Sanovnik sat – šta znači sanjati sat?

Sat je na javi simbol nekog merila vremena i prolaznosti dana i godina, te implicira jasno da treba iskoristiti svaku sekundu i ne „potrošiti uzalud“ ni najmanji trenutak svog postojanja, jer je vreme nešto što se nikako ne može vratiti, i jedino je u životu što je istovremeno beskrajno i vrlo kratko.

Bilo da je ručni ili zidni, te „starinski“ ili elektronski, svaki sat „neumitno otkucava“, i upozorava na svaki propušten minut, na svaku izgubljenu šansu, ili na neke „proćerdane“ reči ili besmislena razmišljanja i postupke, koji nisu bili svrsishodni, jer izreka kaže da „svaki dan u kome uzaludno potrošite svoje vreme, i nije bio dan, i bio je gubitak i neuspeh u svakom smislu reči“.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati sat? 

Simbolika sna u kome se vidi neki sat, vrlo je raznovrsna i može biti pozitivna ili negativna, ali i globalno označava prolaznost, preispitivanje, svest o svom postojanju i postupcima, kao i pokušaj da se neke šanse iskoriste, da se i radi i uživa u životu, i da se pronađe neka „ravnoteža“ ili zlatna sredina, između postizanja ciljeva i mira i rasterećenja, te i sreće koja je suština svakog života.

Sanjati kako u snu vidite neki sat 

Ukoliko ste sanjali da u snu vidite sat, takav san na javi označava da ste svesni nekih propuštenih prilika zbog kojih se kajete, kao i da želite da se „vratite“ u neke srećnije trenutke koje ste imali i u profesionalnom ili u privatnom životu, i koji su vam „promakli“, jer ste bili previše zauzeti i/ili tvrdoglavi, da se ostvarite u nekim planovima i željama, a za koje je sada već prekasno.

Takođe, ovakav san može da se odnosi na to da niste uspeli da ispoštujete neke dogovore ili pak i zadate „rokove“, pa ste sasvim nezadovoljni i razočarani u sebe, ili u neke svoje postupke, koji su i doveli do toga da se ili previše opustite, ili da napravite neke propuste i greške.

Sanjati kako čujete otkucaje sata u svom snu 

Ako ste sanjali da čujete kako sat kuca, ali ga ne vidite već samo brojite svaki otkucaj i shvatate i prolaznost svake sekunde, na javi to implicira da ćete čuti neke loše vesti, ili pak da vas očekuju i problemi ili neke neprilike ili nezgode, te da treba da budete na oprezu, i da više pazite šta radite i šta govorite, jer ćete se pokajati ili pak povrediti nekoga do koga vam je veoma stalo.

Sanjati kako u snu „navijate“ sat i podešavate „tačno vreme“ 

Kada ste sanjali da vi u snu navijate sat prema tačnom vremenu koje ste videli na nekom drugom satu, na javi ima simboliku da pokušavate da uskladite svoje obaveze i privatni život, te da želite da budete precizni i tačni u nekim svojim odlukama i dogovorima, i da ispoštujete svoja obećanja koja ste nekome dali.

Po nekim drugim sanjaricama i sanovnicima, ovakav san ima značenje da vi pokušavate da svaku situaciju držite pod svojom kontrolom, te da ste osoba koja je vrlo „teška“ i naporna za saradnju, i sasvim ste sitničavi i „džangrizavi“, jer ne volite ni sopstvene ni tuđe greške i neodgovornost, pa i stalno nekoga kritikujete, i stvarate napetost i vrlo negativnu i mučnu atmosferu svima oko sebe.

Sanjati da vam je u snu „stao sat“ ili da se pokvario 

Ukoliko ste sanjali da je u vašem snu sat iznenada „stao“, odnosno pokvario se i ne pokazuje više tačno vreme, na javi je to simbol vaše nespremnosti da prihvatite promene i da se prilagodite i/ili nekoj novoj situaciji, ili pak novim odnosima sa ljudima oko sebe, te da vi pokušavate da nekako zauvek „zaustavite vreme“, i da ste skloni da živite u prošlosti i da se vraćate u dane kada ste bili srećni i rasterećeni, jer vas sadašnje obaveze i međuljudski odnosi opterećuju i unose vam nemir.

Sanjati kako u snu čujete sat koji „zvoni“ i koji vas budi ili opominje na neku obavezu 

Kada ste sanjali da u snu čujete budilnik koji zvoni, ili pak „alarm“ elektronskog sata koji vas i/ili opominje ili ukazuje da je vreme da nešto odradite, na javi označava da ste pred nekim odlukama i da vam vreme polako „ističe“, te da niste u mogućnosti da previše razmišljate, već treba da brzo donesete neki svrsishodan „sud“ i plan, a kako biste ostvarili neke ciljeve ili realizovali ideje.

Pomenuti san je takođe često, simbolika da ste osoba koja stalno negde žuri i juri, te da ste stalno u „trci sa vremenom“, ali da po pravilu redovno kasnite i da ste neodlučni po svakom pitanju i/ili odluci koju treba da ispoštujete, te da je san opomena da budete odgovorniji i da se više trudite ili zalažete, ako želite da sve obavite baš na vreme, i u skladu sa svojim željama i planovima.

Sanjati kako kazaljke na vašem satu idu „u suprotnom pravcu“ odnosno „unatraške“ 

Ukoliko ste sanjali da vam sat ide „unatraške“, odnosno da se kazaljke vraćaju unazad, i da pak i pokazuju vreme koje je „bilo“ a ne ono koje sledi, ima na javi jasnu konotaciju da žalite za nekim prošlim danima, i da imate potrebu da „vratite vreme“, i da vi ponovo proživite neke lepe i davne trenutke, i/ili da osetite neku sreću ili radost koju ste nekada imali prilike da doživite.

Pomenuti san, vrlo često može da se odnosi i na to, da nikako ne uspevate da ostvarite neke svoje ciljeve i planove, te da se „vrtite u krug“, i imate osećaj da vam sve ide „naopako“ i da vam svaki pokušaj da napredujete propada, te da ste „osuđeni“ samo na probleme i nerviranja, pa da nemate nikakvu „naznaku“, da će se u skorije vreme nešto promeniti, ili pak ići na bolje u vašem životu.

Sanjati kako se na vašem satu kazaljke „nekontrolisano brzo kreću“ i vreme vam „leti“ 

Ako ste sanjali da se na vašem satu kazaljke kreću suviše brzo, i da je vreme „proletelo“, te nije u skladu sa realnim vremenom i vi ne znate ni koji je dan niti godina, i sasvim ste izgubljeni i dosta zbunjeni, na javi označava da ste negde zakasnili u svom životu i da niste ostvarili svoje želje.

Pomenuti san često označava, da ste skloni da donosite sasvim iracionalne odluke, i postupate u potpunoj suprotnosti sa sobom, pa ćete tako i vrlo razočarati i neprijatno iznenaditi vama bliske i drage osobe, jer takvo ponašanje ili shvatanje stvari vama nije svojstveno, i uopšte vam ne priliči.

Loading...
loading...