Sanovnik pacov – šta znači sanjati pacova?

Pacov na javi simboliše neku vrstu štete, lukavstva, velike propasti, problema ili nevolja koje se nekoj osobi mogu dogoditi.

Sa druge strane, pacovi su životinje koje prenose razne zarazne bolesti, te mogu ugroziti zdravlje ljudi, i simbolisati bolesti, patnje, očajanje, bolove ili čak i smrt.

Međutim, u nekim zemljama sveta, pacovi su hrana za ljude, dok u nekim drugim imaju „status“ svetih životinja koje se nikako ne smeju ubijati i koje se smatraju „božanskim bićima“.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati pacova? 

Iako zvuči po malo neverovatno, pacov jeste jedan od najčešćih motiva koji se sreće u ljudskim snovima, te ga znatno češće sanjaju žene i deca, a najverovatnije zbog podsvesnog straha od ovih životinja koji se „projektuje“ sa jave u snove.

Značenje i tumačenje snova u kojima se sreću pacovi kao osnovni simbol nečega što nekoga plaši ili muči, biće detaljnije opisani i objašnjeni u nastavku datog teksta.

Sanjati kako u svom snu vidite jednog ili više pacova 

Kada u svom snu vidite pacova, na javi je to simbol da ste vrlo opterećeni nekim brigama i vrlo velikim problemima, te da vas očekuje jako nepredvidiv i turbulentan period u kome ste sasvim prepušteni sami sebi i vaš uspeh zavisi od vašeg truda i požrtvovanja.

Ukoliko u svom snu vidite veliki broj pacova koji su se oko vas „razmileli“ ili koji su vas sasvim „opkolili“, na javi je takav san znak da ste u strahu od nekih velikih i važnih odluka, te da ste vrlo nepoverljivi prema saradnicima i partnerima sa kojima radite, jer ste svesni njihovog vrlo velikog lukavstva i dvoličnosti, te želje da vam preotmu poziciju ili da prisvoje vaše ideje. 

Sanjati kako vas je u snu ujeo pacov 

San u kome vas je pacov ujeo sasvim neočekivano, te ste osetili bol i strah, a da vi njega uopšte niste pokušali da napadnete ili ubijete pre toga, u realnosti označava vaše razočarenje nekim koga ste smatrali velikim prijateljem, a ko vas je olako izdao i ko je postupio prema vama nepravedno i loše, te se zbog toga osećate vrlo tužno, ljutito i iznenađeno u isto vreme.

Sa druge strane, ako vas u snu ujede pacov u samoodbrani, odnosno kada ste vi njega prvi napali ili ste pokušali da ga ubijete i povredite, na javi je taj san simbol da ste prema nekome vi bili vrlo nepravedni i da možete očekivati da će vam se ta osoba osvetiti, te da neće prihvatiti vaša iskrena izvinjenja i kajanje, već će vas vrlo namerno sabotirati, provocirati i unižavati vam ugled. 

Sanjati kako vam je pacov ušao u kuću 

Ukoliko vam je u snu u kuću ušao pacov, a vi pokušavate da ga isterate ili ste u velikom strahu da će vam naneti neku veliku i nemerljivu štetu, na javi je takav san simbol da ste okruženi osobama koje vam ne žele dobro, i da pazite sa kime se družite i koga vi puštate u svoj život ili simbolično „na svoja vrata“, te takođe može da implicira na javi i neku veliku štetu i gubitak novca, te bolest i nevolje koje će vas uskoro zadesiti.

Sa druge strane, ako vam je u snu kuća puna pacova, i vi ne znate kako da se sa njima izborite jer ne uspevate da ih oterate, to u zbilji ima konotaciju vaših prevelikih briga ili nagomilanih velikih problema, a koji nikako ne uspevaju da se razreše, te da ćete vi zbog svoje nepažnje ili lakomosti  upasti u dugove, ili da ćete ostati bez posla i doživeti neki veliki emotivni ili bračni „brodolom“. 

Sanjati kako u snu ubijate pacova 

Kada sanjate da ubijate pacova koga ste dugo pokušavali da „ulovite“, na javi simbolizuje da ste uspeli da nadvladate neke sopstvene strahove i podsvesne ili unutrašnje nedoumice, te da ste sada spremni da se sasvim ravnopravno borite sa lukavim i podlim osobama, ali pošteno i pravično, te bez potrebe da se „spuštate na njihov nivo“.

Prema nekim drugim tumačenjima, isti san može da implicira da ćete na javi imati veliku štetu i da ćete biti opljačkani ili pak izmanipulisani i prevareni, te da vi treba da se pričuvate osoba koje vas okružuju i koje vam se lažno predstavljaju kao prijatelji. 

Sanjati kako ste se u snu pretvorili u pacova 

Kada ste se u svom snu vi pretvorili u velikog pacova, na javi je to simbol da ste postali spremni da se sa nekim ljudima i njihovim delima otvoreno suočite, te da ste i vi osoba koja će da bude ili spretna ili sposobna da iskoristiti svoje lukavstvo i domišljatost, kako biste im „doskočili“ i da ste uistinu postali svesni da ste dovoljno jaki da se izborite za sebe, i da se olako nikada ne predajete na milost i nemilost drugima koji su od vas u svakom smislu lošiji ljudi. 

Sanjati da vam je u snu pacov kućni ljubimac ili prijatelj 

Ako ste se u svom snu ili sprijateljili ili vam je pacov postao kućni ljubimac, na javi je to simbol vaše spremnosti da nekim osobama koje su vas oštetile ili izneverile u ličnom ili poslovnom polju pružite novu šansu, te da ste sposobni i spretni da njihovo lukavstvo prepoznate i da ga ukoliko bi bilo potrebno, „preokrenete“ u sopstvenu korist. 

Sanjati da vidite u snu mrtvog pacova 

San u kome vidite nekog mrtvog pacova, bez obzira na to da li ste ga vi ili neko drugi ubili, ili je pak on uginuo sam, simbolizuje na javi da ste odlično procenili neku osobu koja vam dugo „radi iza leđa“, te da ste spremni da se sa njom suočite i da joj ne dozvolite da vam pod maskom vrlo iskrenog prijatelja nanese neku štetu ili vam učini bilo kakvo zlo i uplete vas u neke nelegalne ili nemoralne radnje i probleme. 

Sanjati kako pacov beži od vas i kako vas se plaši 

Kada sanjate da pacov u snu od vas beži i da vas se jako boji, na javi je taj san vrlo loše ili dosta negativne simbolike, te označava vašu preveliku naivnost i lakovernost i preveliko poverenje koje imate u ljude oko sebe, te da ćete u bliskoj budućnosti biti suočeni sa nekim velikim nevoljama, a koje su posledica vaših pogrešnih odluka i nespremnosti da na vreme odreagujete na neke spletke i podlosti koje vam je neko kome ste verovali priredio. 

Sanjati pacova koji je crne boje 

Ukoliko u snu vidite pacova koji je crne boje ili neke druge tamne nijanse, na javi je to simbol da vas očekuje period vrlo velikih problema i nevolja, te da će on potrajati i da će da „zahvati“ skoro svaki aspekt vašeg života, i da ćete biti u velikim i dugotrajnim kako finansijskim, emotivnim ili zdravstvenim problemima, tako i u nekim gubicima koji se tiču prijatelja ili članova porodice. 

Sanjati pacova koji je bele boje 

Ako je u vašem snu pacov koga ste videli bio bele boje, na javi je to simbol vrlo dobrog narednog perioda koji je pred vama, te da vas očekuju veliki uspesi, rešenje problema i briga, i vreme puno mira, sreće, ljubavi i harmonije u svakom polju života. 

Sanjati pacova sa crvenim očima 

Ako je pacov u vašem snu imao izrazito crvene oči, te vas je njima uporno gledao, i vi ste se ili osetili uplašeno ili nemoćno, te vas je takav strah „paralisao“, na javi ćete se vi verovatno ubrzo suočiti sa nekim svojim velikim neprijateljima, sa sukobima, pretnjama ili svađama, te da treba da se čuvate zlonamernih ljudi, bilo kakvih neizvesnih situacija, kao i povreda i zaraznih bolesti.

Sanjati da postavljate otrov ili „zamku“ za pacove 

Kada u svom snu postavljate otrov za pacove, a kako biste se ovih štetočina zauvek rešili, na javi je takav san simbol prosperiteta, dobitaka, sreće i napretka, jer ste uspeli da se rešite nekih velikih teškoća i nevolja, te ste okrenuli leđa ljudima koji su vas iskoristili ili izneverili.

Ukoliko ste pak u svom snu postavili klopku ili zamku za pacove, to simbolizuje da ćete ili biti ubrzo pokradeni ili da treba da se pripazite osoba koje su na vas ljubomorne ili vam vrlo zavide na vašem uspehu i sreći, te će pokušati da vam svojim uplitanjem i zlobom naruše mir i radost.

Loading...
loading...