Sanovnik novčanik – šta znači sanjati novčanik?

Novčanik je na javi mesto u kome se čuva novac i lična dokumenta, te je simbol sigurnosti, neke štednje, pažljivog raspolaganja finansijama, te i bogatstva ili siromaštva u zavisnosti od toga da li je on „pun ili prazan“.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati novčanik? 

U snovima je novčanik dosta čest motiv, jer spada u lične predmete koji se svakodnevno i koriste i simbolika snova je zavisna od toga da li je neko izgubio ili našao novčanik, da li u njemu ima ili nema novca, da li mu je novčanik neko ukrao i slično, te će najčešći snovi i tumačenja na dalje ili pak biti malo detaljnije, ili približnije objašnjeni i analizirani.

Sanjati da u snu vidite novčanik 

San u kome ste videli neki novčanik, označava na javi vašu potrebu i težnju da se osigurate i da sebi obezbedite novac za budućnost i bezbrižan život, te i da naporno radite i pažljivo štedite ili zarađeni, ili stečeni novac od nasleđa ili pametnih ulaganja, a kako nikada sebe ne biste doveli u situaciju da od nekoga zajmite pare i da postanete dužnik, te i da stalno strepite od siromaštva. 

Sanjati da vam je novčanik u snu „pun para“ 

Kada ste sanjali da vam je u snu novčanik pun novca, na javi označava da ste osobe koja i nije štedljiva i koja stalno rasipa svoje pare na neke nepotrebne stvari, te da možete očekivati skore velike finansijske poteškoće, jer niste pažljivije raspolagali svojim sredstvima.

Sanjati da su vam u novčaniku sitne kovanice novca, i da je on vrlo težak i pun novčića 

Ako ste sanjali da vam je novčanik prepun sitnog novca, te da je i težak i da ga jedva zatvarate, u javi ima značenje da ste pred sukobima sa poslovnim partnerima ili sa nadređenima, te da će neki vaši projekti sasvim da propadnu, jer ste bili nepromišljeni i vrlo ste pazili na sitnice, i nebitne ili probleme ili poteškoće, dok su vam krucijalne stvari olako i promakle i zbog toga vam preti otkaz ili smanjenje plate, i veliki pad pozicije na poslu. 

Sanjati da vam je novčanik u snu sasvim „prazan“ 

San u kome je vaš novčanik potpuno prazan i u njemu nemate „ni dinara“, ima na javi suprotnu i pozitivnu simboliku, te označava uspeh, napredak, ostvarenje ciljeva i veliko bogatstvo i novčani dobitak, koji će biti nagrada i plata za vaš uloženi rad i trud. 

Sanjati da ne možete da nađete svoj novčanik 

Ukoliko ste sanjali da ste negde zagubili svoj novčanik i da ne možete da ga pronađete, to ima na javi konotaciju da ste sasvim rasejani, potišteni, bezvoljni, depresivni i neostvareni, te da imate ili želju, ili potrebu da ostvarite bolji i društveni položaj i napredak u poslu, ali vam iz nekog razloga to nikako ne uspeva, jer ste nedovoljno fokusirani ili ste neodlučni, i olako i posustajete, te vi i/ili brzo odustajete, ili se povlačite pred svakom preprekom ili problemom, na koji u radu naiđete. 

Sanjati da vam je neko ukrao novčanik 

Ako ste sanjali da ste bili nepažljivi, te vas je neko odžepario i ukrao vam novčanik sa baš puno novca, to označava na javi da vas neke bliske osobe baš grubo iskorišćavaju, te da budete mnogo oprezniji, sa kime sarađujete i sa kime ste prijatelj, jer su vam manipulatori u neposrednoj blizini, i nema potrebe da tragate za neprijateljima, na nekoj „drugoj strani“. 

Sanjati da ste pronašli tuđi novčanik i da ga vraćate vlasniku 

Ukoliko ste sanjali da ste u snu pronašli tuđi novčanik, i da želite da ga vratite onome čije ste i/ili podatke i dokumenta u njemu pronašli, na javiima konotaciju velikih izazova i iskušenja, te znači i da ćete se uskoro naći u situaciji da do nečega dođete vrlo lako i bez truda, ako se usudite da sve postignete nemoralnim ili nelegalnim postupcima, te da treba dobro da promislite šta da radite.

Sanjati da ste u snu pronašli svoj novčanik koji ste svojevremeno izgubili 

Kada ste sanjali da ste pronašli svoj izgubljeni novčanik u snu, te ste vrlo srećni zbog toga, te sav vaš i novac i dokumenta i dalje jesu u novčaniku, na javi ima simboliku da ste vrlo nepromišljeni i da svakome olako dajete ili pozajmljujete svoja novčana sredstva, te da ćete skoro biti na sasvim velikim gubicima, jer vam dužnici pozajmljena sredstva uopšte neće vratiti, po dogovoru i planu. 

Sanjati da ste dobili na poklon neki lep i „kožni“ novčanik 

San u kome ste dobili neki sasvim lep i kvalitetan novčanik na poklon, na javi ima konotaciju da ste pre dperiodom velikih promena i preispitivanja, te da ste se upustili u više projekata i da ste ili sasvim „rastrzani“ ili prezauzeti pokušajima da se u svemu što ste zamislili ostvarite i uspete.

Sanjati da ste vi nekome pokušali da ukradete novčanik u snu 

Kada ste sanjali da ste vi nekome pokušali da ukradete novčanik, na javi ima značenje da želite i da se obogatite i da steknete moć i položaj u društvu, olako i „preko noći“, te da se koristite pak sasvim nemoralnim ili nelegalnim postupcima, i da su vaše namere potpuno nečasne i nepoštene, te da ćete da osramotite osobe koje su u vas imale veliko poverenje, i koje su smatrale da ste neka dobra osoba, koja je potpuno i časna i veoma poštena.

Loading...
loading...