Sanovnik operacija – šta znači sanjati operaciju?

Operacija je medicinska procedura koja služi da se nekome spase život ili da mu se „otklone“ neki znatni simptomi i rizici koji su uzrok bolesti ili patnji, te na javi u isti mah simbolizuje i neku vrstu neophodnosti ali i straha od ishoda i neizvesnost od „preživljavanja“ preduzete intervencije.

Iako je operacija simbol nečije svesti da je nešto nužno i neodložno, te da po pravilu ima pozitivan učinak na sam život i da donosi ozdravljenje, sam osećaj koji ima neka osoba koja treba da se datom rizičnom ili teškom operativnom postupku podvrgne.

Ili pak ljudi koji su toj osobi bliski i koji takođe strepe za krajnji rezultat, čini da je simbolika ovakvog potupka u velikoj meri neizvesnost, strepnja, nadanje u nešto baš dobro, te istovremeni podsvesni strah i bojazan da li će na kraju sve da se odradi „kako treba“ i da li će da postoje neke neželjene trajne ili privremene posledice pomenutog „čina“, a koji obavlja stručno lice.

Sa druge strane, termin operacija se može odnositi i na neke matematičke probleme, računarske radove ili pak postupke koji se uopšteno sprovode sa ciljem ostvarivanja nekih rezultata, ali se i u snovima ipak operacija, najčešće i odnosi na pomenuti postupak koji se obavlja od strane lekara, te baš u medicinskim ustanovama i u opštoj ili u lokalnoj anesteziji.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati operaciju?

Snovi u kojima je dominantan motiv operacija, imaju veoma raznovrsna tumačenja i simboliku na javi, te se odnose na želju za uspehom i pozitivnim rezultatima, te istovremeno označavaju i neki osnovan strah ili podsvesnu strepnju za ostvarenje ispravnih i dobrih ishoda, kao i nadu i želju za nečim što je dobro, te i nečim što se sa zebnjom iščekuje i čiji je krajnji manifest potpuno nepoznat i neizvestan.

Sanjati kako u snu gledate neku operaciju

Ukoliko vi u svom snu vidite ili sam postupak neke operacije, ili pak sanjate da gledate samu operacionu salu sa jakim svetlom i sa uniformisanim i užurbanim medicinskim osobljem koje nekoga operiše, na javi je taj san simbol da vas lično ili pak nekoga od članova vaše porodice u skorije vreme mogu da „pogode“ neki ozbiljniji zdravstveni problemi.

Zato može biti da je potrebno da odete na preventivne ili na kontrolne lekarske preglede, te da budete oprezni kada je u pitanju vaše zdravlje ili zdravlje vaših najmilijih, te da se pak ili pričuvate nekih potencijalno rizičnih situacija ili da budete oprezniji u saobraćaju ili ukoliko pak radite na poslovima koji su „opasni“ i koji zahtevaju dodatne mere predostrožnosti.

Sanjati kako ste vi osoba koja se u snu operiše

Kada sanjate da ste vi osoba koja treba da se podvrgne nekoj operaciji, jer ste već duže vreme bolesni ili imate neke izražene tegobe koje treba da se intervencijom u bolnici uklone, a pri tome osećate i u snu ili veliki strah za svoj život, ili vas plaši čitava procedura koja sledi, na javi simbolizuje da ste previše ili vrlo nepotrebno opterećeni nekim potpuno nevažnim događajima i brigama, te da treba da se opustite i da više verujete u sebe i u svoje sposobnosti i potencijale, te da ćete sve nadolazeće probleme sasvim lako i brzo da savladate i da vam sledi vrlo harmoničan i miran period koji je pun sreće i blagostanja.

Sa druge strane, pretpostavka je i da pomenuti san najčešće sanjaju one osobe koje i u realnosti treba da se operišu, te da se svi njihovi podsvesni strahovi sa jave prenose i u snove i da pak one vrlo mnogo i baš izraženo strepe i za svoj „opstanak“, te i za eventualni postoperativni oporavak i komplikacije koje mogu da im se dogode.

Sanjati da se neko koga na javi poznajete ili ne poznajete u snu nalazi na „operacionom stolu“

San u kome neka vama poznata ili nepoznata osoba treba da ide na operaciju, a vi sami osećate neki vid strepnje ili straha od „krajnjeg ishoda“, na javi simbolizuje da ćete ubrzo da se suočite sa nekakvim vrlo negativnim okolnostima ili problemima, a koje će da vam prouzrokuje neko drugi ko se promenio i koga više „ne prepoznajete“, te da su neke osobe u koje ste imali veliko poverenje i koje su vam bile oslonac, postale vrlo sebične i trude se da vas na svaki način izmanipulišu radi svoje sopstvene koristi, te da su im vaša mišljenja ili kritike sasvim nevažne i da niste u stanju da im „otvorite oči“ i da ih iskrenim savetima vratite na „pravi put“.

Međutim, isti san prema nekim drugim tumačenjima može da simbolizuje na javi i neki teži zdravstveni problem ili nevolju u kojoj će se naći neko vama blizak ili pak neko od članova vaše uže porodice, te da će da vas okupiraju velike brige i da ćete da strahujete za nečiji život ili budućnost u širem smislu reči.

Sanjati da ste vi hirurg koji treba da nekoga operiše

Ako sanjate kako u svom snu vi lčno treba da nekoga operišete, a da pri tome niste stručni za takav vid poduhvata, te da ste u strahu da ćete da toj osobi ugrozite život, na javi simbolizuje da ste veoma jaka osoba koja je svesna svojih potencijala i koja uprkos brojnim obavezama i poslovima, uvek ima vremena da se svojim dragim prijateljima ili saradnicima nađe „pri ruci“.

Takodje i da svakome pomogne bez obzira na to što vama lično niko ne izlazi u susret kada ste vi sami u nekoj vrsti nedoumica ili problema, te da to samo pokazuje „veličinu“ vaše ličnosti i vašu plemenitost i velikodušnost prema svima kojima možete da nekad pomognete.

Sa druge strane, pomenuti san može na javi da ima i neku vrlo negativnu konotaciju, te da pretpostavlja da se vi ponašate kao neko ko se u sve razume i ko je za sve sposoban, pa iako nemate ni dovoljnu vrstu znanja ili umeća i iskustva, vi ste veoma nadobudna i prepotentna osoba koja „sve najbolje zna“ i kojoj se ne sme pronaći nikakva mana ili zamerka.

Skloni ste da se veoma lako uvredite i osobe iz vašeg ili privatnog ili poslovnog okruženja smatraju da ste veoma „teški“ za svaki vid saradnje i nekakvog odnosa u najširem smislu te reči.

Loading...
loading...