Sanovnik sekira – šta znači sanjati sekiru?

Sekira je na javi i oruđe ali i hladno oružje, kojim se neko može ozbiljno povrediti ili mu se može ugroziti život, te označava simbolično neko „presecanje“ i promene, potrebu da se raščisti bilo sa samim sobom ili da se pak nedvosmisleno zauzme određeni stav, i bez straha iskaže sopstveno ili mišljenje ili ideja, te implicira nešto naglo, odsečno, jasno, kratko i sinonim je za odlučnost, kao i za svest o svojim postupcima i greškama, prekid nekih nesvrsishodnih i opterećujućih odnosa i/ili implicira promenu posla, mesta boravka, partnera ili dugogodišnjih prijatelja i saradnika.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati sekiru? 

U snovima je sekira relativno redak i neuobičajen motiv (osim za osobe koje se bave sečom drva ili je koriste kao oruđe za svoje svakodnevne poslove, pa je i učestalije sanjaju), a najčešći snovi i njihova tumačenja i značenja, koja u sebi imaju i sekiru kao usputnu ili dominirajuću figuru, biće i detaljnije objašnjeni u nastavku datog teksta.

Sanjati da u snu vidite sekiru 

San u kome ste videli sekiru, na javi implicira da ste odlučili da se promenite, i da iza sebe vrlo i jasno i olako ostavite sve prošle greške i nedoumice, te da ste spremni da napredujete i da radite i na ostvarenju cikljeva i na postizanju napretka i uspeha. 

Sanjati kako vi u snu oštrite sekiru 

Ukoliko ste vi u snu oštrili sekiru, na javi to implicira da ste pred velikim opasnostima, i/ili vrlo ozbiljnim preprekama i pretnjama, koje mogu da ugroze ili vas lično ili članove vaše porodice, te da treba da pazite i sa kime se družite, i sa kime se upuštate u poslovne ili privatne kontakte. 

Sanjati kako sečete drva sekirom u svom snu 

Ako ste u snu sekli drva sekirom, na javi takav san ima lošu simboliku i označava vrlo skore i/ili povrede ili zdravstvene tegobe, te da treba da se pripazite jer lako možete da budete na neko duže vreme hospitalizovani, i da se vaša bolest ili stanje završi ozbiljnim komplikacijama.

Sanjati kako vidite neku osobu koja seče drva sekirom 

Kada ste sanjali kako neka druga osoba koju ili poznajete, ili uopšte ne poznajete na javi, u snu ili seče drva ili neki drugi materijal sekirom, na javi to označava da ste pred nekim poznanstvima ili prijateljstvima, koja će biti sasvim i lepa i nova, te da ćete uživati u druženju i razgovoru sa onim ljudima koji su sasvim pozitivni i vrlo zanimljivi kao osobe u svakom smislu reči. 

Sanjati kako nešto pokušavate da presečete sekirom koja je sasvim „tupa“ 

Kada ste sanjali kako u snu koristite sekiru koja je sasvim tupa, i kojom vi ne uspevate apsolutno ništa da presečete, na javi implicira neke velike i konflikte i nesporazume, te označava da će doći do velikih promena, a koje su po vas na žalost najverovatnije vrlo nepovoljne i sasvim loše. 

Sanjati kako nekoga jurite noseći sekiru 

San u kome vi neku osobu jurite sekirom, te želitre da je svesno povredite u svom snu, to na javi ima konotaciju da ste sasvim nezadovoljni nečijim ponašanjem prema vama, i da vas je vrlo i/ili razočarala ili rastužila nečija laž, ili bezosećajnost i izdaja, te da ste odlučni da sa takvom osobom i „presečete“ svaki kontakt. 

Sanjati kako neko pokušava da vas povredi ili ubije sekirom 

Kada ste sanjali kako je neko na vas „nasrnuo“ sekirom, te pokušava da vas povredi ili ubije, ima u javi konotaciju neke vaše skore teške i ozbiljne bolesti, ili može da označava neke veće ili nagle gubitke u poslovnom ili pak u materijalnom smislu, a koje ćete vrlo teško da prihvatite, i da se sa njima „pomirite“. 

Sanjati kako ste zamahnuli na nekoga sekirom u snu 

Ako ste sanjali da na nekoga zamahujete sekirom, u nameri ili da ga uplašite ili da ga zaista vrlo i svesno povredite, na javi označava da ste vi na nekoj vrlo važnoj životnoj „raskrsnici“, te da će ili samo od vaših odluka zavisiti vaš dalji uspeh i „svrha življenja“, i da treba baš dobro da izvagate, i promislite pre svake odluke, i pre prihvatanja novih prilika, predloga i projekata. 

Sanjati sekiru koja je „bez drške“ i ima samo sečivo koje je neupotrebljivo 

San u kome je sa sekire „otpala“ drška, te je ona sasvim neupotrebljiva, označava na javi da ste ili „vrlo umorni“, ili da ste pod prevelikim stresom i brigama, pa da imate težnju da se relaksirate ili da se odmorite od svih problema i prepreka, jer vam je dosadila stalna borba i strepnja, da li ćete i biti uspešni i bogati, ili ćete sasvim olako propasti i osiromašiti. 

Sanjati da ste se ozbiljno povredili sekirom u snu 

Kada ste sanjali da ste sami sebe povredili sekirom u snu, to ima konotaciju da ste svesni da ste i pogrešili i da ste bili sasvim nesmotreni i lakomisleni, te ad morate da popravite sami štetu koju ste napravili, i da ćete se naći pred vrlo napornim i teškim periodom, koji će se na sreću po vas i sasvim dobro i povoljno da završi. 

Sanjati da ste nekoga vi usmrtili sekirom 

San u kome ste neku osobu ubili sekirom, implicira na javi neka velika i iskušenja i izazove, koje treba da sasvim dobro razmotrite, i da se ne „zalećete“ i ne polakomite, na nečija obećanja i lako postizanje ciljeva bez zalaganja, rada i truda. 

Sanjati da nosite sekiru na ramenu u svom snu 

Kada ste sanjali da u snu nosite sekiru na ramenu, te tako hodate i drugi se od vas i boje i strepe, i na javi iam negativnu simboliku i implicira neko nerazumevanje i nezadovoljstvo koje ste sami u sebi potisnuli, jer ne želite da prihvatite činjenicu da vas drugi posmatraju kao nekog ko je sasvim i ohol i pokvaren, te sve negativne emocije sputavate i potiskujete duboko u sebi. 

Sanjati kako u snu vidite neku „krvavu“ sekiru 

San u kome je sekira koju ste videli krvava, te ste vi u strahu da li ste nekoga povredili, ili ste vi i sebe ozledili, ima na javi simboliku da ste osoba koja je sklona svađama i sukobima, te da olako i precenjujete ljude i idealizujete svačije kvalitete, pa se razočarate i rastužite kada shvatite da ste i u svojim procenama sasvim „omanuli“, i doneli nagle i sasvim pogrešne zaključke.

Loading...
loading...