te ćete u isto vreme biti sasvim iznenađeni u istoj meri u kojoj ste i povređeni.

Sanjati da oplakujete sestru koja je umrla 

Ukoliko plačete u svom snu za sestrom koja je na javi živa, a vi sanjate da je mrtva, to znači da treba da se više posvetite svojim problemima, i da se ne uplićete u tuđe živote, jer vas to može i vrlo „skupo koštati“, jer ste u stanju da lako odate nečije tajne i da nekoga vrlo beskrupulozno ili grubo izdate bez kajanja i bez „griže savesti“.

Sa druge strane, ukoliko u snu plačete za setrom koja više nije živa, to je znak da na javi žalite zbog nekog velikog gubitka ili da se kajete zbog svojih grešaka koje ste počinili nenamerno ili zbog neznanja, te ako vas je neko na zlo nagovorio pa ste ispali naivni ili se poneli glupo.

Sanjati da vam sesestra u snu podmladila ili da je ponovo dete 

Iako je san u kome je vaša sestra ponovo mlada ili je vidite kao devojčicu, dosta lep i prijatan, na javi ima sasvim negativnu konotaciju, te obično znači neku veliku svađu ili nesuglasice sa vašom sestrom ili pak sa nekim drugim članom porodice, i to najverovatnije zbog novca ili imanja koje ste nasledili od predaka i za koje vi smatrate da nije podeljeno „na ravne časti“.

Loading...
loading...