Sanovnik petao – šta znači sanjati petla?

Petao je na javi simbol nekog buđenja, te je sinonim za nešto rano ili neočekivano, i označava ili neki vid upozorenja da se nečemu preterano nadate ili nešto prerano očekujete, te da se možete ili razočarati ili iznenaditi, nepovoljnim ishodom nekih planova ili ideja i želja.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati petla? 

U snovima je petao vrlo čest motiv, te simbolizuje nečiju potrebu da se „pokrene“ i da se najzad i „probudi“, te i da krene u ostvarenje ličnih ili profesionalnih ciljeva, a sama tumačenja i značenja najčešćih snova o petlu, direktno su u vezi sa određenim događajima i/ili konkretnim situacijama.

U nastavku pročitajte šta znače snovi u kojima se pojavljuje petao.

Sanjati da u snu vidite petla 

San u kome ste videli nekog petla, označava na javi da ste osoba koja je suviše veliki egocentrik i hvalisavac, te da ste previše umišljeni i prepotentni, a da realno nemate ni dovoljno kvaliteta niti i znanja i uspeha, a kojima biste mogli da opravdate takav svoj nadmen stav i ponašanje u društvu. 

Sanjati kako čujete da petao kukuriče ali ga ne vidite 

Kada ste sanjali da u snu čujete kako petao kukuriče, ali da ga uopšte ne vidite i da pokušavate da shvatite odakle dopire njegov zvuk, na javi to simbolizuje da ste neko ko ne može da podnese, da i sluša i prihvata nametanje tuđih stavova i mišljenja, te da vas veoma uznemirava, to što se neko vrlo i oholo i nadmoćno ponaša prema vama, te se trudite da takvu osobu zauvek udaljite od sebe. 

Sanjati kako vam je petao ušao u kuću i u njoj ne prestaje da kukuriče tj da „peva“ 

Ako ste sanjali da vam petao peva u kući, to je na javi najava skorih problema, svađa i sukoba, te i može da označava neke neprijatne vesti koje ćete čuti ili pak neki skori gubitak koji će da vas ili zadesi i „slomi“, ili označava da će vas neka osoba sasvim neprijatno da iznenadi i razočara. 

Sanjati da vas je u snu napao petao i da vas kljuje 

San u kome ste vi „žrtva“ petla koji pokušava da vas napadne i neprestano vas kljuje, ima na javi značenje da su osobe oko vas vrlo podle i proračunate, te da treba da se pripazite i konkurencije i lažnih prijatelja, jer vas u odlučujućem trenutku mogu zadesiti velike neprilike jer ste bili naivni. 

Sanjati da u snu jurite petla koji beži od vas 

Kada ste sanjali da u snu jurite petla, to ima konotaciju da ste na javi postali svesni svojih pravih i vrlo beskrupuloznih neprijatelja, te da imate potrebu da se sa njima suočite, te i da im otvoreno vi „date do znanja“, da vas ne mogu ni uplašiti ni pobediti ili pokolebati u vašim namerama, velikim ciljevima, kao i na putu ka napretku i boljitku. 

Sanjati da ste u snu vi „zaklali“ petla 

San u kome ste vi zaklali petla, na javi ima lošu simboliku i označava da ste sasvim i usamljeni i vrlo nezadovoljni i na poslu i u privatnom životu, te da sve svoje probleme potiskujete u sebi, i da čekate povoljnu priliku da sve „saspete u lice“, onome koga smatrate odgovornim za takvo stanje. 

Sanjati da u snu jedete pripremljenog petla 

Ukoliko ste sanjali da jedete petla koga ste ispekli ili skuvali, na javi označava da ćete se suočiti i sa svojim strahovima i nedoumicama, te da ćete krenuti nekim „boljim putem“, jer ćete vi postati vrlo svesni svojih i kvaliteta i potencijala koje ste dugo potiskivali u sebi..

Sanjati petla koji je sasvim bele boje 

Beli petao u snu, na javi ima lošu konotaciju, te označava neku opasnost ili gubitke u poslovnom i/ili u privatnom aspektu vašeg života. 

Sanjati petla koji je potpuno crne boje 

Ukoliko ste sanjali da je petao u vašem snu sasvim crne boje, to je na javi po pravilu najava za neke bolesti ili poteškoće sa kojima ćete se ili vi lično, ili članovi vaše porodice uskoro suočiti. 

Sanjati kako u snu vidite „borbu petlova“ 

Kada ste sanjali da se petlovi bore u vašem snu, na javi to označava da ćete doći u situaciju da se ili branite ili opravdavate, a za nešto za šta niste krivi, ali vam je neko ko vam je veliki suparnik i „podmetnuo nogu“, i pokušava na sve načine da vas pobedi, i da vam sve vaše olako i preotme.

Loading...
loading...