Sanovnik poznata ličnost – šta znači sanjati poznatu ličnost?

Poznate ili javne ličnosti iz različitih sfera života, deo su naše svakodnevnice i sasvim su „obični ljudi“ kao i mi sami, ali nije retkost da ih zbog njihovih izvanrednih uspeha ili lepote i bogatstva idealizujemo i smatramo više vrednim, te nam postaju idoli ili im zavidimo i težimo da budemo i postignemo sve ono što oni imaju. 

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati poznatu ličnost? 

Snovi u kojima se pojavljuje neka popularna javna ličnost, nisu baš nikakva retkost, jer obično o takvim osobama ili češće razmišljamo ili ih učestalo viđamo na malim ekranima, u časopisima ili na internet portalima.

Tumačenja snova o poznatim ličnostima su vrlo raznovrsna, pa tako prema nekim psiholozima predstavljaju našu opsesiju drugačijim životom i zavišću prema nečijem uspehu i sreći, dok pak prema mišljenjima nekih drugih stručnjaka, ovakvi snovi predstavljaju naš beg od realnosti ili od svakodnevnih problema i mogu imati vrlo pozitivan uticaj na ljudsku psihu u najširem smislu te reči.

Sanjati da ste videli poznatu ličnost 

Kada u snu vidite neku poznatu ličnost, to može da bude podsvesna reakcija na njeno nedavno pojavljivanje na televiziji ili u novinama, te samo slučajna „igra“ ljudske psihe i naše memorije.

Međutim, kada neku poznatu ličnost u snu viđate suviše često, to može biti i rezultat neke teže opsesije njenim životom ili delom, ili pak pritajena želja da sami postanete kao neko kome se baš divite ili koga obožavate i idolizujete.

Neka realnija i logičnija tumačenja snova u kojoj ste videli poznatu ličnost, mogu se odnositi na prevelike i sasvim nerealne ambicije koje imate, a kojima ili niste „dorasli“ ili nemate dovoljno kvaliteta ili znanja da svoje ciljeve koji su posve neracionalni ili pak nedostižni, na javi i ostvarite sa uspehom.

Sanjati da razgovarate sa poznatom ličnošću 

San u kome vodite razgovore ili upoznajete se sa nekim ko je poznata ličnost, označava sve vaše tajne želje za uspehom i prestižom, te potrebu za visokim društvenim statusom ili pak potvrdom od strane okoline, da ste dovoljno vredni pažnje i poštovanja.

San u kome razgovarate sa nekim ko je poznat, odraz je najverovatnije vaših pritajenih strahova i nesigurnosti, te potrebe da se istaknete i da budete posebni i bolji nego što jeste.

Sanjati da vam je poznata ličnost emotivni partner 

Ukoliko sanjate da ste u vezi ili u braku sa nekom poznatom ličnošću, to znači da želite nešto što vam je u datom trenutku nedostupno ili nedostižno, te da ćete u bliskoj budućnosti pretrpeti veliki gubitak ili neuspeh sa kojim nikako nećete biti u stanju da se suočite i „pomirite“.

Ako se u snu ljubite sa nekom poznatom ličnošću, sa psihološkog stanovišta to može da označava vaš lični strah od emotivnih veza, ili neiskrenost prema partneru, te potencijalno nezadovoljstvo u ljubavi ili u bračnoj zajednici.

Sanjati da vam je poznata ličnost najbolji prijatelj 

Ako sanjate da vam je neko ko je poznat u javnosti najbolji prijatelj, to može da znači da svojim dragim i bliskim osobama ne verujete u potpunosti, te da će vas neko od prijatelja u skorije vreme izneveriti ili vam pričiniti neku tugu i razočaranje.

Kada vam je poznata ličnost u snu najbliža osoba od poverenja, i kada joj pak možete reći svoje tajne i najintimnije strahove i želje, to na javi simbolizira vaše strepnje i nesigurnosti, ili se pak tumači kao potreba da se „obračunate“ sa samim sobom i da prevaziđete unutrašnje konflikte.

Sanjati da ste postali poznata ličnost 

Kada sebe sanjate kao nekoga ko je postao oznat i slavan, to je simbol velikih nesigurnosti na javi ili pak rezultat želje da pokažete svima da ste neshvaćeni i nedovoljno cenjeni od svih onih osoba koje vas okružuju.

Sa druge strane, kada ste u svom snu vi poznata ličnost, to može predstavljati i vas kao sujetnu ili pak vrlo oholu i nezahvalnu osobu u zbilji, koja smatra da je više vredna od drugih, i koja je vrlo nepravedna prema prijateljima, porodici i emotivnim partnerima. 

Sanjati kako je vaš najbolji prijatelj postao poznat 

San u kome je neko ko vam je dobar ili čak najbolji prijatelj, postao ili uspešna ili vrlo poznata ličnost, vrlo nedvosmisleno ukazuje na to da ste ljubomorni i zavidni na tuđi uspeh i da ste lako spremni da nekome ko to ne zaslužuje „zarijete nož u leđa“, kako biste sebi pripisali njegove jako dobre rezultate i uspehe.

Sa druge strane, mada puno ređe, kada sanjate prijatelja kao poznatu ličnost, može se simbolično protumačiti da nekoga izuzetno cenite i da mu se najiskrenije divite, te da ste vrlo radosni što ga poznajete i što je on vaša osoba od poverenja i najbliži prijatelj sa kojim delite i dobro i zlo.

Sanjati da nastupate zajedno sa nekom poznatom ličnošću 

Ukoliko imate nekog muzičkog idola, ili se divite nekom glumcu ili sportisti, sanjati da radite sa njim, i to njegov posao, ima značenje vešeg dubokog nezadovoljstva trenutnim poslovnim ili pak materijalnim stanjem, te i težnje da se istaknete i oprobate u nečemu novom i da svoju energiju „utrošite“ na ono što vas ispunjava i čini srećnim.

Međutim, san u kome se bavite poslom neke poznate ličnosti, ima nekada i vrlo negativnu osnovu i može značiti vaše skrivene komplekse, kao i potrebu da se istaknete i da se nametnete kao lider i da nekada vrlo beskrupulozno „nastupite“ u želji da postignete svoje ciljeve i ostvarite ambicije.

Sanjati da ste u kući kod neke poznate ličnosti 

Kada ste u snu u kući neke poznate ličnosti, a u koju vas je ona pozvala kao vaš blizak poznanik ili prijatelj, ima simboliku vašeg ličnog nezadovoljstva materijalnim statusom ili pak pokazuje da se stisite svojih roditelja, svog partnera ili prijatelja.

Kuća poznate ličnosti je u snu motiv koji simboliše potrebu da se u vašem životu nešto radikalno promeni, ali obično su „pokretač“ takvih promena sasvim pogrešni ideali ili kompleksi, a ne želja da se prikažete kao neko ko je dovoljno pametan i dobar za sebe, bez težnje da postane kao neko drugi.

Sanjati da vas poznata ličnost zove telefonom 

Želja za uklapanjem u „visoko društvo“, često se u snu manifestuje telefonskim razgovotima sa nekim ko je poznat, ili pak pozivom na koncert, zajednički izlazak ili na večeru sa osobom koja je vaš idol i koju dugo obožavate.

Ovakav san može da ima značenje nekog vašeg skorijeg razočarenja, pre svega u neku blisku ili pak osobu koju ste preterano „izdizali na pijedestal“, bilo da je u pitanju neko od vaših roditelja, prijatelja, bračni partner ili skorašnji poznanik iz viših društvenih slojeva.

Sanjati da ste sluga neke poznate ličnosti 

Ako u svojim snovima ponizno služite nekoga ko je javna ličnost, to u zbilji ima kontekst vaših velikih nesigurnosti, koje prikrivate novcem ili velikim krugom prijatelja, ali ste suštinski vrlo ponizni i snishodljivi, te se svima dodvoravate u želji da budete prihvaćeni i shvaćeni, i nemate svoje „Ja“ niti bilo kakve kvalitete kojima možete da se pohvalite i istaknete.

San u kome nekoga služite, a taj neko je vrlo poznata ličnost, može da se osnosi i na vaš život bez samostalnosti, te da ukaže na vaše nezadovoljstvo što vas „izdržavaju“ roditelji ili partneri, jer vi nemate nikakav izvor prihoda niti se trudite da nađete posao zbog lenjosti ili nesigurnosti u sebe.

Suština sna u kome nekoga služite, može biti i vaš osećaj bezvrednosti i patnje zbog poniženja koje ste doživeli, te ste osuđeni na nekakav drugačiji život od onoga koji ste za sebe zamišljali i želeli.

Loading...
loading...