Sanovnik novac – šta znači sanjati novac?

Novac je od davnina simbol uspeha, moći, bogatstva, bezbrižnosti i blagostanja, i predstavlja tako reći „univerzalni jezik“, koji svako razume i koji je u svakoj zemlji isto vredan i jednako moćan.

Međutim, od najranije istorije pa do danas, novac je u metalnoj ili pak u „papirnoj“ formi, i znak i uzrok svađa, ratova, sukoba, zavisti i ljubomore, te i potrebe da se prijatelji posvađaju, da se čak i „brat okomi na brata“, ili da ga ljudi jedni od drugih otimaju ili kradu.

Dakle, ako se novac kao simbol na neki bolji način „sagleda“, on predstavlja jedno „nužno zlo“ koje je i preko potrebno, ali i sasvim nepoželjno jer uspeva da u ljudima pobudi najgore nagone i neka podsvesna vrlo ružna i sebična osećanja i misli.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati novac? 

U snovima je novac jedan od najčešćih motiva koji se sreće bez obzira da li ga neko ima ili nema, da li ga želi ili smatra da je on nepotreban ili nevažan, te i od toga da li ima podsvesnu potrebu da sa njime pokaže svoju moć i društveni status, poslovni uspeh ili materijalnu nezavisnost i da kod osoba iz svoje okoline izazove zavist i ljubomoru.

Sanjati da vidite u snu veliku količinu novca 

Ako ste u svom snu videli veliku svotu novca koja je složena „na gomili“ ili je on u sefu, to je na javi simbol nekog iznenadnog dobitka bilo materijalnog (moguć dobitak na lutriji, dobitak nekog nasleđa ili povećanje plate), ili pak nekog dobitka u smislu poslovne prilike ili bračne ponude ili pak neočekivane ponude za preseljenjem u neki bolji i veći stan ili u neku drugu državu. 

Sanjati da ste se vrlo obogatili 

Ako sanjate da ste se vrlo brzo i lako obogatili u snu, te da ste zbog toga vrlo srećni i da već baš svesno planirate kako da stečeno bogatstvo potrošite ili uložite, na javi je taj san simbol nekog ili velikog životnog preokreta, ili vrlo povoljne prilike koja će vam se u nekom aspektu ličnog i/ili pak poslovnog života ukazati, i koju nikako ne smete da propustite.

Takođe, po nekim drugim tumačenjima pomenutog sna, veliko bogatstvo u snu može u realnosti da označava vaše veliko samopouzdanje i veru u sebe, a u smislu ostvarenja nekih dugo željenih ciljeva ili pak nekih privatnih planova koje imate sa svojim emotivnim ili bračnim partnerom. 

Sanjati da ste veoma osiromašili 

Kada ste u snu iznenada osiromašili ili ste ostali bez „prebijene pare“, te ste zbog toga sasvim ili ljuti ili tužni, to je u stvarnom životu znak da ste veoma nezadovoljni i nesrećni, te da ste slabo organizovani, nekompetentni, puni kompleksa ili da nemate ni malo vere u sebe, te da ne možete da se suočite sa problemima i nedaćama na javi, i da ste skloni da se lako obeshrabrite i da često na pola puta odustanete od svojih ideja ili planova. 

Sanjati da nekome dajete novac na poklon ili na zajam 

Ukoliko u snu nekome od srca dajete novac ili mu ga pozajmljujete bez kamate, to na javi znači da ste vi vrlo plemenita i velikodušna osoba, koja je spremna da svakome rado pomogne u nevolji i da ne očekujete za svoja dela ni nagradu ni zahvalnost i „odlikovanja“.

Međutim, san u kome nekome poklanjate novac ili mu ga pozajmljujete jer ste na to prinuđeni, na javi znači da ste vrlo usamljena osoba koja je željna pažnje i prijateljstava, te da nije retkost da vi baš svoj dobar materijalni status koristite kako biste ljude „pridobili“ i da se ponašate galantno ili velikodušno, samo kako biste drugima pokazali da ste od njih nadmoćniji, uspešniji ili bolji. 

Sanjati da od nekoga uzimate novac kao poklon ili na zajam 

Kada u svom snu od nekoga dobijete novac na poklon ili na zajam, i da ste zbog toga posramljeni ili da u prvi mah ne želite da prihvatite novčani poklon, na javi simbolizuje da ste vrlo skromni i prizemni, ali i da ste veoma humani i plemeniti, te da kada ste u prilici svoje pare dajete vrlo rado onima koji imaju manje, onima koji vas zamole za pomoć ili učestvujete u brojnim humanitarnim akcijama.

Sa druge strane, ako u svom snu očekujete da vam neko pokloni ili pozajmi novac, te nemate niti osećaj zahvalnosti, niti pak nameru da pozajmljena sredstva vratite prema dogovoru, na javi je to simbol da ćete uskoro imati neke velike ili nepredviđene troškove, ili da ste pak vrlo neodgovorni i lenji, te da ste sebi dozvolili da se zadužite ili da stvorite dosta problema koje pokušavate da ili lako i brzo ili sve „odjednom“ rešite, te da svoje prevelike nevolje takvim ponašanjem samo još i više povećavate. 

Sanjati kako brojite novac 

San u kome brojite papirni ili metalni novac, i u tome uživate jer ste svesni da ga ima i više nego što ste očekivali, na javi znači da vas u narednom periodu očekuju vrlo dobre poslovne prilike ali i velike obaveze, te je potrebno da uložite veliki rad i trud i da neumorno radite, ali da će vam se to vrlo dobro „isplatiti“, te da ćete dobiti veliki materijalni dobitak ili neku nagradu i satisfakciju.

Sa druge strane, ako niste u snu zadovoljni količinom prebrojanog novca, na javi označava da ste podsvesno previše opterećeni nekim problemima, te da se preispitujete i premišljate u vezi nekog novog posla, novog početka ljubavne veze ili pak nekog putovanja koje ste dugo odlagali, te da vi „vagate“ između štete i koristi koja sledi, a koja će biti posledica vaših odluka i razmišljanja. 

Sanjati kako vam je neko ukrao novac 

Ako ste u snu pokradeni od nekoga ko vam je poznat ili vam je blizak prijatelj, u zbilji to znači da imate previše „nagativizma“ u sebi, te da ste puni nepoverenja i predrasuda prema ljudima koji su vam bliski ili da ste osoba koja skriva svoje prave emocije i želje, iz straha da ne bude „izigrana“.

Ukoliko vas je pak u snu pokrala neka nepoznata osoba, pored značenja da na javi imate strah od nekog gubitka ili stvarne krađe odnosno siromaštva, takav san može da implicira da ste vrlo loša i komplikovana osoba koju je teško upoznati i razumeti, i koja iz nekih svojih tvrdoglavih uverenja ne dopušta da je neko voli ili da joj bude dobar prijatelj ili oslonac u svakom smislu. 

Sanjati kako vam u džepovima „zveckaju“ dukati 

Kada sanjate da vam u džepovima „zveckaju“ novčići ili dukati, na javi to označava da ste vrlo skloni da spletkarite i da ogovarate osobe sa kojima se družite ili sa kojima radite, te da ste vrlo spremni da nekoga iskoristite za svoju dobrobit i napredak i da vam ni u najmanjoj meri nisu ni važna tuša osećanja koja ste povredili ili poverenje koje ste izneverili.

Sanjati kako su vam ruke ili džepovi puni zlatnog novca 

Ako su vam u snu ruke ili pak džepovi od odela puni metalnog ili papirnog novca, koji ispada ili se „preliva“, na javi je to simbol vaših stalnih strepnji i sumnji u sopstvene postupke, te stalne i velike potrebe da sebe preispitujete i da tražite od drugih potvrdu da niste nemoralna, podmukla i podla i pokvarena osoba, koja sve u životu radi sa ciljem da se obogati ili da se „uzdigne“ i dobije moć i status u društvu. 

Sanjati kako vam novac ispada iz džepova 

Ukoliko vam u snu iz prepunih džepova ispada novac, koji vi ne kupite iza sebe i ne smatrate da ste na gubitku, na javi je to simbol vaše bezbrižnosti i osećaja sigurnosti u sopstvene postupke, te znak da nemate razloga da se nečega stidite jer ste vrlo pošteni i svu dobit ste stekli sopstvenim i napornim radom i trudom.

Ako sa druge strane, imate prepune džepove novca, koji iz njih ispada, ali se vi vraćate unazad a kako biste pokupili svaki izgubljeni novčić, na javi je takav san simbol da ste vrlo škrta i sebična osoba koja misli samo na sebe, ili da ste zbog svojih tvrdoglavih uverenja „stali“ na nekom svom putu ka uspehu, i da ne želite da se promenite po cenu da sasvim izgubite ugled, novac ili osobe koje vas poštuju i cene i koje su vam iskreni prijatelji. 

Sanjati kako bacate novac 

Kada sanjate da u snu bacate novac koji ste „sa mukom stekli“, na javi je to simbol baš velikih gubitaka, ali ne nužno u materijalnom smislu, već i u aspektu porodičnih ili emotivnih problema ili pak bolesti i gubitka odnosno skore smrti nekih osoba koje su vam drage i bliske. 

Sanjati kako nekome dugujete novac 

Ukoliko u snu nekome dugujete veliku količinu novca, te nemate odakle da taj dug vratite, na javi je to simbol vaših prevelikih želja i mnogih ambicija, ali i potpune nesigurnosti u sebe ili u svoje realne mogućnosti, te potrebe da započnete veliki broj poslovnih poduhvata i da ni jedan od njih ne završite već da odustanete kada shvatite da je to za vas „preveliki zalogaj“.

Po nekim drugim tumačenjima, isti san može da označava da vas je na javi neka osoba vrlo i jako povredila ili izdala vaše poverenje, ali da se zbog tih svojih postupaka ili uopšte ne kaje ili da vas dodatno ponižava, ismeva i omalovažava u očima drugih ljudi.

Loading...
loading...