Sanovnik orah – Šta znači sanjati orahe?

Orah je na javi simbol plodonosnog rada, berićeta, uspeha, bogatstva, stabilnosti, čvrstine i velike ili pak čvrstine duha ili nesalomivosti, te označava i uživanje u plodovima sopstvenoga rada i truda i bogatstvo koje je stečeno zalaganjem i naporom, i u koji je uložena energija i velika volja i znanje.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati orahe?

Snovi u kojima se „vide“ orasi, nisu toliko česti ali im je simbolika jako izrazita i dominantna, te zavisi od toga da li neko orahe skuplja ili rasipa, da li ih bere ili „krca“, da li od njih nešto pravi ili uzaludno prosipa plodove i tako gubi svoju snagu i stečene resurse.

U nastavku ovog teksta biće detaljnije objašnjene razne situacije u kojima je orah preovladavajući motiv, te će biti obrađena tunačenja i „prenesena“ značenja takvih snova.

Sanjati kako u snu vidite orahe

Kada u svom snu vidite orahe, na javi je takav san simbol vašeg vrlo lepog perioda u skorijoj budućnosti, te velike sreće i promena „na bolje“ na svim poljima u životu.

Sanjati orahovo stablo puno plodova

Ako je stablo oraha u vašem snu puno lepih i krupnih plodova, na javi to simbolizuje da vas na javi ubrzo očekuje skoro rešenje problema koje imate, a takođe može da označava i brak, potomstvo ili novčani i emotivni prosperitet.

Sanjati kako u svom snu berete orahe

Ukoliko u snu berete orahe sa stabla, to u zbilji znači da ste vrlo zadovoljni svojim sadašnjim poslovnim ili privatnim životom, te da vas i ubuduće očekuje vrlo dobar period pun sreće, mira, uspeha, blagostanja i harmonije na svim životnim aspektima.

Sanjati kako „krcate orahe“

Kada u svom snu „krcate“ orahe, to simbolizuje na javi neku skoru svađu sa partnerom ili sa saradnicima i da vi treba da se preispitate da li ste pogrešili kao i da pokušate da sukobe rešite mirnim putem.

Sanjati da ljuštite odnosno čistite orahe od ljuske i odvajate „jezgro“

San u kome ljuštite orahe i „odvajate“ ljusku od jezgra, znači na javi obično period uspeha i sreće na svim poljima, te da vas očekuje period uživanja u „plodovima“ sopstvenog rada i zalaganja.

Sa druge strane, isti san na javi može da označava da ste vi veoma tvrdoglava osoba koja nije baš često spremna na kompromise, te da ako se ne promenite možete dođi u sukobe sa autoritetima ili sa prijateljima i članovima porodice.

Sanjati kako jedete orahovo jezgro

Kada u snu jedete orahe, taj san označava na javi da vas uskoro očekuje neko novo i lepo poznanstvo ili da ćete doživeti veoma lepo i pozitivno iznenađenje, te dobiti poklon ili naslediti neki veliki novac.

Međutim, prema nekim drugim tumačenjima istog sna, može se dogoditi da vas neko ko vam je na javi blizak ili ogovara ili da vas osramoti i ponizi u očima drugih ljudi, te ćete biti vrlo povređeni i ozlojeđeni i imati potrebu i želju da se osvetite za nepravdu koja vam je učinjena.

Sanjati kako bacate orahe ili kako njima nekoga „gađate“

Ukoliko u snu bacate orahe koje ste prethodno sakupili ili pak nabrali, na javi to označava vrlo dobre ili lepe vesti i neku novu emotivnu vezu ili poznanstvo koje će vam doneti nova i dugoročna prijateljstva.

Sa druge strane, ako vi orahe koje ste prikupili iskoristite da gađate neku osobu i uspevate da je svaki put i „pogodite“, takav san implicira da će vam ta osoba na javi biti budući veoma odan prijatelj ili pak vaša „srodna duša“ sa kojom ćete ostvariti emotivnu vezu ili brak.

Sanjati kako „sakupljate“ orahe koji su opali sa stabla po zemlji

San u kome vi sa zemlje „sakupljate“ opale orahe, obično na javi znači da vas očekuju dobra sreća i baš veliki uspeh u poslu, te da ćete imati period dobrog zdravlja i emotivne stabilnosti, kao i da je moguće ili neko skoro putovanje ili pak poslovni napredak i povećanje zarade.

Sanjati da je orah suviše tvrd i da ne uspevate da ga „skrcate“

Ako sanjate da nikako ne uspevate da skrcate orah jer je on tvrd „kao kamen“, znači da ste vi na javi vrlo nerealni u svojim očekivanjima i ambicijama, te da sebi sami uvek uspevate da zakomplikujete poslove ili privatni život.

San implicira da je potrebno da se suočite sa svojim realnim sposobnostima, te da sve probleme i velike prepreke rešavate postupno, a kako biste pak i uspeli da ostvarite željeni cilj, i kako se ne biste „izgubili“ u svojim prevlikim planovima i željama.

Sanjati kako jedete orahe sa ljuskom

Kada u svom snu jedete neoljuštene orahe tj orahe u ljusci, to u zbilji implicira da ste vi puni pozitivnih razmišljanja, planova, volje i energije, te da što su plodovi krupniji i brojniji, odnosno što ih više uspete da pojedete u snu, to će vaš uspeh i napredak da bude veći i „otvoriće“ vam se sasvim nove mogućnosti da iskažete svoje potencijale i da iskoristite sva svoja znanja, te da ukazane šanse vi baš nikako ne smete da propustite ili da ih olako shvatite.

Sanjati da ste slučajno zgazili na orah

San u kome ste sasvim slučajno nagazili na orah, na javi ima simboliku koja je veoma negativna i koja pak označava da ćete se u nekoga veoma razočarati, te i „najavljuje“ vašu skoru veliku propast ili „rasipanje“ svih vaših nada i očekivanja, što će vas učiniti vrlo tužnim i nesrećnim.

Sanjati „samlevene orahe“

Ukoliko sanjate da vidite „samlevene“ orahe, to na javi označava da će se i neki vaši problemi vrlo ubrzo „usitniti“, te da ćete nekome da vratite dugove koje imate, ili da ćete pak nekoga iskreno da posavetujte, te da nekome pozajmite pare ili da mu na neki drugi način pomognete u nevolji koja ga je zadesila.

Sanjati tortu ili drugu poslasticu sa orasima koju jedete

Kako se i na javi plod oraha koristi za pripremu raznih slatkih đakonija, kada vi pak sanjate da u svome snu i jedete tortu ili kolač od oraha, u realnosti to simbolizuje da ste u nekim velikim neprilikama ili da ste u nedoumici kako da se postavite u nekoj situaciji, te na koji način da najbolje rešite neki problem koji imate.

Tumačenje ovog sna vrlo često implicira da ste sami sasvim izgubljeni i da niste u stanju da bez nečijeg saveta ili pomoći uspešno prebrodite neke nevolje, jer ako nikoga ne poslušate i uradite „po sopstvenom nahođenju“, postoje velike šanse da pogrešite i da se kajete zbog svoje tvrdoglavosti i lakomislenosti.

Kada sanjate da neko drugi jede tortu od oraha koju ste vi umesili, to na javi simboliše nekakav vid skore baš velike i dobre prilike koja će vam se ukazati, te označava vaš veliki napredak i uspeh u poslu, ali pod uslovom da se veoma potrudite i da ne budete lenji ili nepromišljeni, te da ne ispoljite pohlepu ili da se ne „zanesete“ svojim bogatstvom ili prosperitetom koji ostvarite.

Sanjati da je orah koji ste „skrcali“ vrlo lepog i bogatog jezgra

Ukoliko su u vašem snu orasi koje ste „skrcali“ vrlo lepog i bogatog „sadržaja“, te im je jezgro baš zdravo i ukusno, na javi taj san označava da vas očekuju uspeh i bogatstvo, te da se veoma radujete što ste uspeli da se ostvarite u nekom poslu, kao i da ste svoje znanje i trud znali da pametno uložite u nešto što vam se veoma isplatilo.

Sanjati da nekome prodajete ili poklanjate orahe

San u kome vi nekome poklanjate orahe označava da ste na javi osoba koja je vrlo poštovana i ugledna, te da sve što dobijete umete uvek i nesebično i da podelite sa drugima, kao i da se nikada u postizanju ciljeva ne služite prevarama i lažima, i da ste zbog toga vrlo cenjeni kod svojih nadređenih ali i kod osoba koje su vam poznanici ili bliski prijatelji.

Sanjati kako od nekoga dobijate puno oraha

Kada u snu od neke osobe dobijete na dar puno lepih i krupnih oraha, na javi to simbolizuje neki vrlo loš događaj ili period koji vam sledi, te da će vas verovatno neko prevariti ili vas izdati, i da treba da se vrlo pričuvate laži i zlih ljudi, kao i ogovaranja koja će vam narušiti ugled i „ukaljati“ čast.

Sanjati da je orah koji ste skrcali sasvim suv ili je „crvljiv“

Ako je u vašem snu orah koji ste „skrcali“ sasvim crvljiv, to označava na javi da će vas uskoro zadesiti nekakva obmana ili velika prevara, te da ste okruženi vrlo pokvarenim i podmuklim ljudima i da ne treba svakome da verujete i da se u svakoga „uzdate“.

Sa druge strane, ako je orah koji ste u snu „skrcali“ sasvim prazan ili suv, na javi simboliše da ćete dobiti lepe i dobre vesti, te da će da vam „urode plodom“ vaša velika zalaganja, naporan rad i uloženi trud.

Po nekim drugim tumačenjima, san u kome je unutrašnjost oraha prazna ili suva, implicira na javi da se vi morate paziti da vas neko ne prevari, te da zbog svoje lakomosti ne ostanete bez novca ili da vas neko ne pokrade ili sebično „prisvoji“ vaše ideje i planove.

Loading...
loading...