Sanovnik kukuruz – šta znači sanjati kukuruz?

Kukuruz je hrana za ljude i za živoitinje, te se od njega mlevenjem dobija brašno, a koje se koristi u prehrani i vrlo je zdravo i ukusno.

Sa druge strane, kukuruz je simbol nekog uspeha i berićeta, ima konotaciju bogatstva i napretka, i njegova zrna često impliciraju prijatelje koje neko ima i koji su mu odani, te označavaju uspehe i vrlo veliki zgoditak, kao i plodnost ili potomstvo, a ukoliko je neko u braku i planira porodicu.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati kukuruz? 

Iako je kukuruz u snu dosta čest motiv, sama simbolika i tumačenje sna su različiti, i pre svega ili zavise od toga kako se u nekoj situaciji kukuruz sanja, te od činjenice da li je osoba koja sanja taj motiv, pak videla, jela, krunila, mlela ili kuvala i pekla kukuruz, kao i da li je on žuti ili beli, te da li je „u klipu ili okrunjen“, i da li se zrna kukuruza u snu prosipaju ili se ona „sakupljaju“.

U nastavku teksta pročitajte tumačenja sna u kom se pojavljuje kukuruz.

Sva tumačenja uzimajte sa rezervom.

Sanjati kako u snu vidite kukuruz na stabljikama odnosno klipove koji nisu obrani 

Kada ste sanjali da u snu vidite klipove kukuruza koji nisu obrani sa svojih stabljika, na javi ima konotaciju da ste pred nekim povoljnim „završecima“ započetih poslova ili planova, te da ćete vi i postići i uspeh i napredak, kako u poslu, tako i na privatnom aspektu svog života.

Pomenuti san često implicira i da ćete uspeti u svojim namerama da nekome pokažete i dokažete i svoje vrednosti i kvalitete, pa da postoji velika mogućnost da dobijete povišicu, ili unapređenje na poslu kojim se bavite.

Sanjati kako u snu vidite „okrunjen kukuruz“ odnosno dosta zrna kukuruza 

Ukoliko ste sanjali da ste u snu videli zrna kukuruza na gomili, ili ste vi lično „krunili kukuruz“, takav san najčešće implicira ili neki veliki novčani dobitak (pa što je u snu više zrnaca, to će biti i više novca na javi), ili pak potomstvo za one osobe koje su u braku (po tumačenju ovoga sna, kad žena koja je na javi trudna sanja zrna kukuruza, to znači da će roditi muško dete).

Sanjati kako vi u snu berete kukuruz u žitnom polju 

Ako ste sanjali da vi u snu berete kukuruz, na javi taj san ima simboliku da ste pred vrlo velikim i dobitkom i uspehom, te da ćete ubrzo i da „uberete plodove svog rada i truda“, i da vas očekuje i vrlo povoljan period što se tiče posla i finansija, te mir i harmonija u porodičnim odnosima.

Prema nekim drugim tumačenjima ovog sna, on implicira da je sasvim povoljan period da ubrzo i počnete neke nove projekte, i da se angažujete u nekim poduhvatima koje ste se premišljali da li i da prihvatite, te da ćete biti vrlo ostvareni i srećni, i da ponuđene prilike, nikako ne smete olako i da proćerdate ili da propustite.

Sanjati kako vi u snu meljete kukuruz „u kukuruzno ili projino brašno“ 

Ukoliko ste sanjali kako meljete kukuruz u vodenici, te se radujete što ćete dobiti dosta zdravog i lepog kukuruznog brašna (od koga se prave proja i kačamak), na javi ima značenje da ste osoba i koja je nepromišljena i koja je sklona da „ulepšava“ realnost, te da ćete nekoga ko vam je blizak i slagati i izneveriti, sa namerom da ga ne povredite „surovom istinom“, ali će on to sasvim olako i pogrešno shvatiti kao vašu izdaju i uvredu, te da će vam teško oprostiti, uprkos vašem pokajanju i iskrenim izvinjenjima i molbama za novu priliku.

Sanjati kako u snu pripremate kukuruz tako što ga kuvate ili pečete 

Ako ste u snu pekli ili kuvali kukuruz, kako biste ga pojeli i uživali u njegovom ukusu i bogatom hranljivom sastavu, na javi ima značenje da ste odlučni da sebe promenite na bolje i da se posve i oslobodite nekih tajni i briga, i da ćete ubuduće biti iskreniji i požrtvovaniji, te da ćete verovati ili u svoje potencijale ili u svoju intuiciju, i uspeti da ostvarite sve planove i velike ideje, i poslovno i/ili u vašim ličnim i emotivnim odnosima.

Sanjati kako u snu pokušavate da pojedete kukuruz koji je vrlo tvrd i „živ“ 

Kada ste sanjali da „krcate“ živ kukuruz, koji je sasvim tvrd i koji vam u snu „lomi zube“, ili vam „grebe grlo“ i imate osećaj da se davite, na javi ima konotaciju da ste prinuđeni da povučete neke i svoje nepromišljene reči ili da odustanete od nekih planova, jer ste sasvim „srljali“ u nepoznato, i prihvatili ste „preveliki zalogaj“, te vas je ambicija koštala posla, novca, pa i prijatelja i partnera koje ste uspeli da osramotite, nekim svojim nelegalnim ili nemoralnim postupcima.

Sanjati kako u snu jedete nedovoljno dozreo kukuruz 

Ukoliko ste sanjali kako jedete nezreli kukuruz, od koga se pečenjem ili kuvanjem dobijaju vrlo i ukusni i zdravi „pečenjci“, na javi ima dobru simboliku i označava da ste pred nekim novim i baš lepim poznanstvima, ili da ćete sasvim učvrstiti svoja postojeća prijateljstva, tako što ćete dragim i bliskim ljudima, pokazati i dokazati koliko vam znače, nekim svojim nesebičnim delima ili jako iskrenim i svrsishodnim savetima, a koji će im promeniti budućnost i doprineti njihovoj sreći. 

Loading...
loading...