Sanovnik nakit – šta znači sanjati nakit?

Pretpostavka je da je na javi nakit simbol nekog bogatstva i ugleda, te ukras koji odražava nečiji lični stav ili „pečat“, kao i da je simbol samopoštovanja, prestiža, dominantnosti ili pak moći i potajne želje da kod drugih osoba izazove zavist, ljubomoru ili neki vid strahopoštovanja.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati nakit?

Snovi u kojima je nakit dominantan motiv, imaju raznovrsnu simboliku i tumačenja koja zavise od toga da li u snu vidite ili nosite nakit, te da li je on od plemenitih materijala ili je sasvim „običan i bezvredan“, pa u neku ruku i od konkretne situacije u kojoj se nakit sanja ili „proživljava“ u snu.

Sanjati kako vidite nakit

Kada u svom snu vidite nakit uopšte, bez obzira na to da li je on vredan ili nije, te da li ga nosi neka osoba ili je on izložen na polici ili se nalazi u kutiji za nakit, to simbolizuje da je period vrlo velike sreće i uspeha ili blagostanja i berićetnosti na javi pred vama, te da ćete u narednom periodu biti veoma srećni ili jako ispunjeni i zadovoljni sobom, životom koji živite i da će da vam prijaju pozitivna i lepa deševanja u vašoj svakodnevnoj rutini koja je inače stresna i užurbana i koja vas veoma opterećuje i donosi vam brige ili probleme.

Sanjati kako kupujete nakit u snu

San u kome kupujete za sebe ili za nekoga ko vam je drag neki nakit koji je pored materijalne vrednosti i u emotivnom smislu vama važan i bitan, označava da ste vi ili u nekim veoma velikim dugovima te da ste žrtva laži ili obmana od strane osoba koje veoma poštujete i volite, i da vas u narednom periodu vrlo verovatno očekuju neke velike svađe i sukobi, te ljutnja, razočarenje i veliki konflikti sa dragim osobama koje su vam ili prijatelji ili članovi najuže porodice.

Sa druge strane, tumačenje istog sna u mnogome zavisi i od toga kakav nakit kupujete u snu i da li ga kupujete za sebe ili za nekoga koga volite ili koga ne volite.

Dakle, ako sanjate da za sebe kupujete nakit koji je izrađen od bisera, to na javi implicira veoma dobar i srećan period koji vam sledi, te lepe događaje, dobre vesti i uspehe u poslu ili na emotivnom planu.

Kada međutim sanjate kako kupujete nakit od dijamanata, bilo za sebe ili za nekoga ko vam je drag, to simbolizuje na javi neke skore i velike zdravstvene tegobe koje se odnose ili na vas lično ili na nekog od članova vaše bliže familije.

San u kome kupujete za sebe nakit od zlata, označava da ste u zbilji pod velikim stresom, te da je vama baš potrebno da se opustite ili da se odmorite od svakodnevnih briga i problema, i da ste „željni“ mira i sreće bez ikakvih strahova ili trzavica i problema.

Sanjati kako ste pronašli nakit koji jeneka druga osoba izgubila

Ako ste vi u svom snu pronašli neki izgubljeni nakit koji ne pripada vama, te se i premišljate da li da ga vratite osobi koja ga je izgubila ili da ga pak zadržite za sebe, u realnosti je taj san simbol da ćete shvatiti neke vrednosti i postati svesni da morate da štedite novac ili da čuvate svoju imovinu ili drage osobe od zla i nepoštenja koje je svuda i koje vreba da ih prevari i da im nanese štetu i donese probleme.

Drugo tumačenje istog sna se odnosi na samu vrednost nakita koji ste u snu pronašli, te da ako je komad koji je bio izgubljen i koji ste vi lično uspeli da pronađete od zlata ili od dijamanata, to implicira na javi da ćete se uskoro ostvariti u nekom veoma važnom poslu, te da će sva vaša zalaganja da se isplate i da vam donesu veliku materijalnu satisfakciju, te ugled i poštovanje u društvu.

Sanjati kako nosite neki vredan komad nakita

Ukolkiko u svom snu nosite neku ogrlicu, narukvicu, prsten ili naušnice koje su od zlata, dijamanata, ili od bisera i srebra, takav san je na javi implikacija da ćete se ubrzo obogatiti i da ćete steći veliki uspeh i moć alo samo zahvaljujući sopstvenom zalaganju i poštenju, te da će vam se sav naporan rad veoma i isplatiti.

Sanjati polomljen ili oštećen nakit

Ako u snu vidite da je neki komad nakita polomljen ili da je na bilo koji način oštećen, ali ga vi ipak nosite jer vam je drag poklon ili je simbol vernosti i poštovanja prema partneru ili pak osobi koja vam je nakit i poklonila, na javi takav san simboliše da ste skloni da dopustite da vas „vode“ osećanja, te da u nekim odlukama prepuštate preveliku količinu sebe logici i emocijama, umesto da razmišljate trezveno ili da razumno rešavate prepreke i probleme koje imate.

Sanjati da ste dobili vredan komad nakita na poklon

Kada ste u svom snu na poklon od nekoga koga poznajete dobili zlatan nakit ili pak nakit ukrašen dijamantima, to je simbol da vas ubrzo očekuju neke dobre vesti, iznenađenja ili dobitak, te da ste sebe preterano „zarobili“ u svojoj prošlostii da je vreme da se „probudite“ i da krenete dalje i živite život u trenutku, sa svim njegovim problemima ili radostima koje vam donosi.

Sanjati da ste vi izgubili nakit u snu

San u kome ste izgubili neki drag ili pak vrlo skupocen komad nakita, na javi ima po pravilu baš negativnu simboliku te označava da ćete biti okruženi velikim lažljivcima ili nepoštenim ljudima koji će da pokušaju da vas iskoriste ili da prisvoje neke vaše zasluge i uspehe, te da ćete vi na vreme da shvatite sve njihove podle namere i da ćete da pokušate da sprečite da prevare kako vas, tako i vaše prijatelje ili pak osobe sa kojima sarađujete u poslovnom smislu.

Sanjati kako ste u snu bacili nakit koji vam je neko poklonio

Tumačenje sna u kome ste „sa prezirom ili gađenjem“ odbacili nakit koji ste od neke osobe koju na javi ne cenite ili za koju znate da je nepoštena dobili kao poklon, označava da ste u realnom životu vi osoba kojoj je čast i poštenje na prvom mestu, te da ste veoma ponosni i da vam je najvažnije vaše „ime ili vaš obraz“, te da ste osoba koja nikome ne dopušta da je na bilo koji način „potkupi“ i da na taj način olako izgubite svoje dostojanstvo i poziciju koju imate u očima drugih ljudi, a koji vas pre svega i cene jer ste vi poznati kao vrlo moralna i poštena osoba.

Sanjati kako ste u svom snu vi ukrali neki komad nakita koji je veoma skupocen i vredan

Kada sanjate da ste ukrali nakit i da ga skrivate te da se u snu pretvarate da vi niste počinili nikakvo delo koje vam se pripisuje, na javi je to simbol da želite nešto što vam ne pripada ili da imate neke prevelike i nerealne ambicije, a za koje očekujete da se ili olako realizuju ili ćete ih pak steći na neki nemoralan i baš nepošten način.

Isti san može da se u realnosti protumači kao znak da ste vi osoba koja je veoma misteriozna i koja nešto skriva ili prećutkuje, te da će vas vaše tajne koštati posla, poverenja prijatelja i članova porodice, pa baš i gubitka ljubavi i poštovanja od strane vašeg emotivnog ili bračnog partnera.

Loading...
loading...