Sanovnik sahrana – šta znači sanjati sahranu?

Sahrana je na javi simbol nekog gubitka, te velike nesreće i tuge, i označava „ispraćanje“ neke preminule osobe, i žalost i neutešnost onih koji su ga voleli ili poznavali, te je sinonim za smrt, strah, probleme ili uopšteno za neke teške okolnosti, na raznim životnim poljima.

Za sahranu se u raznim kulturama i narodima, vezuju običaji i verovanja koja se „strogo“ poštuju, a kako bi „duša umrlog“ pronašla svoj „mir i spokoj“, i otišla ne neko bolje mesto, odnosno sebi i osigurala put u „svetlost ili u Raj“.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati sahranu? 

Iako je sama sahrana odnosno pogreb u snu vrlo neprijatan i „težak“ motiv, ona je dosta česta i/ili označava neke podsvesne strahove od neprilika ili gubitaka, te slutnje da se neko može razboleti i umreti, i da se uistinu vrlo plaši svega što ga u životu očekuje i sa čime će morati da se bori.

Simbolika snova o sahrani, može biti i negativna i pozitivna, već zavisno od toga da li osoba koja sanja ovakve snove ima strah od svoje smrti, ili od nekih nerealnih i nevažnih gubitaka kojima se opterećuje, i koji joj zadaju brige koje su bezrazložne ili čak i „smešne“.

Sanjati da u snu vidite sahranu neke osobe koju na javi poznajete 

Ukoliko ste sanjali da vidite ili da prisustvujete sahrani neke vama poznate osobe, ali koja vam i nije bila ni bliska, niti vam je neki član porodice ili prijatelj, ima značenje da ste podsvesno vrlo isfrustrirani i ogorčeni na neku osobu, te da osećate i veliki bes i ljutnju, i da imate želju da se sa njom i sukobite i da napokon kažete sve što potiskujete u sebi, i da olakšate svoju savest i sasvim „raskrinkate“ nekoga ko se predstavlja kao poštena i dobronamerna osoba, dok je u suštini veliko „oličenje“ zlobe, pakosti i podmuklosti.

Po nekim tumačenjima istog ovog sna, vi iskreno želite da se promenite i da iza sebe ostavite vrlo velike greške i tajne iz prošlosti, ali vam strahovi i strepnje od reakcije okoline ne daju mira, i baš nikako ne uspevate da krenete napred i da se ostvarite kao neka bolja osoba iako imate potrebu ili želju da pokažete svoju iskrenost, i „skrivenu“ dobru stranu.

Sanjati da u snu vidite sahranu neke osobe koja vam je sasvim nepoznata 

Ako ste u snu videli sahranu neke osobe koju uopšte ne poznajete na javi, i njen lik vam je i stran, i sasvim nejasan u snu, na javi je to simbolika da ste previše vezani za neke prošle događaje ili za osobe koje su vas ostavile, i davno već i „izašle“ iz vašeg života, ali da ste vi i dalje „rob sećanja i uspomena“, i da ne uspevate da ostvarite nikakve pomake u profesionalnom ili privatnom aspektu jer vas sputavaju prošlost, i podsvesni strahovi od ponavljanja istih događaja ili istih poraza.

Sanjati kako prisustvujete nekoj sahrani u svom snu 

Kada ste sanjali da u snu idete na neku sahranu, na javi to ima značenje da ste rešeni da sasvim i raskrstite sa nekim svojim ustaljenim navikama, pravilima, osećanjima ili strahovima, te da ste i spremni da simbolično „zakopate“ svoju prošlost i da počnete sasvim novi život, sa osobama koje volite, i koje vas razumeju i ispunjavaju vas radošću, mirom i srećom.

Po nekim drugim tumačenjima ovog sna, on implicira da ste odlučni da se suočite sa sobom, i da sve svoje unutrašnje nemire i osećanja koja ste potiskivali, otvoreno i iskažete, i da ih se ako nisu dobra „rešite“, i da pokušate da se karakterno sasvim izmenite, u pozitivnom i dobrom smislu.

Sanjati kako vi prisustvujete svojoj sopstvenoj sahrani u vašem snu 

Ako ste sanjali da ste vi osoba koja je umrla i da idete na svoju sahranu, i vidite uplakane i tužne i svoje roditelje i partnera i prijatelje, te pokušavate da im se obratite, sasvim nesvesni da je pogreb „namenjen“ vama, direktno implicira da se bojite bolesti i smrti, i da je vaš strah preveliki i da ili treba da potražite stručnu pomoć, ili da sebi „objasnite“ da je smrt neminovnost, ali da vam stalni strah i strepnja ne mogu nikako pomoći, već vas samo blokiraju i sputavaju u životu.

Međutim, po nekim tumačenjima ovog sna, on na javi ima značenje da uporno ponavljate iste ili greške ili postupke „koji nikuda ne vode“, te da morate da prihvatite odgovornost i da pokušate i da prestanete sa svojim iracionalnim i „neuračunljivim“ ponašanjem, jer tako sebi samo stvarate i neprilike i nevolje, i da je došlo vreme da na neke odnose ili lažna prijateljstva „stavite tačku“.

Sanjati da vas u snu sahranjuju i zakopavaju sasvim „živog i zdravog“ 

San u kome ste vi sasvim živi zakopani i sahranjeni, te osećate da se gušite i da nemate vazduha, vrlo je traumatičan i predstavlja pravu „noćnu moru“, ali je njegova simbolika na javi takođe loša i implicira da se osećate sasvim usamljeno i sputano, te da ste nemoćni da bilo šta promenite i/ili postignete, jer su vam „ruke vezane“, i nemate snage da se uzaludno stresirate i nadate, te obično i odustajete, i predajete se očajanju i razočaranju u sebe i u svoje neuspehe.

Sanjati da idete na sahranu neke vama bliske osobe koja više nije živa na javi 

Ako ste sanjali da idete na sahranu nekog davno ili skoro preminulog člana vaše porodice ili vrlo bliskog rođaka i prijatelja, takav san na javi ima simboliku da ste još uvek nespremni da se olako pomirite sa nekim „ranama“ i gubicima iz prošlosti, te da žalite za nekim propuštenim šansama i uopšte se ne fokusirate na sadašnjost ili budućnost, i ne shvatate da vam tugovanje za onim što je već prošlo, ne može niti pomoći, niti vam vratiti sve ono za čime patite.

Sanjati da ste otišli na sahranu neke bliske osobe koja je na javi još uvek živa 

Ukoliko ste sanjali da ste pošli na sahranu svojih roditelja, prijatelja, partnera ili poznanika, a koji su pak na javi još uvek živi i zdravi, ima konotaciju u realnom životu, da se bojite i strepite da se onima koje volite ne dogodi nešto loše, i da vi nećete moći da im pomognete ili da ih „spasite“.

Po nekim drugim tumačenjima ovog sna, on implicira da ste na javi vi pod stalnim stresom i/ili u velikim brigama i nevoljama, te da pokušavate da se oslobodite negativnih misli i osećanja i da ili nađete svoj mir, ili da se prepustite „životnim tokovima“, i da prihvatite da su neke borbe zaludne i da nema svrhe žaliti i biti nesrećan, jer se nikad ne zna šta može doneti sa sobom „novi dan“.

Sanjati da ste na sahrani po vrlo lepom i sunčanom danu 

Po nekim starim verovanjima, kada je na nečijoj sahrani sunčan i lep dan, to označava da se onaj ko je umro nije bojao smrti, ili da se u „zadnjim satima života“ nije namučio niti je patio.

Ako ste dakle sanjali da ste pošli odnosno da prisustvujete nekoj sahrani, i da je dan vrlo lep i baš topao i sunčan, to na javi ima značenje da ste pred vrlo velikim promenama, i dobicima u skorijoj budućnosti, te da ćete imati puno sreće i uspeha, i na privatnom i na poslovnom životnom polju.

Sanjati da prisustvujete sahrani po vrlo kišnom i tmurnom danu 

Kad je neko na javi stvarno umro, i na njegovoj sahrani pada kiša, i vreme je vrlo hladno i ružno, veruje se da je toj osobi bilo žao što će umreti, te da je želela da još poživi, i/ili da nije očekivala svoju smrt, te i da se plašila svog „sudnjeg dana“.

Ukoliko ste vi u snu na nekoj sahrani, i vreme je sasvim tmurno i kiša ne prestaje da pada, te je i sama povorka koja ispraća nekoga „na onaj svet“, još „mračnija i upečatljivija“ u vašem snu, ima na javi značenje da treba da se pripazite ili neke opasnosti ili izdaje koju nećete očekivati, i koja će da se sasvim negativno odrazi na vaš život uopšte.

Međutim, po nekim drugim tumačenjima ovog sna, on može da „najavljuje“ vašu skoru bolest, ili da označava pogoršanje zdravlja neke osobe koja je vama bliska, i koja je na javi i stvarno sasvim nemoćna, ili teško i dugo bolesna.

Loading...
loading...