Sanovnik kum i kuma – šta znači sanjati kuma ili kumu?

U našem narodu se kaže obično da se „kumstvo ne odbija“ i da je „Bog na nebu, kum na zemlji“, te je prema pomenutim izrekama sasvim jasno koliko je značajna simbolika kumstva, bilo da se radi o venčanom ili pak o krštenom kumu ili kumi.

Kum ili kuma na javi simbolizuju neku neraskidivu povezanost, te nešto što je „veće i važnije od prijateljstva“, pa i obavezu, poverenje, oslonac, sigurnost, kao i čast i poštenje osoba koje se za ili pomenutog kuma na venčanju ili pak na krštenju i biraju, i kojima se „upućuje predlog“ za nečije kumstvo, koji po pravilu „ne smeju“ i ne treba da odbiju jer to donosi „zlu sreću“ ili „zlu krv“, te malo jasnije i tačnije, brojne svađe i sukobe među osobama koje su bili dobri prijatelji i drugovi.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati kuma ili kumu? 

Iako su oni snovi u kojima su glavne „figure“ kum ili pak kuma, dosta retki i obično ih i sanjaju one osobe koje treba da se na javi venčaju ili da se krste, te brinu podsvesno da li će im odabrani kumovi na vreme doneti venčane burme ili pak krštene darove, takvi snovi na javi imaju različitu simboliku, pa će ona biti malo detaljnije i razjašnjena u natavku ovog teksta.

Sanjati da u svom snu vidite svog kuma ili kumu 

Ako ste u svom snu videli svoje kumove, taj san je na javi vrlo lepe simbolike i označava da vam je budućnost sasvim „naklonjena“, te da ćete imati i sreće i/ili uspeha i više nego što ste mogli da zamislite, pa da ćete se u nekom trenutku i u zbilji zapitati „da li sve sanjate“ ili je to stvarnost ili pak vaš realan svet „u kome se nalazite“.

Po nekim drugim tumačenjima, pomenuti san može da implicira, i da ćete da dobijete neki vrlo lep i vredan poklon, da ćete doživeti iznenadnu radost i veselje, ili da ćete da se veoma obogatite i da treba da pokušate da igrate neke igre na sreću, jer se nakon ovakvog sna, novac za vas „lepi“. 

Sanjati da razgovarate u snu sa svojim kumom ili pak sa svojom kumom 

Kada u snu razgovarate sa svojim kumovima, na javi je simbolika tog sna dosta pozitivna, i znači da vi uskoro možete da očekujete ili svoje venčanje ili pak neko novo poznanstvo koje će lako da „preraste“ u stabilnu emotivnu vezu, te i da vas na svim životnim poljima očekuje vrlo lep i dosta bezbrižan period, sa harmoničnim odnosima u porodici, uspehom u poslu i nekom vrstom velike i skore materijalne satisfakcije (nasledstvo, igre na sreću, povećanje plate). 

Sanjati da ste vi nekome kum ili kuma u snu 

Ako ste vi u svom snu od nekih prijatelja dobili poziv odnosno tu „čast“ da im budete venčani ili kršteni kum, na javi je to po pravilu san koji ima dobru i pozitivnu simboliku, pod uslovom da ste vi poziv za kumstvo i prihvatili, dok je u suprotnom i simbolika sna sasvim loša ili negativna, a o čemu će kasnije i biti više reči u ovom tekstu.

Dakle, ako ste u snu prihvatili poziv da nekome budete kum odnosno kuma, na javi to simboliše i da ćete imati neke velike i nepredviđene obaveze i poslove koji će vas opteretiti, ali koji će da vas i značajno unaprede u poslovnom aspektu, te da ubrzo možete da očekujete ili neku bolju poziciju u firmi u kojoj radite, te i povećanje plate i bolji materijalni i društveni status uopšte.

Prema nekim drugim tumačenjima istog sna, poziv za kumstvo u snu, označava na javi i nečiji ili „vapaj“ za pomoć ili potrebu za oslonac i podršku, te da postoji mogućnost da se neko vama drag ili blizak nađe u nekoj vrsti velike nevolje, i da će od vas očekivati da mu se „nađete pri ruci“. 

Sanjati kako ste se u snu posvađali sa svojim kumom ili sa svojom kumom 

San u kome ste se posvađali sa svojim kumovima, nije u realnom životu pozitivan i dobar znak, i po pravilu označava neke velike gubitke u bliskoj budućnosti, bilo po pitanju novca ili posla, i/ili čak može da znači i bolest i smrt neke osobe koju ste poznavali ili koja vam je bila prijatelj, ali ne i član porodice ili dalji rođak.

Nekada se isti ovaj san, može protumačiti i kao vaša velika potreba da se oslobodite nekog tereta ili pak obaveza i problema koji vas na javi muče i sputavaju, ali da ste vi suviše brzopleti i nagli u svojim odlukama, i da sebe samo još više „uplićete“ u nevolje, i da stvarate „vrzino kolo“ iz koga nemate izgleda da se u skorije vreme „izvučete“. 

Sanjati da ste u snu odbili da nekome kumujete na venčanju ili krštenju 

Kada ste u snu vi „grubo“odbili poziv da nekome budete kum ili kuma, taj san u zbilji obično ima vrlo negativnu konotaciju i označava da ćete da se u nekoj situaciji veoma postidite, ili da sebe ili pak osobe koje su vam važne, sasvim lako osramotite nekim svojim delima ili rečima.

Pomenuti san označava i svojevrsno upozorenje da treba da budete mnogo promišljeniji i pažljivi na javi, te da se preispitate i šta radite i šta govorite, ali i da obratite pažnju na neke osobe iz svoje bliže okoline koje su vam lažni prijatelji i neiskreni „savetodavci“, a koji imaju nameru da vas ili sasvim upropaste ili da vas omalovažavaju i ogovaraju, te i da vam tako naruše ugled kod osoba i koje vam veruju i koje vas poštuju i cene. 

Sanjati kako ste sreli u snu osobu koja treba da vam bude kum ili kuma 

San u kome ste u „mimohodu“ susreli svoje buduće kumove, na javi obično ima značenje da ćete da uskoro steknete neki vid materijalne dobiti, ali takođe može da znači i da ćete da se ostvarite u nekom poslu ili da vas čeka iznenadna dobra vest ili neki radostan događaj u najskorijem periodu. 

Sanjati kako su vaši kum ili kuma vrlo srećni zbog vas i kako vas vole 

Ukoliko ste sanjali da vas vaši kumovi u snu jako vole, te da su prema vama vrlo predusretljivi i ljubazni i da vas kod svakoga hvale, taj san u realnom životu obično označava da ćete da imate ili vrlo uspešan period na poslu, ili da vam sledi ostvarenje nekih velikih planova i ispunjenje želja.

Sa druge strane, isti san se često može da istumači i kao negativan i loš na javi, te pak označava neke vaše prošle ili pak potencijalne greške, ili vas jasno i upozorava da pripazite na svoje reči i postupke, a kako se ne biste kajali ili kako sebe ne biste doveli u neku nezavidnu situaciju bilo na poslu, ili pak u privatnom životnom aspektu. 

Sanjati da su vaši kumovi vrlo neljubazni i da su nerado prihvatili kumstvo 

Kada ste sanjali da su vaši kumovi sasvim nerado prihvatili čast da vam „kumuju“ na venčanju ili na krštenju vas odnosno vašeg deteta, na javi to implicira neke skorije sukobe ili svađe sa bliskim članovima porodice, ili sa nekim dugogodišnjim prijateljima ili pak sa poslovnim saradnicima.

Pomenuti san obično implicira vaše potencijalno razočarenje ili pak strah da će vas neki prijatelji odbiti i na javi, a ukoliko ih zamolite da vam „ukažu počast“ i da se sa vama „okume“.

Loading...
loading...