Sanovnik posao – šta znači sanjati posao?

Od davnina je poznata narodna izreka da je „rad stvorio čoveka“, te da je „svaki posao pošten“, i zato je posao odnosno rad simbol osamostaljivanja, nezavisnosti, uspeha ili sopstvenog „parčeta hleba“.

Posao odnosno rad je rezultat truda, požrtvovanja i učenja i znanja, te se svaka osoba koja vredno radi vrlo poštuje i ceni od strane svoje okoline, naravno pod uslovom da radi neki posao koji je u skladu sa zakonom i koji ni na koji način nije u suprotnosti sa moralnim načelima društva u kome živimo.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati posao? 

Sanjati da tražite posao, da radite neki nemoralan posao ili da uzaludno radite nešto za šta nemate nikakvu materijalnu nadoknadu, rezultat su uticaja podsvesti na ljudsku psihu, te verovatne želje i težnje da se osamostalite, ili pak neuspeha da na javi pronađete posao koji dugo priželjkujete.

Sanjati kako ste u potrazi za zaposlenjem 

Kada u svom snu tražite posao, to obično znači ili da ste na javi opterećeni traženjem posla, ili da ćete ubrzo uspeti da se zaposlite „u struci“ te da ćete biti vrlo srećni i zadovoljni.

Sa druge strane, san da tražite neko zaposlenje, može da znači i da vas posao koji trenutno radite opterećuje ili iscrpljuje, te da se vaše nezadovoljstvo odražava u snovima, jer nemate hrabrosti da trenutno radno mesto napustite, zbog rizika od finansijske neizvesnosti ili pak zbog nesigurnosti u svoje kvalitete i profesionalne kvalifikacije.

Sanjati da radite posao za koji ste se školovali ili koji volite i koji ste priželjkivali 

Kada sanjate da radite posao koji volite ili za koji ste dugo „učili“ i vredno se i požrtvovano borili, znači ili da ćete dobiti neki novi posao koji je bolji nego onaj na kome ste trenutno, ili da ćete pak na sadašnjoj poslovnoj poziciji ostvariti vrhunske rezultate i dobiti pohvale, unapređenje ili materijalnu satisfakciju.

Potraga za željenim poslom u snu, može da oslikava i vašu želju za liderstvom, te nespremnost da radite u timu, i nemogućnost da se uskladite sa mišljenjima i idejama drugih, a sve „trpite“ samo zbog dobrobiti firme za koju radite.

Sanjati da ste napustili posao ili da ste otpušteni 

Ukoliko sanjate da ste otpušteni sa posla koji već dugo radite, to je simbol ili vašeg podsvesnog straha od otkaza i strepnje od nesigurnosti i siromaštva, ili je pak rezultat nekih vaših grešaka za koje ste vrlo svesni da vam mogu doneti neprilike, jer ste uspeli na neki „lakši“ način ili sasvim nepošteno da dobijete povišicu, unapređenje ili da se uzdignete na lidersko mesto.

Ako sanjate da ste dali otkaz ili da ste napustili posao, znači da ste verovatno sasvim nezadovolni onim što u zbilji radite, te da se dugo „premišljate“ da potražite neko bolje radno mesto i da niste skloni da se bojite neuspeha ili odbijanja, već ćete „pokucati na svaka vrata“ dok ne dobijete ono što želite.

Sanjati da u snu radite posao kojim se inače i bavite 

Kada sanjate da se u snu bavite poslom koji radite i na javi, znači da ste vrlo zadovoljni sobom, svojim radom i da ste sasvim pošteni i pradani dobrobiti svoje firme, te da svoj posao obavljate savesno i časno, sa velikom ljubavlju i zadovoljstvom, kao i da vam je novac i pozicija u firmi na drugom mestu.

Prema nekim drugim tumačenjima, takav san u kome radite svoj posao, označava da vam ubrzo predstoji neka proslava ili veselje, te da ćete vrlo brzo dobiti neku pohvalu ili unapređenje, i da ćete biti vrlo uspešni u onome čime se bavite.

Sanjati da ste završili neki naporan posao 

Ukoliko sanjate da ste odradili neki vrlo mukotrpan i zahtevan posao, to znači da ste u zbilji imali velike poteškoće ili nesporazume sa nadređenima, te da ste bili izloženi kritikama i podsmehu, ili da ste bili grubo optuženi da ste za poziciju na kojoj radite sasvim nskompetentni ili nesposobni, a što vas je veoma povredilo, razočaralo i rastužilo.

Prema nekim drugim tumačenjima, san u kome ste obavili do kraja neki započeti posao, može da znači da ćete uskoro da završite fakultet, da ćete „uploviti u bračne vode“, ili da ćete da pronađete svoju „srodnu dušu“. 

Sanjati kako kasnite na posao 

Kada sanjate kako kasnite na posao, to simbolizuje vašu neodgovornost i lenjost, te greške koje ste napravili zbog ličnog nemara, nezainteresovanosti ili manjka truda i uloženog napora.

Međutim, san u kome kasnite na posao koji želite da radite, i pri toma trčite i žurite kako biste što manje okasnili, znači da ćete najverovatnije imati neku „drugu priliku“, ta da ćete uspeti da brzo popravite štetu koju ste napravili ili da ćete se opametiti i biti predaniji radu i vredniji ili mnogo požrtvovaniji.

Sanjati svog šefa ili nadređenog 

Ukoliko sanjate svog direktora, šefa ili neposredno nadređenu osobu, to obično znači da iamte ili problem sa autoritetom na poslu ili da priželjkujete lidersku poziciju jer smatrate da ste vi sasvim sposobni i kompetentni za bolje i rukovodeće radno mesto.

Neka tumačenja pak navode, da ako sanjate svog šefa ili nadređenog, predstavlja skoru promenu posla na javi, a kojim ste dugo nezadovoljni ili koji ste pak radili samo privremeno ili honorarno.

Sanjati nekog svog kolegu sa posla 

Kada sanjate nekoga sa kime radite, to simboliše da ste ili na nakoga ljubomorni i da mu zavidite jer je od vas bolji, ili da želite da radite na njegovom mestu, ali vam prilika za to stalno „izmiče“.

Sa druge strane, kada sanjate nekog kolegu sa posla, to može biti i znak da je potrebno da budete dodatno oprezni jer vam neko možda radi „iza leđa“, te da će vam na nepošten način preoteti vaš uspeh i trud i sve zasluge pripisati samo sebi, iako ste vi toj osobi sami ukazali poverenje i dali joj uvid u sopstvene planove i ideje.

Sanjati kako se vraćate na stari posao sa koga ste otpušteni ili ste vi lično dali otkaz 

Kada sanjate da ste se ponovo vratili na neki posao koji ste radili i sa koga ste svojevoljno otišli ili ste pak sa njega otpušteni, to je znak da na javi imate neke baš velike probleme na poslovnom planu, koje niste u stanju da rešite sami ali za koje ne želite da potražite pomoć saradnika ili pak nekog od nadređenih jer im dovoljno ne verujete.

Vraćanje na stari posao u snu, može da označava i vašu tvrdoglavost i ponavljanje istih grešaka na javi, a koje ne umete ili ne želite da popravite i koje vas svaki put i uvek iznova vrlo „skupo koštaju“.

Sanjati da se bavite nekim nemoralnim poslom ili poslom kojinije u skladu sa zakonom 

Ako u snu radite neki posao za koji ste svesni da je nemoralan i koga se stidite, to je simbol da na javi imate neku mrlju u karijeri koje ne možete da se oslobodite, i zbog koje vas svi „gledaju“ ili podrugljivo ili sa prezirom, te se osećate nelagodno i često menjate radna mesta.

Ukoliko sanjate da se bavite nekim poslom koji je nelegalan i zbog koga možete da imate velike probleme sa zakonom te da završite „iza rešetaka“, znači da na javi imate neke sramne i pogrešne „poteze“ iz prošlosti, koje se trudite da ispravite i koji vas veoma „tište“ i opterećuju, jer ste vrlo svesni da ste pogrešili i da ste postupili sramno i toga se stidite.

Loading...
loading...