Sanovnik penjati se – šta znači sanjati da se penješ?

Penjanje na javi označava neki napredak i postignuće, te označava nastojanje da se u nečemu pak i istraje i uspe, i može da označava i napor ili trud i zalaganje za ostvarenje nekih ciljeva i neko ili dostizanje „vrha“, ili postizanje i ostvarenje ambicija, ideala, želja i nadanja.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati da se penješ? 

Kada neko sanja kako se u snu penje, saimbolika sna je zavisna od toga da li mu takvo penjanje predstavlja izazov ili napor, te da li se penje sa nekim ciljem ili iz avanture i znatiželje, i sami ili snovi o penjanju ili konkretne situacije sa kojima je ono povezano, detaljnije će biti rastumačeni i analizirani u nastavku teksta koji sledi.

U nastavku teksta saznaćete šta znače snovi u kojima se javlja motiv penjanja.

Sanjati da se u snu vi penjete uz neku uzbrdicu 

Kada ste sanjali da se vi u snu penjete uz neku uzbrdicu, na javi označava da ste osoba koja ima jasno definisane ciljeve, te i da ste vrlo svesni i svojih mogućnosti i potencijala, pa da ste sasvim i organizovani i sigurni u sebe, i da ćete uspeti da uskoro ostvarite veliki uspeh i napredak. 

Sanjati da vidite nekoga ko se penje u vašem snu 

Ako ste sanjali da se neka druga osoba u vašem snu penje uzbrdo, na javi je simbolika takvog sna loša i implicira da ste prenaglili u nekim odlukama i da se kajete što niste bili strpljiviji i niste pak i postupno ostvarivali „korak po korak“, jer možda ne biste imali toliko problema i ne biste se baš toliko kajali, zbog ili propuštenih prilika ili izostanka postignuća i ostvarenja ciljeva. 

Sanjati da se u snu penjete sa velikim naporom 

San u kome vam penjanje predstavlja veliki napor i muku, ima na javi konotaciju da ste osoba ili koja se stalno predomišlja ili koja je sasvim nesigurna u svoje ideje i planove, te sami sebi uvek i stvarate poteškoće i prepreke, jer se previše premišljate, i samo odugovlačite i traćite vreme. 

Sanjati da se penjete sa lakoćom na neke visine 

Ukoliko ste se na neku visinu peli sa lakoćom i vrlo angažovano i spretno, na javi je to simbol ili neke pomoći koju ćete neočekivano dobiti od prijatelja ili saradnika, ili pak neke nove prilike i/ili projekta, koji će vas sasvim obradovati i koji ćete sa nestrpljenjem i vrlo srčano da odradite. 

Sanjati da se u snu penjete uz stepenice 

Simbolika sna u kome ste se vi peli uz stepenice, obično je na javi negativna, i implicira da se vi stalno opterećujete nekim sasvim nevažnim i nebitnim stvarima, te da ste u dilemama i velikim ili nedoumicama ili nemirima, te sami sebi samo komplikujete i otežavate neke stvari, koje biste baš i lako i brzo, mogli da sa malo zalaganja i napora rešite u svoju korist. 

Sanjati da se u snu penjete veoma brzo 

Ako ste sanjali da se uz neku uzbrdicu penjete vrlo lako i brzo, na javi to ima lošu simboliku i implicira da ste osoba koja sve shvata olako i površno, te da uvek birate lakši i kraći put prema cilju, što vas često dovodi do velikih grešaka i do gubitaka i nezadovoljstva zbog neostvarenih ambicija i planova. 

Sanjati da se penjete sporo i da imate neke prepreke u svom penjanju 

Kada ste sanjali da se vi penjete dosta sporo, jer stalno nailazite na neke nove prepreke na svom putu ka vrhu, ima na javi konotaciju da ste osoba koja je i vrlo sposobna i tvrdoglavo uporna, te da što je problem veći i teži, i vaša potreba i želja da ga rešite postaje srazmerno jača, i nikada i niste skloni da se predajete i da posustajete, jer ste sigurni u svoje mogućnosti, i niste neko ko i „gleda iza sebe“, već uvek i u svakoj situaciji „idete pravolinijski“, samo napred i na bolje. 

Sanjati da stalno padate „na dno“ dok se penjete 

Ukoliko ste sanjali da se prilikom penjanja stalno „vraćate nazad“, i padate na dno, te sve morate iz početka, na javi ima značenje da vas uskoro očekuju neki veliki i problemi i prepreke u poslu i u privatnom životu, te da ste „na ivici“ da od svega odustanete, jer shvatate da je za vas borba i/ili previše naporna i teška, ili potpuno uzaludna i nesvrsishodna.

Loading...
loading...