Sanovnik ogledalo – šta znači sanjati ogledalo?

Ogledalo je na javi simbol spoznaje sopstvene ličnosti, te „pogled“ u sebe i podsvesne strahove, emocije ili brige, i sinonim je za ono što neko u suštini jeste ali ne uspeva da sebi prizna, te da i prihvati sve svoje vrline i mane, i da se sa sobom „suoči“ i da shvati suštinu i celinu svog bića.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati ogledalo? 

U snovima je ogledalo dosta čest i vrlo je implikativan motiv, a njegova simbolika umnogome i zavisi od toga kako se ono u snu vidi i doživljava, te da li je lik u ogledalu „jasan“ ili je „mutan“, da li je u snu ogledalo prljavo ili čisto, ili je pak razbijeno ili „celo“, pa su tumačenja ovakvog sna ili pozitivna ili negativna, a što će i biti detaljnije objašnjeno, u nastavku datog teksta.

Sanjati da vi u snu vidite neko ogledalo 

Ukoliko ste sanjali da u snu vidite ogledalo, ali se u njemu ne ogledate, ima na javi značenje da se nečega bojite i da vas u životu neke prepreke ili pak osobe iz vašeg okruženja sputavaju, i da ste i zabrinuti i podsvesno strahujete od svoje budućnosti, i od toga da li ćete uspeti da se ostvarite i da postignete neke svoje namere i ciljeve.

Po nekim tumačenjima ovog sna, on implicira da imate velike probleme u komunikaciji sa onima koji su vam bliski ili sa kojima sarađujete, te da ste skloni da se olako upuštate u rasprave i svađe, a koje pak „nikuda ne vode“, i koje vam samo troše energiju, i vrlo vas frustriraju i iscrpljuju.

Sanjati da se vi u snu ogledate 

Ako ste sanjali da se ogledate u snu, to označava da pokušavate na javi da se suočite sa sobom, i/ili da imate želju da shvatite neke događaje ili odnose na pravi način, te da možda podsvesno ili jako patite zbog nečega ili da ste nespremni da prihvatite neke okolnosti u kojima ste se našli.

Takođe, san u kome se vi ogledate može često da ima lošu konotaciju, te da označava da ćete vrlo brzo imati neke velike nevolje ili gubitke, bilo da ćete da osiromašite ili ostanete bez posla, ili da ćete da se razočarate u neke bliske osobe i da zauvek izgubite drage prijatelje ili članove porodice jer ste se od njih udaljili, a zbog toga što su vas olako izdali i ostavili su vas „na cedilu“.

Sanjati da vidite sopostveni lik u ogledalu koji je „jasan“ i realan 

Kada ste sanjali svoj odraz u ogledalu, koji vas sasvim „verno“ i jasno oslikava, te ste zadovoljni onim kako sebe vidite u snu, ima na javi značenje da ste pred nekim radosnim vestima ili pak vrlo srećnim i dobrim događajima, i da ćete se ostvariti i u profesionalnom i u ličnom aspektu.

Međutim, ne tako retko, simbolika ovakvog sna može da bude baš negativna, i da simbolizuje i/ili vaše nazadovoljstvo, brige, neuspehe ili pak bolesti ili povrede, pa treba da budete oprezniji, kada i kako u životu postupate, i sa kime se družite i kome iskreno verujete i poveravate svoje tajne.

Sanjati kako ne prepoznajete sopstveni odraz u ogledalu 

Ukoliko ste sanjali da je vaš odraz u ogledalu sasvim nerealan, i da uopšte niste svesni da ste baš vi osoba čiji lik vidite dok se ogledate u snu, na javi ima konotaciju koja je loša i koja označava i da ste pred nekim lošim i vrlo negativnim promenama u svom životu, te da ćete doneti odluke ili nepromišljeno ili pod tuđim uticajem, i zbog toga ćete se naći u velikim problemima.

Sa druge strane, ovakav san implicira često, da ste se sasvim promenili i da ne želite da shvatite i svoje mane i nesigurnosti, pa ne slušate ni upozorenja niti dobronamerne kritike osoba koje vas i vole i poštuju, već ste uvereni da ste vi „savršeni“ i da sve znate i radite najbolje, pa ćete se olako naći u nekim bezizlaznim situacijama, ali ni sa jedne strane nećete imati pomoć i posršku, i bićete osuđeni na totalni neuspeh, i na velike poraze i gubitke, u svim svojim životnim poljima.

Sanjati kako vi u snu uopšte nemate odraz u ogledalu 

Ako ste sanjali da se ogledate u snu i da je ogledalo „prazno“, odnosno da vi nemate odraz u tom snu, na javi označava neke skore probleme, i bolest i/ili smrt vama vrlo dragih ili bliskih osoba.

Po nekim sanjaricama i sanovnicima, san u kome vi uopšte nemate lik u ogledalu, implicira jasno i da ćete biti izmanipulisani i iskorišćeni od strane osoba kojima verujete, i da nećete uopšte moći da „mislite svojom glavom“, već ćete postupati i govoriti ono što vam „sufliraju“ drugi.

Ovakav san označava da ste vrlo nesvesni sebe, da olako pravite velike greške i da vas ljudi oko vas samo koriste i da se sa vama poigravaju, ili da vas stavljaju pred velika iskušenja i izazove, i da ćete biti spremni da postupite sasvim suprotno i svojim stavovima i uverenjima, te da ćete se i pokajati previše kasno, i da ćete biti ismejani ili baš i odbačeni i izopšteni od strane osoba koje su vas nekada poštovale, i kojima ste bili uzor i svojevrsni idol ili „zvezda vodilja“.

Sanjati da ste vi u snu razbili ogledalo 

Dobro je poznato verovanje da razbijeno ogledalo na javi ima konotaciju neke nesreće i nevolje i njegova simbolika u snu nije mnogo različita, pa implicira neke negativne i loše dogašaje koji vas očekuju, bilo da ćete doživeti neke gubitke ili da ćete biti razočarani u osobe kojima ste verovali, a koje su vas sasvim razočarale i izdale kada ste to najmanje očekivali i kada su vam bile najviše potrebne u životu.

Međutim po nekim drugim tumačenjima, ovakav san implicira da ste nezadovoljni sobom, te da ste odlučni da se sasvim promenite i da „uzmete stvar u svoje ruke“, i da i sebi i drugima, date na znanje da niste neko ko se predaje i odustaje, već ste spremni da istrajete i da se borite za svoje ili ciljeve ili ideale, i da vas niko u vašim namerama ne može sprečiti ili vam osujetiti želju za uspeh i postignuća.

Sanjati da je u vašem snu ogledalo „bez stakla“ ili da je okrenuto „naopako“ 

Ukoliko ste sanjali da je ogledalo u vašem snu sasvim „prazno“, te da je okrenuto na „poleđinu“ ili je prekriveno nekom tkaninom ili potpuno zamagljeno, ima na javi značenje da ste usamljeni i sasvim nesrećni, ali i da ste spremni da shvatite da je nekom projektu ili odnosu sa nekim jasno i „došao kraj“, i da vas uznemirava saznanje o nekom „završetku“, ali da imate nadu da dolaze baš bolji dani i neki novi počeci, i da ste spremni da ne posustanete već da očekujete neko „novo lepo i svetlo sutra“.

Loading...
loading...