Sanovnik mindjuše – šta znači sanjati midnjuše?

Minđuše ili naušnice, simbolizuju isticanje nečije lepote, prestiža, bogatstva ili društvenog ugleda i od davnina su bile ukras na ženskim ušima, a koji je imao različit odraz u zavisnosti od njihove veličine, kao i od toga da li su izrađene od zlata ili srebra te od nekoh materijala koji nisu uopšte „plemeniti“.

Sa druge strane, u nekim religijama i kulturama, „bušenje ušiju“ te i stavljanje naušnica deci na krštenju, označava simbol bola ili pak stradanja kroz koja su neki božanski predstavnici prošli, te konkretno u hrišćanskoj religiji, minđuše u uši se stavljaju deci na krštenju, kao simbolika eksera koji su bili „zabodeni“ u telo Isusa Hrista koji je razapet na Golgoti.

Kod nekih plemena širom sveta, minđuše se stavljaju u uši i muškarcima kao simbol njihove ili zrelosti ili spremnosti da postanu vođe ili ratnici, dok se pak žene ovakvim obeležjem „kite“ kao simbolom da nekome pripadaju i da su ili spremne za brak ili da su „poželjne udavače“.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati minđuše? 

Simbolika minđuša u snu, zavisi u velikoj meri od toga da li ih je osoba koja ih sanja izgubila ili pronašla, da li su one zlatne ili su lažne, da li su tuđe ili su dobijene na poklon, te se i snovi koji imaju kao svoj motiv minđuše, vrlo različiti i raznoliko se i tumače i definišu.

Sanjati da u svom snu vidite minđuše 

Ako ste u svom snu videli minđuše koje nije nosila niti neka druga osoba niti vi lično, već su bile u izlogu ili na polici sa nakitom, to na javi simbolizuje da je pred vama period lepih ili prijatnih

Događanja, te da ćete veoma brzo napredovati u poslu i steći veliki uspeh i bogatstvo, kao i vrlo visok društveni status i ugled.

Sanjati da nosite minđuše 

Kada sanjate da nosite minđuše, simbolika sna u velikoj meri zavisi kakve su minđuše koje su u vašim ušima, te da li su velike ili male, da li su „rasparene“ i da li su zlatne, srebrne, dijamantske ili biserne.

Dakle, ako sebe u snu vidite kako nosite minđuše, na javi to simbolizuje da ste vrlo znatiželjna i radoznala osoba koja se meša u tuđu privatnost i živote, te da ćete uspeti da saznate nečiju veliku tajnu koju ćete sasvim indiskretno da svima ispričate, te da ćete se zbog toga naći u veoma lošoj i nezgodnoj poziciji i nekoga vrlo povrediti i razljutiti.

Kada sanjate da nosite minđuše koje su od zlata, to na javi simbolizuje da ćete imati neki veliki i iznenadni novčani dobitak, te da se možete nadati da ćete se ostvariti u ulozi roditelja i da ćete vi verovatno dobiti muškog potomka.

Ukoliko sanjate da nosite u snu minđuše od bisera, na javi je to znak da ćete od neke osobe dobiti vesti ili vrlo bitne podatke, koji će vam u nekom pogledu pomoći da ostvarite neke ciljeve i/ili da postignete velike poslovne uspehe.

Kada u svom snu nosite minđuše koje su od srebra, te ste zbog toga nesrećni i želite da ih menjate za zlatne, to simbolizuje u zbilji da se osećate sasvim neprimetno i „skrajnuto“, te da vam je vrlo potrebna pažnja i potvrda svih vaših kvaliteta od strane osoba koje vas okružuju.

Ukoliko u snu nosite vrlo skupe dijamantske minđuše, to simbolizuje na javi neke velike ili teške probleme, svađe, sukobe i neprijatne situacije, a bilo u poslovnom ili pak u privatnom aspektu. 

Sanjati da neko drugi nosi minđuše koje su vam se dopale 

Ako neke minđuše koje su se vama veoma dopale, u snu vidite na drugoj osobi, te ste vrlo ljuti ili ljubomorni i zavidni, u realnosti je takav san simbol nekih baš velikih promena i to na emotivnom polju, te da ukoliko ste slobodni možete očekivati da ćete otpočeti neku novu romansu, a ukoliko ste već u vezi, ona može ili biti krunisana brakom, ili pak „unapređena“ predlogom o budućem zajedničkom životu sa vašim partnerom. 

Sanjati da ste izgubili jednu ili obe minđuše 

Ukoliko ste u svom snu izgubili jednu ili pak obe vaše naušnice, te ste se vrlo potresli i uporno ih tražite, na javi je takav san simbol velikog razočarenja, izdaje ili nekakve uvrede koju ćete sasvim neočekivano da doživite od osoba koje su vam vrlo drage ili bliske, te da ćete biti vrlo povređeni i da ćete sebe da preispitujete da li ste nešto pogrešili i da li ste takvu izdaju zaslužili. 

Sanjati da neka druga žena nosi vaše minđuše 

Ako neka druga žena u vašem snu nosi minđuše koje su na javi vaše, i koje vam je poklonio neko vrlo važan i vama bitan, to simbolizuje da će na javi neka osoba da preuzme zasluge za vaš trud, i vaša zalaganja i naporan rad, te da ćete biti izmanipulisani i vrlo bezobzirno iznevereni od strane osoba u koje ste imali bezgranično poverenje i u koje ni jednog trenutka niste ni malo sumnjali. 

Sanjati da ste dobili minđuše na poklon 

Ukoliko ste u svom snu dobili na poklon minđuše, simbolika takvog sna u velikoj meri zavisi od toga ko vam je minđuše poklonio, kakve su one (zlatne, dijamantske, srebrne, biserne), te da li su vam se svidele ili nisu.

Kada ste u snu na poklon dobili minđuše, na javi to simbolizuje da ste vi osoba koja ima ili veliki broj vrlo dobrih i iskrenih prijatelja na koje može da se osloni u svakom trenutku, ili da ste osoba koja je sama iskrena i odana drugima, te da ćete imati vrlo lepe periode u bliskoj budućnosti koji će biti ispunjeni smehom srećom, radošću i lepim danima i vrlo pozitivnim momentima. 

Sanjati da ste pronašli svoje ili nečije izgubljene minđuše 

Ako ste u snu pronašli svoje davno izgubljene minđuše, to je na javi simbol da ste u nekom polju života uspeli da „pronađete sebe“ i da ste vrlo ispunjeni i srećni, kako u poslu tako i na ličnom ili emotivnom planu.

Kada ste pak u svom snu pronašli neke minđuše koje nisu vaše, te ste zabrinuti da vas emotivni ili bračni partner vara, na javi takav san ima sasvim suprotnu i vrlo pozitivnu simboliku, te označava neka nova poznanstva ili pak neke nove i vrlo lepe emotivne veze u koje ćete „uploviti“ uskoro.

Loading...
loading...