Sanovnik nepoznata osoba – šta znači sanjati nepoznati osobu?

Osoba koja nam je na javi nepoznata i koju smo sreli ili smo o njoj nešto čuli od drugih, obično na nas ili ne ostavlja nikakav poseban utisak, ili joj se pak divimo ili joj zavidimo zbog nečega ili što ona poseduje ili zbog stava i posebnosti kojom na okolinu utiče.

Međutim, onaj koji nam je nepoznat, nije najčešće neko ko nas posebno zanima, ili ko nas na bilo koji način „ugrožava“, te na takve ljude ne obraćamo pažnju i ne pridajemo im najčešće poseban i suviše veliki značaj.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati nepoznatu osobu? 

Sasvim suprotno od jave, osoba koja je nepoznata u našim snovima ima vrlo izraženu simboliku i obično ostavlja vrlo izražen utisak na nas i na naš život, te u zavisnosti na koji način nam se u snu i „prikaže“, te u kakvoj smo situaciji ili relaciji sa istom u snovima, može da se protumači kao ili vrlo jak ili upečatljiv i bitan motiv.

Sanjati da ste videli nepoznatu osobu 

Kada u snu vidite nepoznatu osobu, sa kojom ne razgovarate i koja vam je u snu samo neko „u prolazu“, na javi simboliše skore i neočekivane konflikte i probleme, po pravilu sa osobama koje su vam vrlo bliske, bilo da su u pitanju vaši članovi porodice ili bračni i emotivni partneri.

Nepoznata osoba koju u snu vidite, simbolizuje neke nevolje ili nedoumice, vaše greške kojih se stidite ili pak neke izgovorene reči koje ste nepromišljeno izrekli i kojima ste ugrozili svoju dugo i pažljivo građenu reputaciju i ugled u društvu. 

Sanjati da ste razgovarali sa nekim koga ne poznajete 

Ako u snu razgovarate sa nekim koga na javi uopšte ne poznajete, na javi je takav san odlika vaše velike povučenosti i nepoverljivosti u ljude oko sebe, ali i činjenice da ste veoma zatvoreni i da vi retko prihvatate nečije savete ili sugestije, te da bi bilo poželjno da nekada i poslušate ili saslušate one koji su od vas iskusniji ili mudriji, i da ne ignorišete nečije namere da vam pomogne. 

Sanjati da vam je nepoznata osoba ušla u kuću 

Kada vam u snu nepoznata osoba „pozvoni na vrata“, i vi je pri tome iako je ne poznajete pustite u svoju kuću, znak je da u zbilji treba da se čuvate osoba koje su vam bliske i koje se pretvaraju da su vam prijatelji, jer vam veoma lako i zlonamerno mogu naneti neku veliku štetu ili vas vrlo podlo iskoristiti, opljačkati ili vam narušiti ugled svojim lažima i ogovaranjima.

Pomenuti san, kada vam je neka nepoznata osoba u kući, može takođe na javi da znači skorašnje neočekivane goste, ili pak vaš podsvesni strah od nečijih loših namera ili od pljačke i loših ljudi u širem smislu reči. 

Sanjati da vam je u snu nepoznata osoba neko ko vam je na javi poznat ili blizak 

Ukoliko u snu ne prepoznajete osobu koja vam je na javi član porodice ili blizak prijatelj, te vaš bračni ili emotivni partner, u zbilji takav san znači da ćete se u nekoga veoma brzo razočarati ili da ćete shvatiti da onoga kome ste verovali nikako ne poznajete i da ćete se veoma iznenaditi bilo nečijim postupcima, bilo izdajom ili ležima koje vam je govorio, a u koje ste naivno poverovali.

Prema nekim drugačijim tumačenjima, poznata osoba „sa jave“, koju u snu uopšte niste u stanju da prepoznate, može da znači da će se neko ko vam je blizak razboleti, otputovati ili se veoma i „na gore“ promeniti, te da ćete pored iznenađenja biti vrlo povređeni i razočarani ili uplašeni. 

Sanjati da vas nepoznata osoba napada ili da se sa njom svađate 

San u kome se svađate sa nekom nepoznatom osobom, na javi ima relativno dobru simboliku, te se odnosi na vašu sposobnost da se sa svojim strahovima suočite, ili da nekome jasno stavite do znanja da ste vrlo sposobni da se borite za sebe i svoja uverenja, i da od svojih ciljeva nemate ni najmanju nameru da odustanete i da se „predate“.

Sa druge strane, san u kome vas neka nepoznata osoba napada i pokušava da vas povredi, ozledi i da vas ubije, označava na javi vašu nemoćnost, nesposobnost ili zatvorenost u svakom životnom polju, te da ćete biti „poraženi i pobeđeni“ kada naiđete na najmanji problem ili prepreku. 

Sanjati da vam je nepoznata osoba nekakva vrsta pretnje i da od nje bežite 

Kada vi u snu bežite od neke nepoznate osobe, koja vas juri i koju vi shvatate kao pretnju ili neku opasnost, simboliše u zbilji vaš lični i veliki strah od nepoznatog, kao i strah da se borite za sebe i da se suočite sa nekim ili nečim od čega imate osećaj nelagode ili čega se užasavate.

Takođe, pomenuti san može da se protumači i kao neka vaša velika pogreška ili stid zbog nekih dela koja ste na javi počinili, te da vas veoma muči osećaj krivice i „griža savesti“, jer ste veoma povredili ili uvredili nekoga ko to nije zaslužio, i da imate potrebu da se nekome iskreno izvinite i da zatražite oproštaj zbog nečega što vas dugo muči ili opterećuje. 

Sanjati da ste zaljubljeni ili da ste u braku sa nepoznatom osobom

Ukoliko ste u svom snu zaljubljeni u neku nepoznatu osobu, to na javi simbolizuje ili vaš stalni strah da će vas emotivni partner prevariti, ili pak predstavlja vaš lični strah od toga da se za neku osobu „vežete“ i da joj poklonite svoju ljubav i poverenje, a pre svega zbog nekih negativnih ili loših iskustava koja ste u prošlosti doživeli.

Ako pak, u snu sanjate da ste u braku sa nekim koga ne poznajete, i da ste u takvom braku vrlo srećni i zadovoljni, to je u zbilji simbol skorašnjeg razvoda, raskida emotivne veze ili neke velike svađe sa članovima vaše porodice ili sa najbližim prijateljima i saradnicima.

Sa druge strane, ako ste u snu u braku sa nepoznatom osobom, a taj brak je u isto vreme vrlo loš i u njemu ste nesrećni i veoma patite, na javi to ima sasvim suprotno značenje, te možete da se vrlo brzo nadate nekoj novoj ljubavi, otpočinjanju zajedničkog života sa emotivnim partnerom, ili pak potomstvu ukoliko ste već u braku.

Loading...
loading...