Sanovnik selo – šta znači sanjati selo?

Selo je na javi sinonim za običaje i tradiciju, ali i za jedan vid jednostavnosti i života u zajednici, za rad i trud, i za mir, spokoj i sreću.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati selo?

Snovi o selu imaju vrlo različitu simboliku, zavisno pre svega od toga na koji način se selo sanja, pa tako može biti sinonim za neku nostalngiju, harmoniju, smirenost, ali i za potrebu da se neko promeni, da se osami i izdvoji od drugih, kao i da nadvlada svoju sujetu, tvrdoglavost ili stid zbog nekih grešaka.

U nastavku ovog teksta saznaćete kako se tumače snovi u kojima se pojavljuje selo.

Sanjati da u snu vidite neko selo

San u kome ste videli neko selo predstavlja vid upozorenja da imate puno lažnih saradnika i prijatelja kojih treba da se pripazite i da se od njih čak i distancirate.

Sa druge strane, ovakav san može da implicira da treba bolje da razmislite koje projekte prihvatate i kako i gde ulažete svoja stečena finansijska sredstva.

Sanjati kako živite i radite u selu

Ukoliko ste sanjali da živite i radite u selu, na javi to ima konotaciju da ste osoba koja je željna promena, te da težite nekim novim počecima, poslovma, i uopšte drugačijem načinu života.

Sanjati kako u snu napuštate selo u kome ste odrasli

Ako ste sanjali kako odlazite iz sela ka nekim boljim prilikama i ciljevima, na javi to implicira da ste osoba koja se ne boji rizika i da ste spremni da uvek sve probate i pokušate, a kako biste ostvarili nešto veće i bolje od onoga što već imate.

Vi ste neko ko ne strahuje od nevolja i prepreka, te ste uvek odlučni i energčni, i idete samo napred.

Sanjati kako se posle dugo godina vraćate iz grada u svoje selo

Kada ste sanjali da se nakon dugo vremena iz grada vraćate u selo u kome ste živeli i odrasli, jer ste shvatili da vam ništa ne može nadomestiti harmoniju i mir, ima u zbilji slično značenje i simboliku, te označava da ste se umorili od briga i problema i da želite da pronađete spokoj i bezbrižnost.

Naime, ako ste osoba koja ima moć, uspeh i poziciju u društvu, vi ste shvatili da je sreća zapravo u nekim osnovnim životnim vrednostima, odosno u malim stvarima koje vas okružuju.

Sanjati da ste se u snu našli u nekom nepoznatom selu

Pomenuti san na javi obično označava da vas u narednom periodu očekuju sreća i dobro zdravlje, te da ćete biti zadovoljni i ispunjeni na svim životnim poljima.

Međutim, ovakav san može da ima i negativnu simboliku, pa da ukazuje na to da ste vi osoba koja nema ni osnovnu kulturu ni manire, ili pak da implicira da nemate svoje JA, te da dopuštate drugima da vam nameću svoje stavove i mišljenja.

Sanjati da u snu živite u nekom napuštenom selu

San u kome ste vi u nekom siromašnom ili pak napuštenom selu, u kome niko ne živi, ili je pak u ruševinama, ima na javi simboliku koja je negativna ima na javi negativnu simboliku i ukazuje da ćete biti za nešto uskraćeni te da će vam se nametnuti kakva ograničenja, zbog čega ćete biti tužni i usamljeni.

Po nekim tumačenjima ovaj san jasno ukazuje na kakve veće gubitke, finansijske, poslovne neuspehe, na gubitak moći i ugleda, ali može biti i upozorenje na kakvu opaku bolest koja će zahvatiti vas ili vama blske osobe.

Sanjati da želite da napustite selo i odete za boljim životom

Kada ste sanjali da želite da pobegnete sa sela, sa opravdajem da je „tamo negde“ život bolji, te da idete trbuhom za kruhom, na javi ima konotaciju da ste osoba koju slabo ko razume, te ste zbog toga veoma usamljeni i nesrećni.

Vi ste prema tumačenjima ovog sna osoba kojoj baš ništa ne polazi za rukom, te se osećate sputano i svesni steda nemate nikakvu pomoć i podršku ni u poslu ni u privatnom životu, pa ste gotovo uvek ogorčeni, nesrećni, bezvoljni i tužni.

Sanjati da vas je stid što ste poreklom sa sela

Ako vas je u snu stid da priznate svoje skromno poreklo sa sela jer se plašite da će vas neko ismejati zbog toga, to na javi znači da ste osoba koja se stidi nekih svojih postupaka iz prošlosti. Vi ste osoba koja želi da promeni sve ono što je u prošlosti bilo pogrešno, te da ubuduće postupate moralno i ispravno.

Loading...
loading...