Sanovnik medved – šta znači sanjati medveda?

Medved je na javi simbol snage, moći, snalažljivosti, ali i opasnosti i potrebe za samoodržanjem, i označava borbu za sopstvenu egzistenciju, kao i nekoga ko je sposoban da preživi zahvaljujući svojoj veličini, jačini, surovosti i nagonu za uništenjem neprijatelja, ili pak onih koji su slabiji ili i nezaštićeni i manje spretni i hrabri.

Sa druge strane, medved je u prirodi sve ugroženija životinjska vrsta, te zbog svoje neopreznosti često biva „lovina“ i „trofej“ onih osoba koje su željne osvete, pobede, moći i uspeha, i znači sve ljude koji su spremni da rizikuju i da se upuste u nešto nepoznato, kako bi ostvarili svoje ciljeve.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati medveda? 

U snu je medved simbol nekog ko je snažan i sposoban, onoga ko je podsvesno preplašen i koji u sebe sumnja i ima strah i bojazan od sveta koji ga okružuje, ali koji i „igra na kartu“ energije i baš velike nadmoći nad drugima, te je vođa i autoritet, i ima potrebu da ga se drugi boje, i da od njega i strepe, i da mu se bez pogovora i pokoravaju.

Tumačenja i značenja snova u kojima je medved dominantan motiv, biće jasnije obrazložena i/ili razjašnjena, u nastavku teksta koji sledi.

Sanjati kako u svom snu vidite medveda 

Ukoliko ste u snu videli medveda, to simbolizira na javi da ste vrlo i uplašeni od osobe koja je u svakom smislu od vas moćnija i koja je uspešnija i „jača“, te da ste snishodljivi prema autoritetu i da ne umete da se izborite sa nekim koga se bojite, i ko vam je nadređeni ili ko vam je „sudija“.

Sa druge strane, pomenuti san može da implicira i da ste skloni da se olako sa nekim saradnicima i/ili neprijateljima sukobljavate i svađate, i da nemate potrebu da se bilo kome dodvoravate ili da se ponižavate, jer ste svesni svojih kvaliteta, i dobro znate kako da „izađete na kraj“, a sa svakim ko vam na bilo koji način predstavlja „pretnju“, ili ko pokušava da vas sputava ili izmanipuliše.

Sanjati da vidite „belog“ ili „mrkog“ medveda u snu 

Kada ste u snu videli medveda koji je bele boje, odnosno takozvanog „polarnog medveda“, u javi je takav san simbol neke vrlo loše i teške životne situacije, u kojoj ćete morati veoma snažno sebe da „pokrenete“ i da se izborite, ali da ćete sve prepreke uspešno da savladate, i da budete hvaljeni i poštovani, zbog svojih zalaganja i velikog truda koji ste uložili u nekom aspektu svog života.

Sa druge strane, ako ste u snu videli „mrkog“ ili crnog medveda, takav san označava da ste osoba koja teži poziciji i moći, te da ste uvek spremni da se izborite za kontrolu i uticaj nad drugima, pa i da zbog nekih svojih osobina niste omiljeni među saradnicima ili prijateljima, jer niste neko ko i voli i želi da svoje „deli i daje“, ali ste beskrupulozni kada želte nešto tuđe, i po svaku cenu ćete i da uspete u svemu što ste naumili i/ili ste „žarko“ poželeli da uradite.

Sanjati da vas je u snu napao medved 

Ako ste sanjali da vas je medved u snu napao, ili „iz čista mira“, ili jer ste pokušali da ga ubijete, u javi takav san implicira da je neko na vas zavidan i ljubomoran, i da vas očekuje nepoštena i/ili veoma „nejednaka“ borba sa osobom koja je u svakom pogledu od vas nadmoćnija i jača.

Sa druge strane, pomenuti san može da ima konotaciju, i da ste neko ko ima potrebu da bude svoj ili sasvim nezavisan i slobodan, te da nemate potrebu da se bilo kome opravdavate i da bilo koga i slušate, i da se povinujete naređenjima ili zahtevima, te da ste tvrdoglavi i vrlo egoistični, i da su vam takve osobine velika prepreka, a kada želite da napredujete i da postignete neki cilj.

Sanjati da ste vi u snu ubili medveda 

San u kome ste krenuli u lov na medveda, te ste i uspeli da ga teško ranite ili da ga ubijete, na javi ima značenje da ste spremni da se suočite sa sobom, te sa svojim neprijateljima ili osobama koje su vam konkurentne u bilo kom smislu te reči.

Pomenuti san označava vašu sposobnost da prevaziđete sve strahove, i da hrabro „uđete u ring“ i sa nekim ko je od vas sasvim jači i nadmoćniji, ali da ste vi svesni da ako odaberete „pravi put“ i ako se oslonite na sve svoje kvalitete, i date sopstveni maksimum, imate i šansu da nekoga ko je nepošten ili ko je uspeo da se „izdigne“ na pokvaren i podmukao način, olako i pobedite, ako ne pokažete da ste prestrašeni, ili da ste pak slabi i inferiorni.

Sanjati da medved od vas beži i da se od vas boji 

Ukoliko ste sanjali da nemate strah od medveda, već da sasvim suprotno on počinje da bži od vas i da vas se vrlo boji, to na javi implicira da ste vi prestrašeni i podsvesno i nesigurni u sebe, kao i da ćete da napravite neke greške i propuste, jer ste rasejani i neoprezni, ili jer ste preokupirani baš velikim greškama i problemima koje ste imali u prošlosti.

Sanjati da je medved koga ste u snu videli mrtav 

Ako ste u snu videli medveda koji je mrtav, te ga se ne bojite i čak vam je i po malo žao jer je taj „gorostas“ izgubio neku borbu i jer je mrtav, na javi ima konotaciju da ćete da ostanete bez neke osobe koja vam je bila podrška i oslonac, i da ćete biti prepušteni sami sebi u svojoj borbi sa svim nevoljama koje vas zadese.

Po nekim drugim tumačenjima istog ovog sna, u realnom životu on predstavlja neki nedostatak ili volje ili energije, da se suočite sa problemima i preprekama, te implicira da ste sasvim bezvoljni i ravnodušni prema nekim nepravdama ili nemoralnim postupcima, osoba koje vas pak i okružuju.

Sanjati da pokušavate da u snu spasite nekoga koga juri medved 

Kada ste sanjali da je u vašem snu medved napao neku drugu osobu, a koja je vama ili poznata ili bliska i draga, pa vi pokušavate da je spasite „iz njegovih kandži“, u javi ima loše značenje, i baš jasno implicira skoru bolest, ili čak i smrt osobe koja vam je blizak prijatelj ili član porodice.

Sa druge strane, ovakav san može da ima konotaciju da je potrebno da budete oprezniji, i da pak i malo manje verujete ljudima, jer će da vas povrede osobe od kojih to niste očekivali, i „boleće“ vas neke izdaje i pronevere, kao i pokušaji ljudi koje volite da vas degradiraju i da vas „slome“.

Sanjati kako vam je u snu medved ušao u kuću? 

Ako ste u snu videli medveda koji „šeta“ po vašoj kući, te ste sasvim uplašeni i ne znate kako da i postupite i da odreagujete, na javi ima značenje da ste previše nepoverljivi i sumnjičavi, te da baš svakoga detaljno analizirate i podsvesno mu tražite mane, jer ste više puta prevareni od strane baš dragih osoba, pa ste se poučeni takvim iskustvom, „zatvorili u sebe“ i postali neprijatna i sasvim i „džangrizava“ i mrzovoljna osoba.

Loading...
loading...