Sanovnik parfem – šta znači sanjati parfem?

Parfem je simbol luksuza, naše želje da budemo unikatni i jedinstveni, te potrebe da se nekome dopadnemo da sebe ulepšamo i da se predstavimo u svom najsjanijem i najboljem izdanju.

Parfemi su u raznim oblicima korišćeni od davnina, te su spravljani od raznih cvetnih esencijalnih ulja, a preteča parfema su bile mirisne kupke od mleka koje je pre svih koristila najlepša vladarka svih vremena, egipatska kraljica Kleopatra.

Nekada su se ljudi u doba renesanse kupali umesto vodom, samo parfemom, te su umesto dobrih i pozitivnih efekata, mirisne note izazivale kontraefekat i otužni miris onih koji su ih na neopranu odeću ili na svoje neokupano telo obilato stavljali.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati parfem? 

Parfem kao motiv u snovima i nije toliko čest kako bi se moglo očekivati, ali zato ima veoma naglašenu i izražajnu simboliku te i obilje značenja i vrlo zanimljivih tumačenja, a pre svega u zavisnosti od toga ko i na koji način tj u kakvom kontekstu i situaciji sanja ovu mirisnu i veoma liksuznu mešavinu. 

Sanjati kako u snu vidite neki omiljeni parfem 

Ako ste u svom snu na polici neke radnje ili na svom toaletnom stočiću, videli omiljenu mirisnu notu, to znači da ćete na javi neku osobu obradovati i lepim gestom ili nekim poklonom koji će je sasvim oduševiti, a kojim ćete joj izraziti veliku zahvalnost za pomoć koju vam je pružila ili za neki vredan savet koji vam je dala.

Takođe, ovakav san se može protumačiti i vrlo „bukvalno“, te značiti da na javi imate već duže vreme želju da kupite upravo parfem koji ste sanjali, ili pak da se ta mirisna nota veoma dobro i intenzivno reklamira, te je sanjate kao posledicu toga što je svakodnevno viđate na bilbordima, u  modnim časopisima ili na TV ekranima.

Sanjati kako u snu na sebe stavljate neki parfem koji volite 

Ukoliko u snu na sebe prskate neki parfem koji vam se dopada, to na javi ima simboliku da imate nekog ko vam se tajno već dugo dopada, ali nemate hrabrosti da mu izjavite ljubav, te sa njim još uvek samo „bezazleno koketirate“ i trudite se da privučete njegovu ili njenu pažnju tako što ćete se prikazati u najlepšem svetlu i u svom najboljem izdanju.

San u kome stavljate na sebe svoj omiljeni parfem, može da ima i simboliku vaše tajne želje za boljim i luksuznim životom ili bogatstvom, te da imate u planu da se više potrudite kako biste se u svakom životnom polju ostvarili i postali uspešni i zadovoljniji sobom.

Sanjati kako u snu na sebe prskate parfem čiji vam se miris ili „podton“ uopšte ne dopada 

Ukoliko sanjate da na sebe stavljate neki parfem koji vam se ne dopada, te vam on izaziva otužan miris i čini da vam bude muka, to je na javi znak da vam je dosta svakodnevnih i trivijalnih stvari i problema sa kojima se svakodnevno borite, te da ste rešeni da se promenite i da pokušate da sebi obezbedite neki bolji i lagodniji život.

Nekada ovakav san može da označava i vaše duboko nezadovoljstvo na javi, bilo poslom ili pak vašom zaradom ili emotivnim i porodičnim odnosima, te da nekome ko ima više od vas veoma zavidite i da žarko želite da zauzmete tuđe mesto i da živite nečiji drugi život koji vam se čini ili savršen ili sasvim nedostižan.

Sanjati da mirišete neki parfem 

Kada u snu uzimate neki parfem ili više njih kako biste ih pomirisali, te vam se ni jedna mirisna nota ne dopada, to je na javi znak da ste vrlo razmažena, hirovita ili prezahtevna osoba, koja u suštini i ne zna šta tačno želi u životu, a pre svega zbog nezrelosti ili neiskustva.

Takođe, san u kome mirišete parfem kako biste pronašli onaj koji vam najviše odgovara, može da ima na javi jasnu konotaciju da ste vi veoma sitničava osoba koja svemu ili svakome uspeva lako da nađe neki nedostatak ili manu, te da ste veliki perfekcionista kako u poslu, tako isto i u izboru vaših emotivnih partnera ili prijatelja i poznanika.

Ako vam se u snu dopada svaki miris koji ste pomirisali, to znači da ste na javi vrlo pomirljiva i druželjubiva osoba, ali i da ste pritajeno skloni da druge koristite kako biste se visoko izdigli na društvenoj lestvici ili kako biste postali popularni, bogati ili pak ostvarili neke svoje snove ali bez imalo rada, zalaganja ili truda.

Sanjati da ste razbili veoma skupocen parfem 

San u kome ste sasvim slučajno razbili bočicu veoma skupocenog parfema, a zbog čega vam je žao i razmišljate kako da nadoknadite štetu, simboliše da ste u zbilji vrlo svesni sebe, te da iako nemate onoliko koliko imaju drugi, niste neskromni ili zajedljivi, te ste sasvim prizemni i vama je vaš život sasvim „dobar i zadovoljavajući“, te vi ne težite da se pretvarate da ste neko ili nešto što niste u realnosti. 

Sanjati da ste prosuli neki parfem 

Ukoliko ste u svom snu prosuli neki parfem, simbolika sna je vrlo različita a u zavisnosti od toga da li je to parfem koji vam se dopada ili ne, te da li ste ga prosuli sasvim slučajno ili ste pak tako nešto uradili svesno i namerno.

Dakle, ako ste u svom snu sasvim slučajno prosuli parfem koji vam se veoma dopada i koji duže vreme želite da kupite, na javi to po pravilu znači da ste izgubili nadu u bolju budućnost, ta da ste sasvim bezvoljni i nezadovoljni brojnim aspektima svog života.

Međutim, ako ste parfem prosuli namerno, a da vam se on pri tome jako dopada, to znači da ste na javi spremni da se odreknete luksuza i uživanja, te da ste vrlo zrela i odgovorna osoba koja se veoma trudi i koja je svoj rad i vrednoću potčinila dobrobiti drugih i koja se bori za svoj najbliže.

Kada ste u snu prosuli sasvim slučajno ili pak namerno, onaj parfem koji vam se ne dopada, znak je da ste na javi spremni da se promenite na bolje i da svoj dosadašnji poslovni ili privatni život podredite sebi, a da pri tome ne obraćate pažnju na nečije tuđe zlurade komentare ili ogovaranje.

Loading...
loading...