Sanovnik perika – šta znači sanjati periku?

Perika je po pravilu simbol naše želje da se od nečega ili nekoga „sakrijemo“, naše težnje da se barem na kratko pretvaramo da smo neka druga osoba, ili je posledica neke lične nesigurnosti i nezadovoljstva sopstvenim fizičkim izgledom, dužinom kose ili njenom bojom.

Međutim, ne treba zanemeriti ni vrlo značajnu činjenicu, da je perika i vrlo važno i jako bitno „estetsko pomagalo“ onim osobama kojima je zbog neke bolesti ili terapije u potpunosti opala kosa, te je za njih pored estetskog učinka bitna i kao jedna vrsta psihogenog tretmana, jer ona sprečava da se bolesne osobe zbog takvog svog „hendikepa“ osećaju izopšteno ili pak da budu izložene podrugivanjima, podsmesima ili bilo kakvoj vrsti nepravde.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značeje sna – šta znači sanjatiperiku? 

Kada se perika „pojavi“ kao neki motiv u našim snovima, ona može da predstavlja neke naše lične strahove ili nesigurnosti, ili kako je i napomenuto da nam bude pomoćni „adut“ da na neki način promenimo ono što nam, se ne dopada i da tako povratimo samopouzdanje.

Sanjati da vi nosite periku 

Ukoliko u svom snu nosite periku, verovatno se na javi pretvarate da ste nešto što niste, a kako biste se nekome dopali, i vrlo je moguće da ćete zbog svojih laži i manipulacija veoma razočarati nekoga do koga vam je stalo.

Nošenje perike u snu je i simbol ličnih nesigurnosti na javi, pa ste vrlo verovatno vi povučena i stidljiva osoba koja nema hrabrosti da se suoči sa problemima i nevoljama, i živite svoj život bez ikakvih uzbuđenja i po „ravnoj liniji“.

Osobe koje sanjaju da nose periku, po nekim tumačenjima snova mogu imati i strah od malignih bolesti ili trajnog gubitka kose, a koji se projektuje u snove kroz podsvest.

Takođe, osobe koje su imale neku vrstu karcinoma, ili su one i njihove bliske osobe bile izložene zračnoj terapiji, te su i u stvarnosti bile prinuđene da nose periku, mogu dugo vremena imati ovakve pomenute snove.

Sanjati da nosite periku plave boje 

Ako u snu vidite sebe sa perikom plave boje, to označava da ste na javi spremni da preduzmete neke rizike, da se promenite ili da se opustite i više zabavljate.

Sa druge strane, perika plave boje koja je u snu na vašoj glavi, i koju vam neko „skine“ i tako vas razotkrije, označava za vas neku nevolju, te ćete najverovatnije biti uhvaćeni u nekoj laži ili pak u prevari.

Sanjati da nosite periku crne boje 

Kada vam je u snu na glavi perika crne boje, to je u javi znak za neku veliku brigu ili tugu koju vi pokušavate da sakrijete od drugih, ili koja se pak desila sasvim neočekivano i pokušavate da se ili prilagodite ili da se oporavite od nje.

 

Kada je perika koju nosite u snu crne boje, a kosa na njoj je duga i vrlo tamna, to označava na javi veoma veliku brigu ili bolest, te što je kosa u perici duža i tamnija, briga je veća a bolest teža.

Sanjati da neko drugi nosi periku 

Ukoliko sanjate da neka osoba koju ne poznajete nosi periku, to znači da imate nekog neprijatelja koga niste svesni i ko će vam u skorije vreme naneti veliku nepravdu i doneti nevolje i neprilike.

Kada u svom snu vidite poznatu ili blisku osobu koja nosi periku, to znači da će vas izdati neko kome jako verujete, i da treba da preispitate svoju preveliku veru u ljude, jer vam nisu svi pravi prijatelji kako ste oduvek smatrali.

Sanjati da vam iz perike opada kosa 

Ukoliko na svojoj glavi u snu nosite periku, i ukoliko vam iz nje opada kosa, to je znak ili neke velike sramote na javi, ili prema nekim tumačenjima može da označava i skoru smrt neke vama bliske osobe ili pak gubitak novca ili posla.

Sanjati da ste izgubili periku ili da vam je neko namerno ukrao 

Ukoliko ste u svom snu izgubili periku, te ste prinuđeni da se u javnosti pojavite sasvim ćelavi, to je znak da će na javi biti ubrzo razotkrivene neke vaše laži ili prevare, te da ćete biti „predmet“ ili podsmeha ili osude od ljudi koji su vama veoma bitni i čije mišjlenje vas može povrediti.

Kada sanjate da vam je neko namerno ukrao periku i neće to da vam to prizna ili da vam je vrati, znak je da imate nekog vrlo opasnog neprijatelja koji ne preza od toga da vas ponizi i povredi, te da ćete biti nepravedno iskritikovani za greške koje niste počinili, ali da nećete imati baš nikakve argumente da sebe odbranite.

Sanjati da od svoje prirodne kose pravite periku za nekoga kome je potrebna 

Kada u snu vidite sebe kako „svojim rukama“ pravite periku za neku odraslu osobu ili za dete koje je bolesno i kome je perika potrebna, to je znak da ćete na javi učiniti neko plemenito ili dobro delo za osobu do koje vam je stalo ili pak za nekoga koga uopšte i ne poznajete.

Ukoliko neko sa radošću prihvati periku koju ste za njega napravili, iako je pak teško bolestan i potišten, znak je da ste u stvarnosti spremni da sebe promenite na bolje i da to pokazujete nekim svojim postupcima, čime pričinjavate sreću onima koji vas vole.

Loading...
loading...