Sanovnik paprika – šta znači sanjati paprike?

Svima je dobro poznato da je paprika povrće puno vitamina i da se u ljudskoj ishrani koristi u raznim oblicima i pripremljena na razne načine, ali je malo kome poznato da je ovo povrće vrlo čest motiv u snovima, a koji ima vrlo izrazitu simboliku, i koji se u raznim situacijama tumači sasvim različito. 

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati papriku? 

Iako bi se na prvi posled moglo zaključiti da papriku sanjaju one osobe koje je ili beru ili od nje pripremaju zimnicu i tako im je na javi „stalno pred očima“, na veliko iznenađenje tumača snova, paprika je vrlo čest motiv i u raznim situacijama ima vrlo raznovrsna značenja i simboliku.

Zavisno od toga da li ste sanjali crvenu, zelenu ili žutu papriku; kao i da li je paprika bila slatka ili ljuta; te da li ste u sni brali ili jeli papriku, značenja i zumačenja najrazličitijih snova biće još bliže opisana u narednim redovima ovoga teksta.

Sanjati da vi lično berete papriku 

Kada u snu berete papriku, bez obzira na to da li je ona zrela ili „zelena“, te nevezano za njenu boju ili veličinu, na javi simboliše vrlo loš predstojeći period u vašoj porodici ili pak na poslu, te velike nesuglasice, svađe i probleme koje ćete vrlo teško rešiti i koji će vas lično dugo mučiti.

Vrlo je moguće da san u kome vi berete paprike, označava neku vašu krivicu ili pogrešku na javi, a zbog koje imate pomenute probleme ali vam kajanje ne može mnogo pomoći da vas drugi lako shvate i da vam oproste.

Sanjati da sadite papriku 

Ukoliko u svom snu vi lično sadite papriku, to znači da ćete ili otići od kuće i početi da živite samostalno, ili da ćete „uploviti“ u bračne vode te živeti sa svojim bračnim partnerom.

Sadnja paprike simbol je nekog novog početka i velike životne promene, bilo dobre ili loše, ali je važno napomenuti da je promena sasvim neminovna i da treba da je očekujete i da joj se što bolje prilagodite i da je kao neminovnost i prihvatite.

Sanjati da jedete slatku ili ljutu papriku 

Ukoliko sanjate da jedete papriku, bilo u „sirovom“ ili u nekom „obrađenom“ obliku, znak je da ste osoba koja nije spremna ni na kakve kompromise, i da umete da se izborite za sebe, posebno kada ste svesni da ste u pravu.

Kada u snu jedete ljutu papriku, te u tom i uživate i prija vam „osećaj ljutine“, znači da ste osoba koja voli i uživa u novim stvarima, koja voli uzbuđenja, izazove i nove avanture te da ste veoma nemirnog duha i da ste sasvim „nestalni“ i „neuhvatljivi“.

Međutim, u nekim tumačenjima snovi u kojima jedete ljutu papriku i onda je „ispljunete“ jer vas je veoma „oljutila“, simbolišu brige i velike probleme, kao i neku ljutnju, izdaju, neverstvo ili loš period po vas i vaše najbliže osobe.

Sanjati slatku papriku koja je vrlo jedra i lepa 

Ako u svom snu vidite ili jedete slatku papriku koja je „mesnata“, jedra i vrlo lepa, to znači da ste vrlo dobrog zdravlja i da ćete u narednom periodu ostvariti velike poslovne uspehe ili ćete dobiti potomstvo ukoliko ste u braku. 

Sanjati sušenu papriku 

Sušena paprika u snovima ima više značenja i tumačenja, ali je najčešće simbol lošeg zdravlja i nekih velikih briga koje će vas ubrzo zadesiti.

Takođe, sušena paprika označava i vašu nemoć, nemogućnost da se fokusirate na svoje obaveze, nepoverenje prema emotivnom partneru ili prema prijateljima, ili pak neku brigu zbog novca ili lošeg zdravlja koje vas muči.

Sanjati kako pržite ili kuvate papriku i spremate od nje obrok 

Snovi u kojima pripremate papriku za obrok, označavaju vašu spremnost da se sa nečim suočite, kao i da se borite za sebe i svoje najbliže i da se sa svim problemima „uhvatite u koštac“.

U suštini, ovakvi snovi treba da vas podstaknu na opreznost, ali i da vam daju veću snagu da se sa nevoljama izborite, jer su one prolazne i nakon svega vas čeka vrlo lep i srećan period.

Sanjati kako spremate zimnicu ili turšiju od paprike 

Vrlo je moguće da je san u kome spremate zimnicu od paprike, odraz vaših razmišljanja o stvarnoj pripremi zimnice po nekom novom receptu, ii rezultat celodnevnog traženja najboljih plodova na lokalnoj pijaci ili u marketu.

Sa druge strane, snovi u kojima se od paprike spravlja zimnica, mogu da budu simbol ili vašeg velikog rasipništva ili nesposobnosti da pravilno raspolažete zarađenim novcem, te mogu značiti da ćete ubrzo zapasti u velike finansijske poteškoće ili da ćete osiromašiti.

Sanjati paprike koje su crvene boje 

Iako je na javi crvena paprika najbogatiji izvor vitamina C, u snovima ovakav plod ima vrlo lošu simboliku, te znači da ste osoba koja je puna pritajenog besa ili ljutnje, i da ćete se veoma uskoro sukobiti sa nekim prijateljem, saradnikom ili sa partnerom, te da ćete u afektu izreći vrlo ružne ili uvredljive reči.

Vi ste prema simbolici ovog sna, osoba koja nije u stanju da prihvati savete i da se „spusti na tlo“, te se uvek od svega „ograđujete“ i nastupate veoma nepromišljeno i dopuštate sebi da vas povedu i zavedu agresivnost i nagoni, pa u nekim situacijama možete da imate i nasilničke ispade ili pak probleme sa zakonom.

Sanjati paprike koje su zelene boje ili pak paprike koje nisu dovoljno „sazrele“ 

Zelena paprika je u snu simbol pozitivnih i vrlo velikih promena „na bolje“ u zbilji, te vaše lične težnje da ispravite neke svoje greške i da svoj život promenite u potpunosti.

Sa druge strane, sanjati papriku koja je zelena, u smislu nedovoljne zrelosti, simbol je vašeg dosta nezrelog i detinjastog ponašanja, impulsivnosti i tvrdoglavosti, te i grešaka koje vam nikako i ne priliče, ali koje vi niste u stanju da sagledate jer za sebe mislite da uvek postupate ispravno.

Sanjati paprike koje su žute boje 

Paprika žute boje u snu, simbolizuje veliki rad i trud koji će vam na javi doneti očekivane uspehe i pozitivne rezultate, te da ćete biti veoma zadovoljni što se vaša uložena energija i vreme koje ste potrošili isplatilo na najbolji mogući način.

Loading...
loading...