Sanovnik pomirenje – šta znači sanjati pomirenje sa nekim?

Svaki čovek je društveno biće, i po pravilu ne može biti sam i živeti bez drugih ljudi, pa iako su u međuljudskim odnosima česte svađe i sukobi, pomirenje i opraštanje je u ljudskoj prirodi, te ima značenje nečije zrelosti, čovečnosti i velike vrline u karakteru.

Snovi o pomirenju sa nekim su vrlo neobična pojava, ali po tumačenjima psihologa i psihijatara, oni imaju mnogo veću „vrednost“ za ljudsku psihu nego što bi se moglo uopšte i pretpostaviti.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati pomirenje? 

Iako su kako je i napomenuto svađe i pomirenja na javi sasvim uobičajena stvar, sanjati kako se sa nekim mirite ili kako nekome opraštate te od nekoga tražite oprost, pokazuje osećanje kajanja i potrebu za izvinjenjem i obnavljanjem narušenih prijateljskih ili emotivnih odnosa.

Snovi o pomirenju, nisu tako česti, ali su vrlo simbolični i dosta su upečatljivi, te često onoga koji ih sanja, navode da „preispita“ samog sebe i da se suoči sa svojim postupcima i greškama.

Sanjati pomirenje sa nekom osobom sa kojom ste dugo u svađi 

Kda sanjate da stese pomirili sa nekim sa kim ste dugo vremena posvađani, to znači ili da se vi zbog nekog svog postupka iskreno kajete, ili da ćete doživeti vrlo prijatnu i neočkivanu sreću ili radost, onda kada se najmanje budete nadali tome.

Sanjati pomirenje sa majkom ili ocem 

Ukoliko se u snu mirite sa majkom ili sa ocem koji više nisu živi, to ima značenje da ste napokon spremni da se prepustite bolu zbog njihovog odsustva i da prihvatite smrt kao neminovnost.

Kada se u snu mirite sa roditeljima koji su još uvek živi, to može da znači da ste se o njih na neki način „ogrešili“ te da se kajete i da želite da vam oproste i da vam pruže podršku ili daju savet.

Sanjati pomirenje sa emotivnim partnerom 

Svađa sa emotivnim partnerom na javi, može se preneti putem podsvesti i u vaše snove, koji će vas „mučiti“ i u kojima ćete se miriti sa onim koga volite, iako niste spremni da pređete preko neke izdaje ili prevare koju ste od partnera doživeli.

Kada sanjate pomirenje sa dečkom ili devojkom, te sa svojim bračnim drugom, to znači da ćete uskoro da se nečemu veoma obradujete, ili da ćete doživeti nekakvo vrlo prijatno iznenađenje i veselje.

Sanjati da ste se pomirili sa svojim šefom ili poslovnim partnerom 

Snovi u kojima se kao motiv javlja pomirenje sa nekim sa kim sarađujete ili sa nekim ko vam je nadređen, mogu da znače da ste se pomirili sa svojim neuspehom na poslu, ili da ste oprostili ili zaboravili vrlo oštre kritike i prekore koje vam je uputio poslodavac zbog loše odrađenog posla.

Međutim, sa drugog aspekta, tumačenje sna u kome se mirite sa svojim šefom ili pak saradnikom, može da znači povećanje plate, unapređenje, nagradu ili javnu pohvalu za vaš rad i trud. 

Sanjati pomirenje sa prijateljem 

Kada sanjate pomirenje sa dragim prijateljem, to simbolizuje vašu spremnost da nekome oprostite ili da zaboravite učinjenu nepravdu, te da ukoliko ste vi krivi za neku svađu ili nesporazum vašu spremnost da se iskreno izvinite i pokajete.

Kada vam u snu prijatelj traži oproštaj, i insistira da se pomirite, to u zbilji ima sasvim suprotnu simboliku, te označava da će vas vrlo lako najbliža osoba izneveriti, i da će vas izdati kada niste očekivali. 

Sanjati da posredujete u nečijem pomirenju 

Kada u snu pokušavate da pomirite dve posvađane osobe, to ima simboliku vaše plemenitosti ili požrtvovanosti na javi, te spremnosti da se svakome „nađete“ u nevolji i da nesebično priteknete u pomoć.

Sa druge strane, kada posredujete u snu u nečijem pomirenju, moguće je da vas na javi u skorijoj budućnosti očekuju velike nelagodnosti i nevolje, pa ćete pokušati da potražite pomoć prijatelja, ali je na vaše veliko iznenađenje nećete dobiti, te ćete ući u sukob ili svađu sa osobom kojoj ste  verovali u potpunosti.

Sanjati da ste se pomirili sa nekim starim neprijateljima 

Kada sanjate da ste oprostili svom neprijatelju, to znači da se na javi preispitujete i da želite da nekome pružite „drugu šansu“, ukoliko smatrate da je zaslužuje.

San o pomirenju sa neprijateljem, međutim može da ima i vrlo negativnu konotaciju, te da znači prevaru, laži ili bolest na javi, najčešće nekog od članova porodice ili bliskih prijatelja, te će vas to dovesti u situaciju da niste u stanju da realno procenite kako da postupite i reagujete. 

Sanjati pomirenje sa bolešću ili sa smrću

Kada sanjate da ste se pomirili sa nekom svojom bolešću ili sa skorom smrću, to ima značenje da ćete još dugo živeti u sreći i biti sasvim zdravi i krepki.

Sa druge strane, kada sanjate da ste sasvim ravnodušni prema smrti ili teškoj bolesti, te da ste se i pomirili sa sudbinom koja vas čeka, to je po nekim tumačenjima simbol straha i besa zbog nekog skorašnjeg gubitka ili zbog bolesti drage osobe kojoj ne uspevate da olakšate ili joj pomognete.

Sanjati da ste se pomirili sa svojim neuspesima i greškama 

Kada sanjate da ste shvatili svoje pogreške i neuspehe, te da se sa tim u potpunosti mirite i da sve realno prihvatate, to ima sasvim suprotno značenje na javi, te verovatno pokušavate da sebe dosta promenite, ili se trudite da postupate ispravno, da se klonite laži i nepoštenih postupaka, te niste u stanju da prihvatite poraze, gubitke ili neuspehe.

Sanjati pomirenje sa nekom nepoznatom osobom 

Kada se u snu mirite sa nekim koga u zbilji uopšte i ne poznajete, to obično znači da ćete se naći u vrlo nezgodnoj situaciji, te se verovatno posvađati sa najbližim prijateljima, osobama sa posla ili sa emotivnim partnerima.

Sa druge strane, prema nekim shvatanjima snova, pomirenje sa nekim nepoznatim, jeste simbol mirenja sa svojim egom i ličnim greškama i porazima, te prihvatanje sebe i dragih osoba onakvih kakvi jesu, sa svim manama i lošim osobinama koje poseduju.

Pomirenje sa nepoznatim u snu, jeste pomirenje sa životom, sa ličnim strahovima, sa sumnjama i neuspesima, i prihvatanje stvarnosti onakve kakva jeste, uz stalnu borbu za boljeg sebe i za bolje ljude oko sebe.

Loading...
loading...