Sanovnik pesak – šta znači sanjati pesak?

Na javi je pesak sinonim za pustinju i nerodnu zemlju, te simbolizuje sušu, siromaštvo, neplodno tle, ali može da ima i konotaciju neke „mekoće“ i uživanja, kada se odnosi na peščanu plažu i pak da se odnosi i na odmaranje na obali mora, te je vrlo raznovrsna simbolika peska kao takva, i baš je i u snovima zahtevan i težak kao motiv za tumačenje.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati pesak? 

Motivacija peska u snovima, vrlo je implikativna i zanimljiva, bilo da se pesak samo vidi, a kao zemlja po kojoj se hoda, i u koju „utanjaju“ stopala, te zavisno od toga da li neko sanja „peščane oluje“, kada mu pesak upada u kosu i u oči, te mu muti jasnu percepciju i zaslepljuje ga i vrlo i/ili otežava snalaženje i rešavanje problema, te će najučestaliji snovi i najvažnija tumačenja snova, ili o pesku ili o situacijama u kojima on „dominira“, biti objašnjena u nastavku teksta koji sledi.

Sanjati da u snu vidite pesak 

Kada ste sanjali da ste u snu videli pesak kao uopšteni motiv, na javi ima simboliku da ste osoba i koja je lakoverna i vrlo naivna, te da ćete uskoro doživeti velike prevare i izdaju, od osoba kojima ste vrlo verovali i koje ste smatrali prijateljima. 

Sanjati kako u snu hodate po nekom mekanom i toplom pesku 

Ukoliko ste sanjali da ste u snu hodali po pesku, te da se osećate prijatno i vrlo bezbrižno, na javi označava da ste osoba koja je potpuno i neodlučna i koja nema pred sobom jasan plan ili ciljeve, i da samo uzaludno trošite svoje vreme i energiju, jer ne postižete nikakve pomake, niti ostvarujete svrsishodne rezultate i bilo kakv napredak. 

Sanjati da vam je u snu pesak „upao u oči“ 

San u kome su vam oči pune peska, te vi ne vidite ništa i sasvim sta zaslepljeni, i ne znate kuda da krenete, na javi označava da ste potpuno nesvesni grešaka koje pravite, i da ne uspevate da realno sagledate prepreke koje su pred vama, već ste povodljivi, i verujete onima koje smatrate prijateljima, i „slepi“ ste za upozorenja“ dragih osoba, da se klonite lošeg društva, pa ćete vi na kraju vrlo da ispaštate, a sve zbog svoje tvrdoglavosti i prevelike sujete. 

Sanjati kako vam je u snu kosa puna peska 

Kada ste sanjali da vam je kosa puna peska, na javi to ima simboliku da vas opterećuju neke misli i problemi iz prošlosti, te da ste sasvim uznemireni, te strahujete da se neke vaše tajne ne saznaju, i da vam ne ugroze sadašnju poziciju, ili ugled koji imate kod osoba iz svog okruženja. 

Sanjati kako ležite u pesku 

Ako ste sanjali kako usnu ležite na pesku, te se odmarate i uživate u mekoći i toplini podloge koja je pod vama, na javi ima konotaciju da ste osoba koja je vrlo skromna i uvek srećna i zadovoljna, i da retko kada težite da postignete veće ili bolje, što se može protumačiti i kao vaša lenjost, i vrlo veliki nedostatak motivacije ili ambicije, a ne nužno kao pozitivna i dobra osobina. 

Sanjati kako ste upali u „živi pesak“ ili kako ste „zakopani“ u pesku 

Kada ste vi u snu slučajno upali u „živi pesak“ ili ste se našli „zakopani“ u pesku, na javi je takav san simbol dobrog zdravlja i dugovečnosti, kao i vaše sopstvene ispunjenosti i zadovoljstva, a što i doprinosi tome, da „zračite“ energijom i pozitivnošću, i da ste uvek vedri i nasmejani. 

Sanjati kako jedete pesak u svom snu 

Ukoliko ste sanjali da u snu jedete pesak, te da se „gušite“ od njegove suvoće, i da vam on grebe i „para“ grlo, na javi označava da treba da pazite šta i kome govorite, jer su ljudi oko vas sasvim ili beskrupulozni ili koristoljubivi, te će vam preoteti ili poziciju i moć koje imate, ili će vam sasvim i lako „uzeti“ sav novac koji ste zaradili, pod izgovorom da će vam obezbediti više, a u suštini će da vas prevare, i vi ćete zapasti u tešku finansijsku krizu, te sasvim osiromašiti i boriti se za svoju egzistenciju. 

Sanjati kako imate „pune šake“ peska 

Ako ste sanjali da su vam u snu šake pune peska, na javi ima konotaciju da ste pred vrlo velikim i dobrim poslovnim odlukama, te da vas očekuju i napredak i blagostanje, i da ćete ostvariti svoje i ideje i planove, mnogo lakše nego što ste isprva i mislili.

Sanjati kako u snu pravite neke figure od peska 

Kada ste sanjali kako se zabavljate u pesku, te pravite razne „građevine“, te simbole ili figure od peska, to u zbilji implicira da ste skloni da previše maštate i da se zanosite, te da ste sasvim osoba koja je nerealna i koja nije racionalna, jer je vama sve „divno, dobro i lepo“, i potrebno je da se vi malo „priberete“, i da shvatite da nije sve „ružičasto“, i da najmanji „povetarac“ može figurativno da odnese sav vaš trud i zalaganje, i da odjednom ostanete bez svega što ste „napravili“ i stekli.

Sanjati kako vi u snu pravite „gomilice“ od peska 

San u kome ste skupili pesak na jednu gomilu, ima simboliku i tumačenje, a koja je zavisna od količine peska koja se nalazi na „jednom mestu“, te je sakupljena na manju ili veću gomilu.

Dakle, ako ste napravili u snu jednu veliku „skupinu“ od peska, na javi je simbolika sna pozitivna i označava blagostanje, napredak, bogatstvo, sreću i uspeh na svim poljima vašeg života.

Međutim, ukoliko ste u snu napravili sasvim malu „gomilicu“ od peska, na javi to implicira da ste pred velikim novčanim problemima i gubicima, te da se ne trudite i ne zalažete dovoljno, pa da ili možete ostati bez posla, ili da će projekat na kome ste vi dugo radili, biti dodeljen nekom drugom ko je sposobniji i vredniji od vas samih.

Sanjati kako ste izgradili kuću od peska i u njoj živite 

Kada ste sanjali kako ste napravili kuću od peska, te da u njoj i živite, označava na javi da ste ili neke dobitke ili uspehe postigli na nemoralan i nelegalan način, te da ste sasvim svesni i bojite se da će sve odjednom da se „sruši i nestane“, a kada se tome najmanje budete nadali, i kajete se što ste bili nepošteni, i što ste se polakomili na neki lakši, i nužno neispravan put do ostvarenja cilja.

Loading...
loading...