Sanovnik prase – šta znači sanjati prase?

Prase je na javi simbol nečega što je „malo i slatko“, ali je ipak samo hrana za ljude i uzgaja se za dobijanje mesa i prerađevina, iako je u pitanju vrlo inteligentna životinjska vrsta, koja je u nekim kulturama zaštićena i „sveta“ životinja, a i u nekim „mini“ – varijantama, može se gajiti kao vrlo neobičan kućni ljubimac.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati prase? 

Iako je u snu prase relativno čest simbol, tumačenje i značenje snova je direktno zavisno, od neke ili određene situacije ili konotacije u kojoj se prase sanja, te će najzanimljivija i daleko i najčešća tumačenja i snovi „o prasetu“, biti „izneti“, i bliže analizirani u nastavku ovog teksta.

Sanjati kako u snu vidite prase 

San u kome ste videli prase, na javi označava da ste u velikim nedoumicama i da ste primorani da radite ono što vas ne ispunjava, te da razmišljate da promenite posao, ili da ne slušate tuđe savete već da se posvetite sebi i svojim ambicijama i velikim potencijalima. 

Sanjati kako jedete prase u svom snu 

Ukoliko ste sanjali da u snu jedete prase, na javi je takav san simbol vaše želje i potrebe da se ili dokažete nekome, ili da ste neko ko je vrlo brzoplet i sklon da neprimereno reaguje u nekim vrlo i krucijalnim situacijama, bilo poslovno ili pak u privatnom aspektu. 

Sanjati kako jurite ili hvatate prase 

Kada ste sanjali da u snu jurite prase kako biste ga uhvatili i pojeli, na javi ima značenje da ste vi skloni da postupate vrlo nepromišljeno i afektivno, te da je potrebno da malo više pazite šta i kad govorite, kako ne biste nekoga ozbiljno uvredili ili postideli svojim rečima ili postupcima. 

Sanjati kako prodajete prase 

Ukoliko ste sanjali da vi nekome prodajete prase u snu, na javi to označava da ste osoba koja je i veliki manipulator, i da volite da lažete i da „ulepšavate stvarnost“, te da ćete olako izneveriti i/ili osramotiti neke drage osobe, koje će vam vaše ponašanje i postupke, vrlo teško uspeti da oproste. 

Sanjati kako kupujete prase 

Kada ste sanjali kako kupujete prase u snu, na javi to ima konotaciju da ćete steći neka nova i/ili poznanstva ili prijateljstva, te da vas očekuje vrlo lep i bezbrižan period, i da možete malo da se i opustite, i da uživate u dobrom društvu i srećnim danima koji su pred vama. 

Sanjati kako u snu imate prase kao kućnog ljubimca 

San u kome ste prase pripitomili i gajite ga kao kućnog ljubimca, označava da vas očekuju i sreća i uspeh na svim vašim životnim poljima, te da sledi jedan miran i bezbrižan period, koji je za vas i zadovoljavajući i pun radosti i ostvarenja želja i planova. 

Sanjati kako hranite prase 

Ako ste sanjali kako vi u snu hranite neko malo prase, na javi takav san ima konotaciju da ste baš pred velikim poslovnim uspehom i napredkom, te da možete očekivati neki veći novčani dobitak, bilo kao nagradu za trud i rad, ili pak u vidu nasledstva, pametnih ulaganja ili u igrama na sreću. 

Sanjati kako ste u snu vi ubili odnosno „zaklali“ prase 

San u kome ste vi zaklali prase, vrlo je uznemirujuć i stvara neprijatan i strašan osećaj, ali na javi ima pozitivnu simboliku, te ne treba da se zabrinete ili preplašite, jer vas očekuju dobre poslovne prilike, te odlična pozicija i napredovanje i na poslu i u društvu uopšte, i da ćete ostvariti željenu i moć i ugled o kome ste dugo maštali, i za koji ste se svesrdno i borili. 

Sanjati kako pečete prase kako biste ga pojeli 

San u kome vi pečete prase, ima na javi konotaciju da ste sasvim lakoverna i naivna osoba, te da vama svi olako i manipulišu i lažu vas i koriste, te da treba da budete malo suzdržaniji, i da dosta „povedete računa“, kome i poveravate svoje tajne, i kome uopšte i verujete i smatrate ga dobrim i vernim prijateljem, jer po svoj prilici, cenite sasvim podmukle i loše osobe. 

Sanjati kako vas je ujelo prase u snu 

San u kome vas je ujelo prase, označava vašu veliku potrebu da se promenite i da se posvetite nekim i većim i boljim ciljevima, te da sasvim počnete da verujete u sebe, i da razmišljate uvek dobro i pozitivno, te da tako i „prizovete“ uspeh i sreću u svom životu.

Sanjati kako u snu imate crno prase 

Ako ste sanjali sasvim crno prase, to ima konotaciju da ste vi ili vama bliske osobe pred nekim ili ozbiljnim zdravstvenim problemima ili povredama, te da treba da se pripazite i da obavite neke ili preventivne i/ili kontrolne lekarske preglede. 

Sanjati kako ste videli u snu belo prase 

San u kome ste videli neko belo prase, na javi ima lošu simboliku, te implicira nečiju skoru smrt i vašu veliku žalost i tugu, jer je u pitanju osoba koja vam je bila ili vrlo bliska, ili pak veoma mila i draga.

Loading...
loading...